Én is, bár már óvatos voltam :-)! A fogadalom toplista első helyezettje idén is a fogyókúra és az egészséges életmód. Nem is árt, ha a stresszes hétköznapokra felkészülni testben és lélekben, így könnyebben veszed az akadályokat és kiegyensúlyozottabb vagy a párkapcsolatodban is. Avagy türelmesebb a társkeresésben. És ahogy tőlem az elvárható, nem akármilyen módszert ajánlok a harmónia megteremtéséhez.

Semmi titok nincs benne, sokan ismeritek, talán többen alkalmazzátok is. Én 15 éve ismerkedtem meg vele, sokáig csak a gyakorlati, test-tudatosító részével foglalkoztam, ami önmagában is akkora nyugalmat adott, hogy kedvet kaptam az elmélet alapok áttekintéséhez is. Szakirodalom van számos a különböző népszerűsítő művektől kezdve a valódi szellemi-filozófiai mélységeit boncolgató tanulmányokig, magyar és külföldi szerzőktől, sok képpel megtűzdelve és sok ezeréves idézettel gazdagítva. És aztán az élet úgy hozta, hogy az első önismereti csoportomat is egy erre a mozgásra szakosodott intézményben tartottam. Most már biztosan kitaláltad, hogy miről van szó!

Én azért szeretem a jógát, mert rendbe tesz kívül-belül. Ahol kell lelassít, ahol kell inspirál. Átmozgat, megnyújt és felvidít.  Ezt nemcsak én érzem, hanem a környezetem is látja és érzi rajtam. Nagy előnye, hogy nem kell hozzá sportos erőnlét, csak türelem. Bárki elkezdheti, aki meg akarja ismerni először a testét és ezen keresztül a határait is. Önismereti kurzus a javából, nem kevés hozadékkal. Továbbá remek közös program is akár otthon kettesben, akár egy stúdióban. További nagy előnye, hogy nem kell hozzá drága felszerelés és a mozgás iránt mérsékelten érdeklődők is találnak benne fantáziát, mert kevésbé energikus, látszólag. Újabban extrém változatai is terjednek pl. a hot, ahol 40 fokban lehet hajlékonyabbá tenni az izületeket,  és méregteleníteni magas (hő)fokon. Rengeteg irányzat, rengeteg helyszín. Én csak egyet ajánlok a színes palettából, ezt itt, katt.
Méghozzá azért, mert megbízható. Válogass lakóhelyed, ízlésed szerint. Ezzel a döntéssel legalább három dolgot kipipálhatsz az újévi listádon: az egészséges életmódot, a lazább és mégis hatékonyabb hozzáállást, a sportot, a diétát, és a kiegyensúlyozottabb életet. Ja, ez nem három volt? 🙂
Tudod: nincs DE! Te mivel hozod magad formába?