MÉRLEG: probléma szőnyeg alá söprő taktikája már-már legendás. Azt viszont kevesen tudják, hogy ha egyszer belemegy a konfliktusba a legharcosabb bajnok válik belőle. Ő az, aki sokáig tű, aztán egyszercsak borít, és ez a veszekedés még egy Kos temperamentumot is meglephet. Nincs kegyelem. De ez tényleg csak kardinális, főleg párkapcsolati kérdésekben fordul elő nála. Igazából egészen eddig a pontig lehetetlen vele vitatkozni, mert vagy eleve elismeri a másik igazát, vagy tisztában van ugyan a sajátjával, de nem megy bele a harcba. Igen ritkán fordul elő, hogy veszekedne, ekkor viszont legyőzhetetlen, meggyőzhetetlen és megalkuvást nem ismerő.

SKORPIÓ: lehetőleg vele ne vitatkozzunk! Ugyanis nem bánik kesztyűs kézzel az ellenfelével. Neki ugyanis nem vitapartnere van, hanem ellensége. Remek érzékkel találja meg ellenfele érvrendszerének, személyiségének érzékeny pontját, és le is csap rá. Szenvedélyesen, kitartóan és hevesen vitatkozik. Csak az ütközzön meg vele, aki a véleményét magabiztosan képes képviselni, ugyanis lényeglátása hamar felfedi az érvek gyenge pontjait. Szereti mélyen beleásni magát a konfliktusba és addig benne maradni, amíg meg nem oldódik. Ráadásul ha alulmarad még bosszút is áll, a lehető legkínosabb helyzetekben képes felemlegetni sérelmét, pont akkor, amikor a legjobban fáj.

NYILAS: a tüzes jegyek közül ő a legkompromisszumkészebb. Ez abból adódik, hogy napi piszlicsáré ügyeken nem hajlandó vitázni, nagyobb kaliberű kérdésekben pedig kinyilatkoztat. Meggyőzhető, befolyásolható és az idealizmusa hamar ráveszi, hogy hagyja ott a konfliktushelyzetet. Nem okoz neki problémát, ha csak legyintenek az elméletére. Született pacifista, úgyhogy nagy veszekedésekre nem kell számítani, inkább azon van, hogy elsimítsa a dolgokat, mint belebonyolódjon a problémákba. Képes magát meggyőzni róla, hogy voltaképpen ez az ügy neki annyira nem is fontos, és már túl is lépett rajta.

BAK: aki vele vitatkozik vegyen magához 3 napi hidegélelmet és remekbe szabott, bombabiztos érvrendszert. A Bak ugyanis felkészült, szigorú, következetes vitapartner, aki akkor vesz részt  a konfliktusban, ha annak számára értelme, célja van. Ekkor viszont a végsőkig képviseli gondosan kifundált, megalapozott és abszolút reális érveit. Igazából érdemes arra odafigyelni, amit mond, mert sokszor valóban igaza van. Tud kellően objektív és ésszerű lenni ahhoz, hogy ne a saját hasznát és előnyét keresse, hanem a valódi megoldást. Neki nem a győzelem a fontos, hanem a helyzet hosszútávú rendezése. Ideális vitapartner annak, aki szereti az érveit ütköztetni annak érdekében, hogy mindkét fél meglátásaiból végül egy kölcsönösen elfogadható, optimális megoldás szülessen.

VÍZÖNTŐ: elméletekben nála nincs hiány, mindenre van megoldása, mégha meglehetősen sajátos is. Inkább beszélget, mint vitatkozik, nem mozgatnak benne érzelmeket a konfliktushelyzetek. Jó meglátásai vannak, ám az egyedi megoldásaival nem biztos, hogy mindenki tud azonosulni. Mivel a demokratizmus híve, nem célja, hogy bárkit is meggyőzzön, inkább annak örül, ha mindenki a maga gondolatmenete szerint jár el. Pont ezért írtózik attól, hogy más mondja meg neki, hogy mit gondoljon. A felmerült probléma megvitatása után a taktikája az, hogy mindenki cselekedjen belátása szerint.

HALAK: vele lehetetlen egy jót vitatkozni ugyanis mindig kicsúszik  a helyzetből. Teszi ezt azért, mert nincs véleménye. Neki minden úgy jó, ahogy van. Sőt az a legjobb, ha megmondják neki, mit csináljon. Ő az alárendelt, a végrehajtó típus, aki nemhogy győzelemre, de még a véleménye megvédésére sem vágyik. El sem tudja képzelni, mások hogyan képesek vérre menő vitákat folytatni. Az ő konfliktuskezelő taktikája az, hogy nem vesz tudomást a konfliktusról, ha pedig a probléma a körmére ég, akkor inkább visszavonul szomorkodni, mintsem felsorakozna a csatamezőn. Béketűréséből kizökkenthetetlen.