A tipikus Skorpió személyiség pontos leírását kivételesen nem a szakirodalomban, hanem a világirodalomban keressük. Sir Arthur Conan Doyle Sherlock Holmes-a a legtökéletesebben bemutatja e jegy jellegzetességeit a pengeéles logikától a tökéletes emlékezeten át a magányos, de szenvedélyes életvitelen keresztül a tökéletes kötődésig (doktor Watsonhoz). És persze ott van boksz (erő, indulat), a hegedű (érzelem) és az ópium is (határok átlépése). A mesterdetektív karakterének színészi megformálása is briliáns: szikár testfelépítés, mélyen ülő, fürkésző, titokzatos szemek, heves mozdulatok.

Ha nem nyílik meg a videó, ezen a linken érheted el:
http://youtu.be/XRaM_ork7xc

A Skorpió nem tartozik a legnépszerűbb jegyek közé. Enyhén szólva. Aki személyesen érintett, az jól megvan e jegy adottságaival, a kívülállók viszont viszolyognak tőle, mert:

  • tél eleji jegy, ezért a nehézségeket, szűkösséget, elválást idézi, amitől a bennünk lüktető életösztön ódzkodik
  • e jegy a „nagy túlélő”, akit követni nehéz (életútja sok nehézséget hordoz), de irigyelni könnyű (az elért eredményekért)
  • a bulvárasztrológia nem is igyekszik reális képet festeni róla, viszont az állathoz (skorpió) kötődő nem túl bizalomgerjesztő tulajdonságokat jellemvonássá alakítja (ld. listát lejjebb).

Az asztrológiában nincs „rossz jegy”, csak az iskolában! 🙂 A jegyek nem stigmák, mindegyiknek pontosan annyi az előnye, mint a hátránya. Mindenki Oroszlán szeretne lenni, de hogy is néznek ki a világ annyi Oroszlánnal! 🙂 Így szebb, színesebb és emberibb. Szeressük tehát Skorpió önmagunkat (mindenkinek van ilyen része!) és az ismerőseinket is, mert csupán mendemonda, hogy:

  1. agresszívek

A jegy ura a Mars, ethát harcias, aktív jellemmel van dolgunk, azonban csak akkor támad, ha provokálják és önvédelemre van szüksége (szemben a Kos marsikus konfliktus-gerjesztő attitüdjével). Nyílt küzdelmet ritkán kezdeményez, inkább kóstolgatja ellenfelét. Ellenfél=barát, társ, rokon, üzletfél…kóstolgatás=a határok kipuhatolása, tudnia kell ugyanis, hogy hogyan védje magát.

2.    maguknak valók

Valóban jól viselik a magányt, és az életük során vannak embert kerülő, visszavonulós periódusaik. Kevés emberhez tudnak kötődni igazán, mert bizalmatlanok, de akinek megnyílnak, amellett a végsőkig kitartanak. A leghűségesebb jegy! Önmagához is! Vizsgáztat és kegyetlen őszinte, pontosan annyira, mint önmagához. Nos, ez sokakat elriaszt…de talán ilyenkor nem a Skorpióban van a hiba.

3. érzéketlenek

Épp ellenkezőleg! A legérzékenyebbek, hiszen vizes jegy. A Mars védekezésre, gyanakvásra inti őket emiatt tűnnek kőszívűnek. Hatalmas érzelmi viharok dúlnak bent, amiről kívülálló ha tudna, bizonyára megrémülne. Már az is épp elég félelmetes, ami néha kilátszik: a szenvedély, az önmarcangolás. A Skorpió alap érzete az, hogy „senki nem érezheti azt, amit én”, ebben benne van a lemondás épp úgy, mint a tiszta érzelmek iránti határtalan vágy. Az érzéketlenség inkább távolságtartás tehát, ami mindkét felet óvja a csalódástól, és ami idővel elapadhatatlan érzelemfolyammá alakul át.

4. makacsok

Szilárd jegy, valóban nem könnyű meggyőzni, de miért is kéne?! Leginkább érzelmileg eltökélt, amikor érzelmileg érintett (alig van olyan eset, amiben nem az), hajthatatlan, racionális kérdésekben viszont sokkal rugalmasabb. Ezek ugyanis számára lényegtelen dolgok. A Skorpiót a miértek és az okok érdeklik, készségesen folytat eszmecserét ezekről. A saját meggyőződését is kész időnként akár hirtelen 180 fokos fordulattal megváltoztatni, de csak önkéntesen. Bármiféle nyomás csak az ellenkező hatást éri el nála, hiszen a Mars védekező mechanizmusa rögtön aktivizálódik. Ha viszont nincs győzködés, nincs ellenállás sem…

5. okosak

Remek a felfogásuk és mindenre emlékeznek, de semmivel nem jobbak az intellektuális képességeik a többi jegynél. Akár kevés tudással is jól gazdálkodnak, tájékozottak és tudják összerakni az információkat. Előnyük viszont, hogy intuíciójukkal jól tudják támogatni a döntéseiket. Kutató, elemzőkészségük sokuknál kiemelkedő, de önmagában nem mondhatnák, hogy e jegy szülöttei több zsenit adtak a világnak, mint a többiek.

6. meglepően spirituálisak (varázserővel bírnak 🙂 )

Nem, ők sem az élet-halál urai, legfeljebb ismerői. Kétségtelen, hogy a Szellem nagy beavatottjai között sok a Skorpió, hiszen érzékenységük alkalmassá teszi őket arra, hogy ösztönösebbek, intuitívabbak, fogékonyabbak legyenek az ősi (elfeledett), tudások iránt. Sok Skorpió mutat nyitottságot az ezotéria vagy a vallások iránt, és elszánt (avagy fanatikus) követőkké is válnak. Azonban ez nem jelenti azt, hogy minden Skorpió hozna valami „pluszt”, ami jóssá, médiummá, vallásalapítóvá avathatná. Van aki ilyen, de a képességeket fejleszteni kell ezesetben is. E jegy szülötteinek legendás fogékonysága az evilági dolgokra onnan ered, hogy minden érdekli őket, ami a múltba vész, ami megadja a végső választ, és ami a dolgok gyökerét mutatja meg. Szeretnek mélyre ásni, ezért válik belőlük jó kutató, nyomozó, elemző vagy épp asztrológus. Minden asztrológusban van egy kis Skorpió, de nem minden Skorpió asztrológus.

7. bosszúállók

Na, ez a kedvencem! A bulvárasztrológia gyöngyszeme ez a kijelentés. Minden Skorpió bosszúálló, sőt gonosz…Sérülékeny és minden érzelmi sérülést magával visz (ezekből pedig jut bőven). Képes megkeményíteni a szívét és arra is képes, hogy ha kővel hajigálják, akkor ő is követ dobjon vissza. Nála valóban csak egy esélye van érzelmileg mindenkinek, és ha ezt eljátssza, akkor magára vessen. Ezt nevezhetnénk gonoszságnak, inkább azonban öntudatnak helyes hívni. Nem akar megfelelni (Mérleg) és mindenáron jó embernek látszani (Nyilas), ezt a szomszédos jegyek szülötteire bízza. Ő egyszerűen olyan, amilyen: ha kell, védi a határait, ha kell bezárkózik. De csak akkor büntet, ha már magát eleget bűntette. Önmagán sokkal előbb áll bosszút, mint kifelé.

Nem szorulnak a Skorpiók az én védelmemre, ebben biztos vagyok! 🙂 És rajongótábort sem kivánok toborozni nekik, de mivel mindannyiukban van egy darabka ebből a jegyből is (ha tetszik, ha nem), érdemes tisztán látni ezt a részünket is. Sikerült?

Ha Skorpió vagy, és kiváncsi vagy részletesebben is önmagadra, akkor iratkozz fel az ingyenes online tréning Skorpió kiadására itt

Mi a tapasztalatod a Skorpiókkal, szerinted milyenek?

Az új külső egyik nagy előnye, hogy egyszerűbb lett a hozzászólás, oszd meg velünk a véleményed, kiváncsiak vagyunk rá.