Arra vetemedtem, hogy körülnézzek a párkapcsolati-tesztek „piacán”, és megvizsgáljam: mire is jók ezek az igen népszerű kérdezz-felelek lehetőségek.

A jövő nagyon izgat minket: ki ne lenne kíváncsi az elkövetkezendő időszak eseményeire, lehetőségeire, főleg, ha az az egyik legfontosabb életterülethez kap útmutatást, a párkapcsolathoz. A népszerűség kulcsa ebben rejlik. És miután a téma mindenkit érdekel, a színvonal is meglehetősen vegyes, hogy bárki találjon magának megfelelő.

Van-e értelme a tesztek kitöltéssel bíbelődni, és ha van, akkor mi? Melyikre érdemes az időt fecsérelni és melyik abszolút gagyi?

Nos, ez a piac is, mint az összes többi is: vegyes. Túlsúlyban vannak a pusztán szórakozás célját szolgáló, abszolút megalapozatlan eredményt produkáló, a tiniket megcélzó tesztek. Ám meglepődtem, mert találtam olyat is, amelyik felér egy pszichológiai elemzéssel! Úgyhogy a végkövetkeztetésem az, hogy érdemes velük foglalkozni, de előtte el kell döntenünk mi a célunk a kérdéssor kitöltésével. A következőkben bemutatom a legnépszerűbb teszteket. Válogathat közülük az is, aki komoly, elgondolkodtató végeredményre vágyik, és az is, aki csak játszani szeretne.

Csak olyan teszteket vizsgáltam, amelyek ingyenesek és nem szükséges hozzájuk bármiféle regisztráció. A felsorolás sorrend is egyben: a legkomolyabbtól haladok a legviccesebbig. Elárulom a végére betettem egy olyat is, aminek a spirituális beállítottságúak nagyon fognak örülni…

Teszteld a párkapcsolatodat és töprengj avagy nevess 🙂 !

http://www.parteszt.psziche.hu/par_teszt.php

Alapos, korrekt pszichológiai megközelítésű teszt, amely magában foglalja a szülők és a gyerekkor értékelését, elemzését is. Időt vesz igénybe a kitöltése, lényeges, hogy őszinte válaszokat adj. Az eredményen érdemes elgondolkodni, mert többről van szó a puszta általánosságoknál. Mérvadó.

http://www.hazipatika.com/tests?nev=love

Bár a válaszok kitalálásával nem sokat bíbelődött a szerkesztő, amennyit egy ilyen teszttől várni lehet, azt hozza. Nem vesébe látó, de tanulságos. És rendkívül rövid időbe telik kitölteni.

http://www.nana.hu/teszt/huseges-vagy-teszteld-260.html

Meglepően színvonalas, értékelhető, átgondolt kérdéssor. Érdemes odafigyelni az eredményre.

http://www.hotdog.hu/magazin/magazin_article.hot?m_id=7571&a_id=47493&h_id=14879

Leegyszerűsített, sematikus, inkább játékos, mint tudományos. Érdekes.

http://eletmod.hirekneked.hu/mennyire-szerelmes-on-parjaba-parkapcsolati-teszt.html

Egyszerű teszt, egyszerű végkifejlettel. Nem kell megijedni a 15 perc helyett 2 perc is elég a kitöltéséhez. Inkább játék, mint tanulság.

http://www.szerelmes.eu/szerelmi-teszt/igaz-szerelem-teszt

5 lépésben minden kiderül :). Annak ajánlom, aki nem akarja az idejét vesztegetni, és az eredményre sem túl kiváncsi…

http://elit.lapunk.hu/?modul=oldal&tartalom=134691

A klasszikus: írjunk fel számokat, azok mellé neveket, aki még nem unja, töltse ki, de véletlenül se vegye komolyan 🙂

http://www.szerelem.org/

Aki csak szórakozni szeretne, az két név beírása után máris megtudhatja, mennyi esélye van a boldog kapcsolatra.

És a bónusz:

http://onmegvalositas.hu/tarot/index%20parkapcsolat.html

Párkapcsolati elemzés tarot-kártyára hangszerelve. Kipróbáltam ezt is, ránk nézve komoly bölcsességekre derült fény. Még most is gondolkodom a jelentésén.

Neked melyik tetszett a legjobban?