Évek óta tapasztalom, hogy az aszcendens szerepe túlmisztifikált és sokkal kevésbé jelentős a személyiség egészére nézve, mint azt írják, gondolják. Van azonban néhány dolog, amit kétségtelenül az aszcendens jelez, és ezek közül a legmarkánsabb az életünk egészét tekintve a változáshoz való viszonyunk.

Felesleges ecsetelni, hogy napjaink gyorsan változó világában nagy kincs a rugalmasság, a megfelelő stratégia kiválasztásának képessége és az időnkénti átalakulás belső igénye. A változás az életünk elemi része, mondhatni a túlélési képességünk kulcsa, gondolok itt pl. egy betegség által jelzett, önpusztító életmódtól való megszabadulásra, vagy egy megrekedt, demoralizáló párkapcsolat felszámolására. Mégsem mindig merjük/akarjuk a változást még akkor sem, ha világosan látszik számunkra is a szükségessége. Ilyenkor az aszcendens táján kell körülnézni.

Hogy miként tudunk továbblépni, azt az aszcendens jegye mutatja meg, nagyon is világosan.

Haladóknak: A változási képességről kialakult képet akkor írja át a valóság jelentősebben, ha az AS-en bolygó áll, különösen ha az retrográd vagy a 12-es ház felől közelít a tengelyhez (illetve a tengely hozzá). Megfigyelésem szerint az aszcendenstől távolabb az egyes házban álló bolygó a változási képességet nem befolyásolja, az AS üzenetét e téren nem írja felül.

A csillagjegyek bizonyos felosztás szerint 3 csoportba sorolhatók és az egyes jegyek hovatartozása a rugalmasság képességét illetően igen árulkodó, ugyanis szilárd, változó és kardinális jegyekről beszélhetünk.

Ha SZILÁRD

fej_homokbaA szilárd (BIKA, OROSZLÁN, SKORPIÓ, VÍZÖNTŐ) aszcendensű személyiségek, mint az elnevezés is mutatja, a legstatikusabbak: makacsul kitartanak egy adott (szorító) helyzetben is. Inkább a külvilágbéli változásokat részesítik előnyben, mintsem szeretnének létstratégiát váltani. Felismerik a patthelyzetet, a zsákutcát és tudják is mit kellene vagy lehetne tenni, azonban nem akaródzik akcióba lendülni még akkor sem, ha a helyzet valóban komoly (esetleg visszafordíthatatlan) pl. teljes anyagi bizonytalanság vagy egészségkárosító munkahelyi légkör közepette.

Ha mind a négy tengelypont szilárd jegybe esik, vagy a Nap, Merkúr, Mars áll még ott, akkor az Élet igen sok változás-leckét fog szállítani, amit nehezen old meg a horoszkóp tulajdonosa.

A patthelyzet feloldása a mozdulásban rejlik, természetesen, a „hogyan”-ra pedig a horoszkóp más szereplői mutatnak rá. Az első lépés, hogy a fejet ki kell venni a homokból…Minden nehézség kezelhető, gyógyítható, ez a szép a horoszkópelemzésben! 🙂

Ha VÁLTOZÓ

A változó jegyekben (IKREK, SZŰZ, NYILAS, HALAK) felkelő aszcendensűek túl jól alkalmazkodnak és ez is lehet csapda. Inkább sodródnak, alakulnak, mint tudatosan választanának új taktikát a régi, csődös helyett. Többnyire észre sem veszik, hogy rossz irányba eveznek -vagyis inkább sodródva haladnak-, mire pedig rájönnek már nagyon nehéz manőverezni, ezért inkább megint alkalmazkodnak, ahelyett, hogy felvállalnék a kormányzást.

Mindegyikük könnyen ellibben a döntési pontok felett másra figyelve, idő hiányában,mokuskerek feladat-dömping közepette… Ha valamit nem veszünk észre, akkor változtatni sem tudunk rajta, a szembesülés azonban nem kerülhető el és sokkoló élményt jelenthet, ami elöl ismét a menekülés látszik kézenfekvőnek. Mókuskerék-effektus és kifogás-özön. IKREK:”…nem fontos…”, SZŰZ: „… úgyis mindegy…”, NYILAS:”…majd máskor…”, HALAK:’…talán megúszom…”.

Mind a négy nehezen ragadja meg a lehetőségeit, mert nem látják a fától az erdőt: az állandó alakulásban-lavírozásban a valódik átváltozást igénylő helyzeteket, az átütő erejű, előre vivő mérföldköveket. Belül bizonytalan, hogy tényleg itt van-e a változás ideje és képes-e új utakon elindulni. Szemben viszont a szilárd jegyekkel, ha a környezet nyomása (HALAK); érvei (IKREK); biztatása (NYILAS); stabil háttere (SZŰZ) hat rá, akkor szárnyra tud kapni az új irányok felé. A változási képesség tehát sokkal inkább kívülről vezérelt.

 

Ha KARDINÁLIS

A kardinális jegyek (KOS, RÁK, MÉRLEG, BAK) képviselői az állatöv válságmenedzserei. Az ilyen aszcendenssel rendelkezők remek belátási képességgel bírnak és nem hagyják magukat földbe döngölni egy zsákutca helyzet által. Ha mégis, akkor tudatosítani és aktivizálni kell azt a belső erőt, ami képes erre.

Van erejük kezükbe venni a sorsukat és eredményesen kimászni nehéz helyzetekből még akkor is, ha már nyakig benne vannak. Általában megvárják, míg nyakig benne vannak… Sokszor produkálnak éles kanyarokat az életükben, főleg akkor, ha a tizes ház is kardinális jegyben áll.

Neked mik a tapasztalataid, hogyan viszonyulsz a változásokhoz? Mondd el itt, vagy a Facebook-on.