Az asztrológia újabb arcát mutatom be, igazolandó, hogy jóval többet tud annál, mint amennyire ma képesnek tartjuk. A mai téma: az asztrológia, mint terápia. Avagy miként is működik az asztrológia önismereti útja, amelyről olyan sok szó esik. Szemben a magazinok leegyszerűsített világképével , mindenkit biztosíthatok róla: nem 12 féle embertípus létezik. Hanem annyiféle, ahányan vagyunk. Az asztrológia jóval kifinomultabb rendszer annál, mintsem szabvány jellemzőket aggatna rá az egyes típusokra.
A kifinomultsága pedig abban áll, hogy nemcsak a 12 jegyet veszi számításba, hanem a 7 plusz 3 bolygó jegybéli helyzetét, valamint azok az egyes életterületen betöltött szerepét és kölcsönhatásukat is. Ezt figyelembe véve már eléggé cizellált, személyre szabható és általánosságoktól mentes rendszer rajzolódik ki. De ennyi elég is a tudományból. Nézzük inkább, hogy hogyan is működik az asztrológia, mint terápia!
Van tehát mindannyiunknak egy igen részletes térképe bolygókkal, fényszögekkel. Ez a terep, amely bejárásra invitál. A terápia célja az asztrológia szimbólumrendszerének átírása a mindennapi viselkedésünk szintjére, az önismeret vadregényes tájain.
A terápia a gyakorlatban 12 állomáson vezeti át az utazót. Minden állomás az önismeret egyik újabb helyszíne. Ezeken a helyszíneken a bolygók szimbolizálta tulajdonságjegyeket, kibontakozási lehetőségeket, készségeket van lehetőség számba venni. A 12 lépcsőre azért van szükség, hogy legyen idő feldolgozni a felszínre törő élményeket, az újra felismert tudást és kapott információkat. Az állomások sorrendje: a személyiség rugója (Nap), a lélek ruhája (Hold), az érzelmek fűszere (Vénusz), a lendülete ereje (Mars), a tudás forrása (Merkúr), a kibontakozás helye (Jupiter), a bölcsesség bölcsője (Szaturnusz), a szabadság foka (Uránusz), a vágyak ihlete (Neptunusz), és az átváltozás barlangja (Plútó). Ezekkel a bolygókkal mindannyian büszkélkedhetünk, és ők azok, akik szimbólumaik révén elmesélik nekünk, hogyan is működünk. Egy-egy szereplő sok-sok analógiát hordoz, itt megintcsak el kell rugaszkodnunk az ismert és nagyon leegyszerűsített sémáktól. Az ősi megfigyelések által gyűjtött évezredes tapasztalatok az alap, amelyre az asztrológus intuíciója révén újabb és újabb rétegek rakódnak. Így áll össze végül az állomások képe. Persze ez a 12 játékos nem egymástól függetlenül működik, hanem kapcsolatban vannak, ami tovább színezi-bonyolítja személyiségünk működését. Ezeken az állomásokon áthaladva végül kirajzolódik a Nagy Kép, megérkezünk önmagunkhoz.
Leegyszerűsíthetnénk a dolgot a Mars-Vénusz, Nap-Hold kombinációira, mint a párkapcsolati kérdések legsarkalatosabb pontjaira, ámde ennek nem sok értelme lenne, ugyanis a kapcsolatainkba is bele visszük a személyiségünk egészét. Ideális esetben, ahogy mondani szokták: szívvel-lélekkel veszünk részt benne, tehát minden szeletünk megérdemel egy pillantást, hogy tisztába jöjjünk a hogyanokkal és a miértekkel. Azaz a lényeggel.
És mire jó ez az utazás? Arra, hogy az általa szerzett tudás magabiztossá tesz. Tisztában leszel önmagaddal az érzelemvilágodtól a szabadságigényedig. Minden lehetőségedet megismered és tudatosan leszel képes irányítani önmagad és a helyzeteidet. Nem kell színvonal alatti kompromisszumokba menekülnöd. Egyáltalán sehova sem kell menekülnöd, főleg nem magad elöl.
Képessé válsz arra, hogy teljes, harmonikus életet élj és ezt másokkal is megoszd. És ha már megismerted át is programozhatod! Megtalálhatod a sikereid kulcsát, és learathatod a babérokat.
Ha érdekel tehát, hogy miként működsz; mi a mozgatórugója a reakcióidnak; mire vágysz; mitől félsz és egyáltalán miért vagy olyan, amilyen, akkor gyere, sétáljunk egyet a lelked ösvényein. 12 állomásos kalandtúra az eszed tokjától a szíved mélyéig :-).
Becsekkolás itt >>

Hiba: Kapcsolatfelvételi űrlap nem található.