Egyik telihold sem könnyű, ez pedig most még bonyolultabb. Talán ez a legjobb szó rá. Bonyolultá pedig az teszi, hogy a „hagyományos” férfi-nő erő szembenállása mellet konfrontálódik még más is. A racionalitás az érzelmekkel, a hatalom a tisztelettel. Párkapcsolat borító nap elé nézünk június 26-án! Felkészülni, vigyázz, olvass!

Lássuk a két szembeálló Felet! A női oldalon a Hold a Plútóval egészül ki, a férfi oldalon a Nap a Merkúrral. Hogy a Nap a Merkúrral megerősítve áll, az önmagaában megszokott jelenség, nem is ez okozza a felfokozott várakozást, hanem a velük szemben lévő Hold-Plútó párosítás. Arra számíthatunk, hogy a telihold napján szélsőséges hangulatváltozásaink lesznek, kinek mennyire, persze, de aki egy kicsit is hisztire-kiborulásra hajlamos, az napi többet is kap majd ebből (és a környezete is!). Igyekszünk majd visszafogni, elfojtani az érzelmeinket és racionális kontroll alá vonni, de ez nem lesz eredményes, viszont pattanásig feszült belső ellentéteket szül. Robbanékonyak, idegesek leszünk, látszólag a semmitől, voltaképpen meg a belső feszültségtől.

Mindezt a folyamatot a csalódástól, az elszakadástól, az újrakezdőstől való félelmeink gerjesztik. Ilyen félelmeink biztosan vannak, ha most épp nem is aktuálisak, a múltból élesen törnek elő most a korábbi emlékek, hiszen a Hold a Rák jegyében, a múlt „helyszínén” néz szembe a Nappal. Erőt vesz majd rajtunk a pesszimizmus, a bizalmatlanság, az anyagi kiszolgáltatottságtól való félelem is. Akinek ezek a témák egyébként is napirenden vannak, azok különösen nehéz napra számíthatnak. Aki pedig eleve lelki válságban leledzik, ott érzelmi gátszakadásra is lehet számítani: előtörnek mindazok az elnyomott érzelmek, amelyek eddig a racionalitás által kontrollálhatóak voltak. Most nem lesznek azok. És még nincs vége: előtérbe kerülnek a hatalmi játszmák a kapcsolatban. Megkérdőjeleződik a tisztelet. Nem tudjuk magunkat igazán elengedni, átadni a másiknak. Túlságosan kapaszkodunk az önállóságunkba, a kapcsolatot korlátként éljük meg, amitől ma szabadulni szeretnénk.

Mit tegyünk? Meditáljunk, legyünk egyedül, és vonuljunk ki a hétköznapi rutinból. Merüljünk a gondolatainkba, végezzünk tisztító szertartást (fürdővel, illóolajjal, gyertyával).

Mit ne tegyünk? Ne menjünk társaságba, ne tervezzünk közös programokat, ne most vitassuk meg a problémákat. Hagyjuk ezt a napot elmúlni, ne menjünk bele vitákba, konfliktusokba. ma ne döntsünk a legkisebb kérdésben sem.

Ha további praktikus tanácsolat szeretnél iratkozz fel itt>>