Elhatározni könnyű, megtenni nehéz. Nemcsak a fogyókúra működik ezen az elven, hanem minden változás. Könnyebb lépni, ha gyakorlati, hétköznapi és énazonos módszereket is ismerünk a változás megvalósításához.

Ötletek következnek ahhoz, hogy a Vízöntő szintet ugorjon. Egyenként is hatékony, hát még együtt…!

1.)    Legyen olyan közösség, ahol aktívan részt veszel: szervezel, újítasz, ötletelsz és megvalósíthatsz (egyesület, közösség, párt stb.)

2.)    Gyakorold az önkorlátozást: időbeosztás, pénzbeosztás, személyiségváltozás…kis lépésekkel előre!

3.)    Mielőtt változtatsz bármiben, mérlegeld a másik szempontjait is: reakcióit, érdekeit, érzelmeit.

4.)    Fogalmazd meg mit jelent a számodra a szabadság és mely korlátokat tudsz önként felvállalni az érdekében.

5.)    Keress egy „sor”-t  és állj be: kollegális viszony, család, baráti társaság stb. Itt alávetheted magad a szabályoknak és szokhatod a hierarchikus viszonyokat kockázat nélkül, továbbá felfedezheted az integráció erejét és megélheted a színességed csodálatát a közösségben.

 + Szorgalmi feladat: olvass olyan meséket, amelyek Vízöntő-motivumokat hordoznak. Ilyen a két ismert Grimm-mese a Szerencsés János és az Aranymadár. Mindkettő visszás, nem jól teljesített feladatokat mutat be, váratlan csattanóval.  A vízöntőség a furcsa reakciókban érhető tetten, és mint látszik így sem kizárt a „normális” végkifejlet, tehát bízzunk a jegy szülötteiben, mert sajátos megoldásokkal ugyan, de eredményesen működnek! 🙂