Ebben a hónapban –mint azt már kívülről tudod- a Hold analógiái hatnak leginkább ránk. A Hold a női erőket szimbolizálja: a lelkiséget, a gondoskodást, a védelmet, a passzivitást, az alárendelődést (hiszen a Nap fényét tükrözi vissza, ettől fényes!). A közhiedelemmel ellentétben az asztrológia nem hirdeti azt, hogy a bolygók hatással vannak ránk, és mi ezen hatások elszenvedői vagyunk, azonban a Hold kivételes égitest ebből a szempontból is…

A Hold a Föld gravitációs mezején belül mozog és a szabályozza a földi vizek mozgását, ám nemcsak ezeket a vizeket befolyásolja, hanem hatással van a testünk nedvkeringésére és így a hangulatainkra; meghatározza az éjjeli nyugalmunkat és az egészségünket; hatást gyakorol érzelmi és mentális állapotunkra is. Na, igen. De vajon mi tudunk hatást gyakorolni rá? Tudunk! A hold-szimbólumok pont azt a célt szolgálják, hogy erősítsék, vagy gyengítsék a Hold ránk gyakorolt hatását. Ebbe avatlak most be!

Tudni kell, hogy a Holdnak két alapvető helyzete van: a sötét és a világos szakasz, ez bomlik további fázisokra a következőképpen: sötét fázis: újhold és a növekedő hold; világos fázis: telihold és a fogyó hold. Mindegyik szakasznak megvan a maga funkciója és szimbóluma.

Ha ezeket a jelképeket ügyesen és átszellemülten, tudatosan használjuk, felerősíthetjük az egyes fázisok erejét és ellensúlyozhatjuk vele a többi fázis hatását, így kerülhet a lelkünk ismét egyensúlyba. (Ehhez persze nem árt tudni, hogy benned melyik szakasz működik alul,  melyik szorul megerősítésre. Mivel a Hold az intuíció „felelőse” is, magad is rájössz, ha befele figyelsz!)

Jelenleg a fogyó hold periódusában járunk (június 27 és július 10 között). Ez az időszak Hekaté, Kübélé, Ceriden mágikus boszorkány istennők időszaka. Csupa misztikum, csupa változás. Ilyenkor az erőink befelé hatnak: visszahúzódnak önmagunkba. Testünk alkímiája szempontjából ez az időszak az önelemzésé és ennek eredményeképpen az elengedésé. Most érdemes megszabadulni minden feleslegessé vált dologtól: nagytakarítás, selejtesé, lomtalanítás fizikai szinten is, de lelkileg is! (Az elengedés rítusához jó ötletet találsz ebben a videóban >>). Azt sem árt tudni, hogy a gyógyító erők ilyenkor a legerősebbek: a lelki sebeink ebben a 10 napban jobban gyógyulnak, ezért van nagy jelentősége a dolgok száműzésének, a rendrakásnak, majd a megmaradt dolgok meggyógyításának! A fogyó Hold ideje a befelé fordulás, a csendesség ideje. Ennek révén tudod a belső energiáidat hatékonyan mozgósítani. Érdemes napi meditációt tartani, jógázni, böjtölni. Mind a tisztítás, mind a gyógyítás hasznos eszköze a léböjt: főleg vízzel, ez ugyanis a legerősebb hold-szimbólum: mos, feltölt, táplál. Igyál meg legalább két liter vizet –a meleg miatt nem fog nehezedre esni-, és minden pohárnál tudatosítsd: tisztulok-gyógyulok-töltekezem!

A sötét holdszakasz szimbóluma a fekete: a belső energiákat, a visszavonulást juttatja eszünkbe, érdemes ebben az időszakban ilyen színű ruhadarabokat viselni. Remek erősítést adnak a különböző kövek, ebben az időszakban legjobb energiája a citrinnek és a sötét borostyánnak van. Segítenek érzelmeink megtisztításában, stabilizálásban.

Ha pedig elég bátor és kísérletező kedvű  vagy, akkor tegyél megtisztított akvamarint a párnád alá és figyeld az álmaidat egy teljes holdcikluson keresztül. Kezdheted bármikor, a holdfázisnak csak annyi szerepe van, hogy más-más típusú álmok jönnek majd. Kérd az üzenő álmokat, amikor a párna alá teszed. Az akvamarin felerősíti az álomtevékenységet és nyitottá teszi a tudatot a képek megértésére. Miért pont az akvamarin? A tenger energiáit hordozza, így bevezet saját lelked óceánjába az álmok hullámain keresztül. Jósló álmokra számíts: megtudhatod mitől kell megszabadulnod, mit kell megerősítened. Légy figyelmes, nem lehet melléfogni, mert a saját belső hangod beszél belőled.