sat2Korunkban a Szaturnusz messze nagyobb jelentőséggel bír a horoszkópunkban az életutunk alakulására nézve, mint a Nap. A Napunkat jól ismerjük, általában szeretjük is, de életünk előre haladtával, 30 év felett el kell fogadnunk, hogy nem ő a főszereplő. Látszólag persze ő, de van itt egy csendestárs, aki a háttérben szövi a szálakat. Szőné ő nyilvánosan is, de jó ideig nem merünk/akarunk tudomást venni róla, ezért marad takarásban. Hát vegyük ki a Szaturnuszt a mítoszok, félelmek, hiedelmek takarásából és állítsuk az oldalunkra, csoda dolgok fognak történni ekkor!

A magam részéről elég korán kénytelen voltam összebarátkozni a bolygóval, hiszen az aszcendensemen áll, így nem tudom nem észre venni. Ezt életem első évtizedeiben inkább balszerencsének éreztem, ugyanis folyton korlátokkal kellett szembesülnöm. Harminc után –mint mindenki- én is szembesültem a helyzettel, miszerint: vagy békét kötünk vagy kínlódunk egyre elkeseredettebben. Persze könnyebb felismerni a döntési helyzetet az orrom előtt lévő Szaturnusszal, mint azoknak, akiktől egy picit messzebb áll a bolygó. De a döntési helyzet ettől még mindenki számára adódik és feleletet kíván!

 

 

Mi a létstratégiád?

 

Ha nem „időben történnek a dolgok”, ha bosszantó módon folyton ugyanaz a probléma kerül eléd, ha semmi sem sikerül (úgy, ahogy elképzelted, pedig mennyit dolgoztál), akkor gyanús, hogy hárítod a Szaturnuszod tanításait és ideje békét kötnötök!

A Szaturnusz a zodiákus fekete báránya, valahogy nehezünkre esik megbékélni vele. De miért van ez így? Súlyos asszociációk társulnak e bolygóhoz: karma, elengedés, tudatosítás, fejlődés, akadályok, felvállalás, önkiteljesítés. Könnyen érthető, hogy inkább kerülgetjük a témát, mint szembenéznénk vele.

Vajon miért épp ezek a tulajdonságok tapadnak a Szaturnuszhoz? És mit jelent, nekünk a XXI. Század önismereti tudatosságra törekvő gyermekeinek ez a bolygó? Mit jelent a küldetésünk és a hétköznapi életünk szempontjából, és mit jelez a horoszkópodban álló Szaturnusz személyesen neked a fenti témákról?

Minden személyes horoszkóp más és más Szaturnusz működést takar: más életterületeken érvényesülnek a szimbólumai, más nehézségi fokú feladatokat jelöl, és eltérő a békülékenysége. Van, aki könnyen ráérez a működésére, és van, aki évekig hadakozik vele, amire rengeteg energiát pazarol el.

Természetesen létstratégiát változtatni alapjaiban nem lehet, de új megküzdési módokat találni, bölcsebben viszonyulni lehet! Sőt erősen ajánlott, mert új kapuk nyílnak.

 saturn-278994_640

 

Lépj szövetségre!

 

A békefolyamat első lépése a tudatosítás: annak felderítése, hogy milyen analógiákat hordoz a zodiákus jegye szerint a személyes horoszkópodban ez a bolygó. Ezt kiolvashatod bármelyik számodra kedves asztrológia könyvből. A második fázis a leírtak megemésztése, azaz milyen alapvető működésem van, mit ismertem fel már magamban, és mi az újdonság számomra.

Haladó szinten érdemes a bolygó házbéli elhelyezkedését is megvizsgálni, vagyis azt, hogy melyik életterületen kell leginkább szembesülni a fejlődés, tudatosítás, felelősségvállalás leckéivel. Ezt sokszor nagyon nehezen vesszük tudomásul, holott életünk első évei óta számunkra is kézzelfogható a folyamat (ha egy kicsit is őszinték vagyunk magunkhoz). Amennyiben a fő fényszögeket is szemügyre vesszük már egy egészen komplex kép alakul ki a létstratégiánkról, és ez sok mindent megmagyarázhat.

A bolygó a kapuk őre többek között a mitológia szerint. Azonban nem csak becsukni képes a kapukat az orrunk előtt –ilyenkor véljük úgy, hogy összeesküvés áldozatai vagyunk és nekünk mindig csak az akadály jut-, hanem ki is nyitja őket, a megfelelő időben. Korántsem öncélú hobbi a Szaturnusszal foglalkozni tehát. Új dimenziók nyílnak meg az önismeretben és a külvilágban is. Felhasználhatjuk az ősök erejét, a karmánk energiáját a tudatosításhoz és koncentráltabban haladhatunk a jól megválasztott céljaink felé.

 

 sat1

Miért nem a Nap?

 

Előszeretettel vizsgáljuk a Napot, mint személyiségünk fő motivátorát, azonban látnunk kell, hogy az épp aktuális Vízöntő korszak, sem a Káli juga nem kedvez a napságnak, mindkettő szaturnuszi erőket kíván inkább. Nem a Napunk által tudunk eredményesek lenni manapság. Ez nem azt jelenti, hogy eddig a Szaturnusz volt a süllyesztőben, őt most onnan kiemeltük és ledobjuk a helyére a Napot. A Nap finom energia, ami erősíti és fényesíti a jellemünket, adva neki egy mázat a jól ismert karakterológia (Kos, Bika stb.) érévén. Sokan csak ezt élik, vagy csak ezt látják belőlünk, de ez a jellemző csak a jéghegy csúcsa, a Szaturnusz pedig maga a jéghegy. Rögtön látjuk, miért van mostanság annyi „hajótörés” vagyis kisiklott élet.

Úgy gondolom, hogy a két bolygó alapvetően ellentétes jelentést hordoz, de nem jó kizárólag egyikükre vagy másikukra szavazni. A személyes horoszkópból mindig kirajzolódik, hogy hogyan működhetnek együtt a javunkra. Életünk első harminc éve nyilván erősen Nap-jellegű, ekkor természetes törekvés megmutatni magunkat a világnak és ragyogni. Később azonban már nem elég kifelé lenni és a látszattal foglalkozni, erre hívja fel a figyelmünket a Szaturnusz. Jön a felelősség-vállalás (családalapítás, karrier-építés) ideje tudatos építkezéssel kívül és belül. A Nap is támogat minket, segít megélni a szaturnuszi feladatokat, ezen keresztül táplálja az önbizalmunkat. Majd hatvan felé megint „elnaposodhatunk”, hiszen már nem feladat a terheket cipelni, inkább példák leszünk. Ekkor azonban a Szaturnusz sem vonul vissza teljesen, bölcsessége és tapasztalata aranyozza be ezt az új Nap-korszakot optimális esetben. Tehát a bolygók dominanciája ugyan váltakozik, de aki egyszer színre lépett, az nem tűnik el teljesen, velünk marad, szerencsére.

 

Mumus, nem mumus

 

A Szaturnusz kiváló lakmusz papír is: rögtön szembesít a hozzá fűződő viszonyunk azzal, hogy hogyan állunk a felelősségvállalással vagy a küldetésünkkel. Ha hárítás van bennünk, akkor mumus a bolygó; ha megengedjük neki, hogy betegye a mellső lábát az életünkbe, akkor már felvettük vele a kapcsolatot, de még nem bízunk az erejében kellőképen; ha pedig minden szituációból tudunk tanulni, meglátjuk a nehéz helyzetekben is a lehetőségeket, akkor abszolút mumus-mentesítettük a Szaturnuszunkat, melynek elismeréseképpen testhezállóbb feladatokat kapunk, amellyel nagyobb kedvünk van küzdeni. Elkezdenek minket más típusú emberek körülvenni, és sokkal inkább koncentrálunk a valódi értékekre, mint a talmi örömökre.

Ha mélyebben érdekel a téma és kész vagy kibékülni a saját Szaturnuszoddal, akkor ne habozz, gyere el a Szaturnusz workshopra, ahol a személyes horoszkópod Szaturnusza lesz a főszereplő és sok más dolog is kiderül róla és rólad!

Hiba: Kapcsolatfelvételi űrlap nem található.

Megosztani ér! Köszönöm! 🙂