Gyakorlati megoldásokat ígértem. Na, akkor 100% gyakorlat, belevalóknak! Akár magányos vagy, akár párkapcsolatban élsz…

Sokan kérdezik tőlem, hogy honnan tudni, hogy milyen szinten áll az önismeret? Teszteld! Beszerezhetsz ehhez kitöltős tesztet is, de én izgalmasabbat ajánlok!

Keress a neten olyan eseményt, programot, amire szívesen elmennél és menj is el. Fontos, hogy olyan legyen, ahol lehet kommunikálni, beszélgetni is, lehessen aktívan bekapcsolódni, tehát nem a moziműsor tanulmányozását javaslom. És ha, lehet ne sok ismerősöd legyen jelen, legalábbis, ne ők legyenek többségben, mert pont az ismeretlenek a te célcsoportod, ők adják a „kutatás” végeredményét. Kiváló alkalom a filmklub, bármilyen hobby-klub, borkóstoló, táncház, együtt-főzős ismerkedős rendezvény, irodalmi rendezvény meg nyilván ti még épkézláb ötleteitek sokaságát tudnátok itt felsorolni. A lényeg, hogy legyen ismeretlen emberek, akik most szerzik rólad az első benyomást. Figyeld meg a reakcióikat veled kapcsolatban: könnyen elfogadnak, szimpatikusnak találnak, melyik tulajdonságod jön be nekik, összebarátkoztok-e a program végére. Minden visszajelzés számít, a gesztusok is!

És most lássuk az értékelést! Előre bocsátom, hogy az aktuális „döntőbíráid” véleménye nem ad teljes és hiteles képet önmagadról, mert 1.) most láttak téged először, most is csak a személyiséged egy szeletét jelezték vissza; 2.) ők sem csalhatatlanok, lehet, hogy emberismeretük nem tökéletes. Pontosan úgy működik ez is, mint a tesztek többsége: részeredményt ad, teljeset nem tud adni. Ja, akkor mire jó ez az egész?! Arra, hogy lásd, hogy melyik tulajdonságod az, amit előtérbe tolsz ismerkedéskor. Ugyanis ők erre reagáltak leginkább. Ez a te személyiséged névjegye, amit leteszel első találkozáskor (első randin!). Ha nem a randi-képességedet akartad tesztelni, akkor meg úgy értékeld a visszajelzéseket, hogy a domináns tulajdonságaid kerültek előtérbe, ami a párkapcsolatodban is előtérben van.

Szóval ha szimpatikusnak találtak az egész jó, gratula! Legyen ez az élmény a te önbizalom-muníciód. Ha máskor bizonytalannak érzed magad gondolj arra, hogy ezt a nem könnyű feladatot is sikerrel oldottad meg.

Nem szólt hozzád senki egész este, vacakul érzeted magad? Ennek két oka lehet: nem vagy elég rugalmas, vagy nem vagy elég bátor. Bátorság és rugalmasság kell ahhoz, hogy ismeretlen emberekkel bár közös témáról csevegésbe eredj. Ha pedig odamentél hozzájuk- ha már ezt ők nem tették meg valamiért-, akkor rá kell hangolódni az ő ritmusukra, témájukra, pláne ha ők egy összeszokott csapat. Nem könnyű feladat, hogy sikerült kivitelezni? Mi ment jól, mi kevésbé? Elemezd kis egy kicsit, ha nem megy segítek!

Annyira kudarc volt az este, hogy soha többet nem teszed ki magad ilyen helyzetnek? Akkor még sok tennivaló van az önbizalmad terén, böngészd a honlapomat! 🙂

Bár jó ötletnek tűnt, bele se vágtál? Gondolkozz el rajta, hogy mi gátol az ötleteid megvalósításában? Miért fosztod meg magad a lehetőségeidtől? Miért nem teszel a sikered érdekében? Kitől várhatsz ebben segítséget? Ha nem találod a valódi választ keress bátran.

Ha netán a sültgalambot várod, nos nála elég hosszú a várólista…

Szerelem, boldogság, kiegyensúlyozott párkapcsolatot szeretnél? Mit teszel érte még ma?