Az asztrológia nemcsak arra jó, hogy a jövőbeni eseményeket derítsük fel a segítségével, hanem eredeti célja az, hogy ősi önismereti útként motiváljon, inspiráljon a hétköznapi életben, célt és értelmet adjon életünknek, rávilágítson a lehetőségeinkre és terelgessen az utunkon. A mai, modern időkben pedig még nagyobb szükségünk van az útmutatásokra, mint valaha. A női lét szabadabb, sokszínűbb és rugalmasabb lett, ámde a helytállás a mindennapokban még mindig nem könnyű. Hogyan látja az asztrológia a modern nőt? Van-e válasza a nők számára a modern kor kihívásaival szemben ennek az ősi tudománynak?A nő arcai: Vénusz és Hold, Éva és Szófia, Artemisz és Hesztia mindannyiunkban jelen van, és a modern időkben is teret követel magának. Hogyan élhetőek meg ezek a markáns alapvonások a mindennapokban? Erre keressük a választ az asztrológia segítségével.

Mindenki sok érzésből, hangulatból, személyiségjegyből áll, sokkal cizelláltabbak vagyunk a 12 állatövi jegy által sugallt 12 kategóriánál. Nőiségünket nem is elsősorban az a hónap befolyásolja leginkább, amelyben születtünk, hanem sokkal fontosabb a két női energiájú bolygó a Hold és a Vénusz helyzete. Annyira tudunk nőiesen, nőként működni, amennyire ez a két bolygó jól érzi magát a mi színpadunkon, a horoszkópunkban. A Vénusz a lágyságot, a finomságot, a szeretetet, az élvezeteket, az élet édességét határozza meg, a Hold pedig a befogadást, az alárendelődést, a lelkiséget, az érzékenységet, a táplálást és az intuíciót szimbolizálja. Ezekre a „kellékekre” a modern nőnek is igen nagy szüksége van, még ha manapság a női lét nem is ezekre koncentrál. Mostanság a külvilág felé inkább a férfiasabb, keményebb, öntudatosabb arcunkat mutatjuk, úgy érezzük, erre van igény, ezzel lehet érvényesülni. És van, akiben ezek a jegyek tényleg könnyebben működnek: van, aki élvezi, hogy főnök lehet, igyekszik minél magasabb pozíciót elérni, és esze ágában sincs főzőcskézni vagy kertet gondozni. Ne is tegye, ha a belsője nem ezt diktálja.

A mai kor egyik nagy vívmánya, hogy választhatunk: nem kötelező otthon maradni 5-6 gyerekkel és kizárólag a házimunka adta kihívások között eltölteni a felnőtt éveinket. Ma egy nő lehet éppúgy vezető, politikus, tudós vagy sportoló, mint a férfi. A helyzet csapdája viszont az, hogy túl széles a paletta, amiből választhatunk, tulajdonképpen lehet bárkiből bármi és ez óriási nyomásként nehezedik ránk, nőkre. Elkezdünk kényesen lavírozni a kötélen, aminek egyik oldalán a karrier a másik oldalán a család szakadéka, csapdája, lehetősége – ki hogy éli meg – helyezkedik el.

Régi mondás, hogy akkor tudunk kiegyensúlyozottak lenni, ha harmóniában élünk önmagunkkal. A hétköznapi életben ez ott érhető tetten, ha megelégedéssel tudjuk tenni, szolgálni azt, amit választottunk. Nem lebecsülendő visszajelzés pedig az, ha sikeresek vagyunk. A harmónián, kiegyensúlyozottságunk és végső soron a boldogságunk kulcsa bennünk, a mi energiánkban rejlik. Könnyebb persze és divatos is a külvilágban keresni kudarcaink, problémáink, terheink okát. De a gyógyír, a menedék mindig belőlünk fakad. Ezért fontos tisztában lenni a képességeinkkel. És a lehetőségeinkkel, így ugyanis a teherbírásunk szerint kalibrálhatjuk a vállalt feladatainak. Ezzel elősegítve, hogy kiegyensúlyozottan tudunk haladni az Úton.

Az asztrológia pontos képet ad azokról a szereplehetőségeinkről, amit nőként sikeresen, élmény-gazdagon megélhetünk. Azokról az ösvényekről, amelyet elégedettséggel és kevesebb erőfeszítéssel járhatunk be. Mindegyikünk horoszkópjában van Vénusz, van Hold, tehát mindannyian tökéletes nők tudunk lenni még napjainkban is. Azonban nem vagyunk egyformák, és nem szabad hagynunk, hogy a társadalmi elvárások uniformizáljanak bennünket. Sokkal több választási lehetőség van a karrierista és háztartásbeli szélsőségességén belül, pont annyi, amennyiből mindenki ki tudja válogatni a saját helyét a Világban. Nincs vagy-vagy! Döntési helyzet van, de a lehetőségek abszolút személyre szabottak. Az ősi energiák továbbra is jól dolgoznak bennünk, olykor azonban fejlesztésre vagy megerősítésre szorulnak. Arra pedig mindenképp, hogy felfedezzük magunkban őket az önismeret segítségével, és összehangoljuk a modern kor elvárásaival.

Persze a sikeres önmegvalósításhoz elszántság és egészséges mértékű önfejűségre is szükségünk van! Nos, mindenkiben lakozik Nap, amely segít megmutatni, képviselni magunkat a külvilág előtt, és van akaratunk is, a Mars, amely harcol, ha kell. Vérmérséklet és asztrológiai nyelven szólva bolygó-helyzet függő, hogy ezt ki mekkora lendülettel tudja megvalósítani, de mindenkinél van eszköz arra, hogy a saját módszereivel meg tudjon felelni a modern kor kétségtelenül összetett kihívásainak is. Nőként! Minden nő tökéletes, csak meg kell találni azt a (társadalmi) helyzetet, ahol a személyisége kibontakozhat. Ehhez az egyik ösvény az asztrológia önismereti útja.

Csatlakozz a tettrekészek klubjához! >>