… az egész úgy kezdődött, hogy a nyaralás alatt szállásadónk a mediterrán emberek laza  közvetlenségével, minden felvezetés nélkül megkérdezte, hogy nem Vízöntő vagyok-e. Mondtam, hogy nem, Mérleg vagyok, mire ő hozzátette, hogy „na igen, gondoltam, hogy valami levegős jegy”. Mivel ő pedig Kos, ráhagytam az azonosságot, mert muszáj, hogy igaza legyen. Megkérdeztem tőle, hogy miből gondolja, hogy épp Vízöntő vagyok, amire azt felelte, hogy ő valahogy mindig ráérez. Ezzel az érvvel nem lehet vitatkozni, mellesleg nem is tévedett nagyot. Mindig is tudtam, hogy voltaképpen mindenki asztrológus!

Szóval Vízöntőnek látszom kifelé….anélkül, hogy bárkit is untatnék a saját horoszkópom elemezgetésével vázolnám, hogy te milyennek látszol a saját horoszkópod alapján bárki számára! Még azok számára is, akik nincsenek tisztában a Kosok, Bikák és mások jellemvonásaival. A kifelé mutatott képedet ugyanis nemcsak a jó ráérző képességgel bírók látják, hanem bárki más is, akivel kapcsolatba kerülsz hosszabb vagy rövidebb távon: kolléga, szomszéd, társ-jelölt…

Vannak helyzetek, amikor nagyon jó lenne tudni, hogy mit is gondol rólam a külvilág…!

 

A trükk

A trükk a következő: azért látszom Vízöntőnek, mert az aszcendensem Rák, a deszcendesem Bak (az ellentétes pólus), a deszcendenstől kezdődik a VII. ház, amely nálam átér a Vízöntőbe. A VII. ház  (valamint a deszcendens) mutatja meg, hogy miként látnak mások. Legalábbis első ránézésre és legmarkánsabb tulajdonságainkat tekintve. A paradoxon az, hogy az aszcendens (amilyennek gondolom magam) mindig ellentétes a deszcendenssel (amilyennek mások gondolnak engem)…  Nálad ez hogy is van? Pontosan ugyanígy. Ha tudod az aszcendensed jegyét, számolj tovább 6 jeggyel, keresd meg ezt a szemben álló jegyet. Ha nincs kedved analizálni, írd be a születési adataidat ide (óra-perc szükséges!), és nézd meg a vízszintes tengely jobb oldalán elhelyezkedő jegyet vagy jegyeket: ez a te VII.házad, amit kifelé élsz meg.

Nagyon meglepő tud lenni a különbség a „kifelé” és a „befelé” látszó kép között, hiszen mindig ellentétes jegyekről van szó: a Kos aszcendens szükségszerűen Mérleg-ként igyekszik viselkedni. a Halak Szűzként stb. Miért?

 

A vonzás törvénye

Az ellentétek vonzzák egymást, és így találunk olyan barátra, kollégára, társra, akitől sokat tanulhatunk. Ideális esetben a „jól kiegészítjük egymást”-érzése jön. Rosszabb esetben pedig egyáltalán nem értjük a másik működését…

Persze a kép ennél árnyaltabb, hiszen nem minden Oroszlán Vízöntőbe szeret bele…A tényleges működési modellünk túlmutat a női magazinok szintjén. Legalábbis nagyon remélem! 🙂 Gyakran ugyanis a fent említett VII. házunk (azaz a kifelé mutatott képünk) bolygókkal ékesített, amelyek tovább színesítik a kifelé mutatott képet. Mondjuk egy hetes házas Bak Vénusz szeliditi a távolságtartást, vagy egy Szűz Hold ugyanitt oldja a pragmatikus gondolkodást. Ahány bolygó annyi hatás, sőt ahány fényszög annyi további részletszabály…Érdemes tehát feltérképezni a VII. házat, mert ez a névjegykártyánk, amellyel ösztönösen bemutatkozunk a kapcsolatainkban. Ez a bizonyos első benyomás, amit nem könnyű tudatos viselkedéssel beelőzni.

Hogy ki mennyire van jóban a kifelé mutatott arcával, az az önismereten túl azon is múlik, hogy milyen viszonyban van az I. ház a VII-el a horoszkópban. Ha semmilyenben, akkor tudatos munkát igényel az önfelderítés és az önelfogadás. Ha nehéz kapcsolatban van, akkor nem könnyű az egyensúly megteremtése a két személyiségrész között, ami oda is vezethet, hogy mindenáron mást akar magáról mutatni a szülött, mint ami odabent lakozik. A legszerencsésebb az a helyzet, ha a VII. ház uralkodó bolygója az I. házban áll, avagy fordítva sem rossz.

 

 A színfalak mögött…

A VII. házunk rávilágít az árnyékszemélyiségünkre is, arra a részünkre, amellyel nehezen békülünk meg, ugyanis ellentétes erőket képvisel pl. a Skorpió alapvető attitüdje az elengedés és nehezen tud mit kezdeni a Bika birtoklásával, az életigenlő vidámságával meg pláne. A cél pedig pont az, hogy ezeket a látszólag ellentétes erőket, felismerjük, megszeressük és használjuk. Ámde ez önmagunkon belül biztosan nem fog menni, ezért kapunk olyan ismerősöket, akik által integrálhatóak. Ami kint, az bent…

 

Nap a VII. házban

Nehéz önismereti utat jelöl, ha a Nap kerül ebbe a házba. Persze a nehézségi fok függ attól, hogy milyen jegyről is van szó, de sosem egyszerű ez az állás. Mindig azt jelöli, hogy „nem értem magam”, hiszen a személyiség egy fontos része (Nap) ki van téve az árnyékba. Nem szorul magyarázatra az ellentmondás. Ennél fogva nagyon fontosak lesznek a külvilág visszajelzései a személyiség fejlődésében, és meghatározó lesz a társ szerepe is. A Nap a VII. házban azt is jelöli, hogy Napnak látnak: dominánsnak, vezetőnek, magabiztosnak. Képzeljük el pl. Halak aszcendenssel, Szűz Nappal a VII. házban mennyire nehéz ezzel a képpel azonosulni. Nagy feladat. Vízöntő aszcendenssel VII. házas Oroszlán Nappal persze picit könnyebb a helyzet :-).

 

Konklúzió

Visszatérve a címbéli gondolatmenethez: mindig árnyalatokban gondolkozz, ne fekete-fehérben. Senki sem „csak ilyen” vagy „csak olyan”. Az Ikrek aszcendens sosem lesz vegytiszta Nyilas a külvilág számára, hanem csak Nyilasnak tűnő, vagy Ikrekesen Nyilas :-). Valami Ikrektől szokatlan látszani fog rajta: vagy az igazságérzete, vagy a megcáfolhatatlan optimizmusa, vagy a nagy szíve. A lényeg mindig az, hogy tudatosan is sikerüljön minél többet megvalósítani a Nyilasból, vagyis a túlsó jegyünkből ott, az árnyékban, pontosan abból a részből, ami a legkevésbé szimpatikus nekünk önmagunkban.

Kinek látszol tehát? Pontosan önmagadnak, kérdezz csak meg erről bárkit…!