moon-862355_640A Bika telihold azt jelenti, hogy az égen a Bikában álló Hold szemben áll a Skorpió Nappal. Kemény ellenfelek. Ráadásul most a Nap a Szaturnusztól és a Neptuntól, a Hold pedig a Plútótól kap támogatást, tovább fokozva a belső feszültségeinket.

Minden telihold feszült állapotot idéz elő, mert a két alapvető, ránk fiziológiailag is hatást gyakorló égitest néz farkasszemet egymással. Idén a Bika telihold idején a helyzet tovább fokozódik, érzelmileg még inkább telitődik, és ez kibillent, katarktikus-extatikus állapotokra csábít. Arról nem is beszélve, hogy eleve adott egy misztikus-helovines körítés, ami ezt a teliholdat még pikánsabbá teszi, de erről nem lesz szó.

 

Befagyott érzések

Ha a mélabú, frusztráció vagy kudarc uralja a Bika teliholdas napjainkat, akkor sok-sok érzelmi méreg lakozik bennünk, ami most felkavarodik és kicsapódik. A kalamajkát (f)okozó érzelmi mérgek elsősorban a kezeletlen (elfojtott) düh és bűntudat tájékáról csapnak le ránk. Az érzelmi méregtelenítés nagyon időszerű mostanság, több jó megoldás is létezik a nagytakarításra, például:

  • írjuk ki magunkból,
  • üssük ki magunkból (aktív mozgással, akár tényleges párna ütlegeléssel),
  • relaxált állapotban légzőgyakorlattal is megszabadulhatunk tőlük a kilégzés-fázisban.

 

Önsanyargatás vs. Önmagbocsátás

Gyakori érzelmi csapda -és ilyentájt jól fel is hangosodik a hatása-, hogy bántjuk magunkat, mert nem tudjuk elfogadni a pillanatnyi önmagunkat. Baj van az alakunkkal, szokásainkkal, hozzáállásunkkal stb. Másmilyenek szeretnénk lenni, mint amilyenek pillanatnyilag lehetnénk. Az önvád azonban csak még lejjebb húz, és még nehezebb az egyensúlyhoz visszakapaszkodni. Itt az ideje nem enni magunkat, hanem megsimogatni, sőt kényeztetni. A Bika-Skorpió ellentét itt aztán nagyon is élesen megjelenik: a Skorpió kegyetlenül őszinte és önromboló hajalmú, míg a Bika szereti a szebbik oldaláról nézni a dolgokat, a „majd csak lesz valahogy” életérzésével. Ha eddig a Skorpió énünkre szavaztunk inkább, akkor a telihold fénye világosítsa be a Bika területeinket is és öleljük át, tápláljuk testileg-lelkileg értékes tápanyaggal önmagunkat. Ezt jelenti a megbocsátás. Hogy tényleg jó munkát végeztünk-e a megbocsátás terén, azt a mély felszabadultságérzet jelzi vissza. Nem is olyan nehéz erre az állapotra eljutni! Csak el kell kezdeni!

moon-596159_640

 

Párkapcsolati nézőpontok

A Bika telihold idén nagyon keménnyé, tántoríthatatlanná tesz minket, ebből következően a kompromisszumkészség hiánycikk ezekben a napokban. Vérmérséklet kérdése ugyan, de kifejezetten provokatívak leszünk, remekül rátapintva ellenfelünk gyengéire. Ebből következik, hogy vitatkozni jó pár napig veszélyes, és arra sem buzdítanék senkit, hogy most szakítson, mert túlbuzog bennünk az érzelem ahhoz, hogy megfontolt döntést hozzunk.

Mivel szilárd jegyeket köt össze a telihold és a kiegészítő bolygófényszögek is erre utalnak, így ismerkedni előnyös az időszak, főleg akkor, ha komolyan is gondoljuk a dolgot. Az egyéjszakás kalandok könnyen sokéjszakássá válhatnak.

Rámutat a telihold arra is, hogy kinek mennyi munkája van a kapcsolatban, elkezdünk könyvelgetni és nagyon nem lesz ínyünkre, ha a másik fél kevesebbet befektetni látszik. Hajlamosak vagyunk alulértékelni a másikat, felnagyítani a negatív tulajdonságait, és ezek elviselése miatt szenvedőnek érezni önmagunkat a kapcsolatban. Talán az óvatosabb kritika, a megértőbb bírálat könnyít a helyzeten.

Mind a Bika, mind pedig a Skorpió a szenvedély rabja, egyik sem szeret és nem is tud könnyen szabadulni, legyen szó bármiről. Szuggesszíven és függőség-gyanúsan élnek ők meg mindent, ami ínyükre van, a szexualitást is beleértve. Ezekben a napokban könnyen élhetünk át mindannyian érzelemmel túltelített, szenvedélyes pillanatokat a szexualitásban még akkor is ha ez nem jellemző ránk. Új világok nyílnak ki, mi pedig eldönthetjük, hogy berendezkedünk-e bennük huzamosabb időre, vagy csak elkalandozunk.

A szenvedély nem csak a szexualitásban jelentkezik persze, hanem a legtriviálisabb helyzetekben is akár pl. a munkában. Nézzük meg, hogy mit vált ki belőlünk, hogy érezzük magunkat ebben a dimenzióban.

A telihold jó egy hétig aktív részese a hétköznapjainknak, és mivel távoli bolygók is bekapcsolódnak, az éjszakáinknak is. Tulajdonítsunk jelentőséget a most felbukkanó álmainknak, nappal merengve gondoljuk tovább őket. Az is jó, h a tudatos álom-alkotást gyakoroljuk. Nagy segítség és öröm a lágy-meditatív zenére történő elalvás.

Inspiráló álmokat! 🙂

Küldj egy lájkot, ha tetszett! Jó fej vagy, köszi!