Az előző cikkemben már beharangoztam, hogy egy kis játékra invitállak most. Egy jól ismert mesét fogok leírni úgy, hogy kiemelem belőle azokat a szimbólumokat, amelyek a Szűz jegyre jellemzőek. Máris itt egy szimbólum: a Szűz nagyon szeret elemezgetni, elemezzünk ismét mesét. 🙂

És mi értelem van ennek? Az, hogy felfedezd magadban ennek az állatövi jegynek a pozitív tulajdonságait még akkor is, ha sem a Nap-jegyed, sem az aszcendesed nem ide tartozik. Tudod, ebben a hónapban a rendrakás a feladat. A mesehősök pedig segítenek nekünk. Mindenkiben van egy darabka Szűz, őt mozgósítjuk most annak érdekében, hogy megtaláljuk a belső harmóniánkat.

A mese-rejtvényünk párkapcsolati mondanivalója az, hogy ha eleget fektetsz be a kapcsolatodba (időt, energiát és legfőképpen szeretetet), akkor annak meg lesz az eredménye. Ha viszont csak lébecolsz és várod, hogy az Élet megoldja a feladataidat, akkor annak csúnya vége lesz. Rakni kell a tüzet folyamatosan-ez a Szűz jelmondata a kapcsolatban, és bizony van benne igazság.

Lássuk a mese velejét!

 A főhős néni tulajdonképpen természet istennő, aki a törvényei tiszteletére tanítja a lányokat. Mindent a maga idejében és szorgosan. Ez a jelszó. Fellelhető a „ki mint vet, úgy arat”-igazsága is: aki lusta és nem akar szolgálni, az szurkot kap; aki viszont dolgos, pontos és  alkalmazkodik a természet ritmusához, azaz nyáron kenyeret süt, ősszel gyümölcsöt szüretel, télen kirázza az ágyneműt, annak meg lesz a jutalma.

Most már biztosan tudod kivel is van dolgunk… 🙂

( A helyes megfejtést lásd lejjebb.)

Ha elmélyedtél a mesében, elemezd egy kicsit párkapcsolati-szempontból is:

Te szorgalmas vagy-e vagy lusta?

Szolgálsz-e vagy inkább kérkedsz?

Betartod-e a kapcsolat ritmusát: épülés-csiszolódás-gazdagítás?

Vagy úgy akarsz társat találni, hogy szívesen megspórolnád az előmunkálatokat önmagadon?

 

 

 

(Holle anyó)