Búcsú a Hold évétől

Búcsú a Hold évétől

Hogy telt az év? Ha a konstellációkat nézzük, ez az év nagyon erősen a lelki folyamatok és a változások körül zajlott. Nem tudom elképzelni, hogy lenne olyan köztünk, aki ne találta volna szemben magát idén a VÁLTOZÁSSAL, vagy ha mégis, akkor nagyon bedugta a fejét a homokba. Na, erre jövőre nincs lehetőség, jön a Szaturnusz! 🙂

Ez az év azt szolgálta, hogy merjünk a belső igényink szerint lenni, haladni, és a helyzeteinket úgy alakítani, ahogy nekünk jobb. Nem biztos, hogy ezek grandiózus dolgok, lehet, hogy csak apróbb, de annál határozottabb jeleket kaptunk arra, hogy mire lenne igényünk, és akkor tettük jól, ha el is fogadtuk a jelzést és elindultunk az irányába. Ha jelzés van, de a lépés halogatásba ragadt, akkor még van néhány nap! 🙂 Az átalakulás-élményt a Rák Jupiter is erősítette, sürgetőbbé és biztonságosabbá is tette. Nehezen tudtunk elmenni az érzéseink mellett. Lehet, hogy a külvilágban nem voltak nagy földrengések, belül viszont igen. És az is lehet, hogy az intenzív belső munka annyi energiát vont el, hogy nem haladtunk „kint” nagy iramban és nem értünk el oda, ahova szerettünk volna. Semmi baj, ha eközben belül nagyon is haladtunk: matattunk, felismertünk, megéltünk, átdolgoztunk, megálmodtunk.

A Plútó-Uránusz keltette nyomással már tavaly is szembetalálkoztunk. Idén is erősen elősegítették, hogy megérezzük, ami nincs ínyünkre. Ahol feszítést, beszorítottságot, frusztrációt tapasztaltunk, ott bizony megérett a helyzet a kitörésre, átalakításra, méghozzá nem az érzelmek, hanem a tettek szintjén. Vajon sikerült-e ezeken a területeken alapvetően más működési módokat kitalálnunk? Magunkat nem megerőszakolva kompromisszum-késznek lennünk?

Az év első felében a Szaturnusz-Plútó segítség jóvoltából sikerülhetett okos célokat kitűzni, reális terveket készíteni és erőt gyűjteni az éves teendőikhez. Tudtunk élni ezzel a lehetőséggel? Hova repített a nagy adag támogató-energia, hol tartanak most az akkor megfogalmazott elhatározásaink?

Majdnem fél évig menetelt idén a Szaturnusz hátrafelé, hogy aztán nyár közepétől kihozza belőlünk az elkötelezett végrehajtót. Nagyon nem volt könnyű a tél vége és a tavasz, hiszen kemény belső harcok által jöhettek felszínre azok az érzetek, amelyek magányosságot, elszigeteltséget gerjesztettek. Sikerült-e megharcolni magunkka és aztán felszabadultan megélni a felismeréseinket? Ha gyengébben ment, jövőre is lesz mód gyakorolni. 🙂

2014 a káldeus bolygó-év besorolás szerint a Szaurnusz éve lesz. Ha ez az év a változások jegyében telt, a következő a megerősítések, stabilizáció jegyében fog. Nekem tetszik az égi gondoskodás, hogy amit most kialakítottunk, azt lesz módunk megszilárdítani. Persze ebben az is benne van, hogy amit ellustálkodtunk megváltoztatni és már nagyon szorít, az is mozdulatlan marad vagy még nyomasztóbbá válik.

De azért nem ennyire szörnyű, nyomj egy lájkot, ha kéred a részletesebb előretekintést 2014-re!