Asztro-GPS: HalakAz asztro-útmutató következő állomásához, a Halak-jegyéhez érkeztünk. Könnyű dolgom van, meg nehéz is: a legszeretetteljesebb és legalkalmazkodóbb jegyről lévén szó nem lesz nehéz párkapcsolati helyzeteiket bemutatni. Ám a Halak azok, akik legnehezebben ismerik föl, hogy mennyire jó nekik, erről pedig győzködni őket teljesen reménytelen…Az alap Halak-álláspont a pohár víz, a közép színt a folyó, a legfelső szint pedig az óceán.

A Halak azzal az alapállással érkezik, hogy neki nem lehet jó. Ő azért van, hogy mindenki másnak jó legyen, tehát ő magának nem juthat a pozitívból, hiszen akkor valakinek kevesebb marad. Inkább lemond. Először is lemond a párkapcsolatról. Tipikus hozzáállás, hogy „nekem úgysem sikerülne”. A kicsit fifikásabb ezt mondja ”másoknak sem sikerült, jobb ha meg sem próbálom”. És remekül elvan egyedül. Remekül? Elszenvedget, de ez őt egyáltalán nem zavarja, legfeljebb a környezetét. (Ad absurdum a barátai feladnak a nevében néhány hirdetést.) Ha sikerül valakinek behálóznia és kapcsolatba vonnia, akkor igyekszik a lehető legtökéletesebben alkalmazkodni, véletlenül sem szeretné zavarni a társa köreit: mindent megtesz, minden kívánságot teljesít és nagyon hálás, ha ezért cserében 1.) békén hagyják 2.) néha együttéreznek vele.

Mint a bevezető szimbolika is rámutat a „pohár” léttől a legnehezebb elrugaszkodni a következő szintre. A folyóba eljutni ugyanis aktivitást igényel: tervezést, kivitelezést, akciót. Önképviseletet. Konfliktusfelvállalást. Egyéniséget és felelősséget. A gyakorlatban ide egy jól eltalált önismereti út, egy tudatosított fejlődési folyamat vezet. Kell egy Halász, aki motivál, kísér, értő figyelemmel. Egyedül nem megy. A halaknak ugyanis alapérzésük az egyedül nem megy, így hát önmaguk átlépése pláne nem fog menni. Minden módszer jó, ami a belső gyereket felnöveszti, megerősíti. Sokféle út van, a lényeg, hogy egyet válassz, és azon haladj, ne add fel, és ne csapong, mert abból csak partra vetettség érzés lesz.

A folyó-szint: itt már nagyobb a tér és jobb a közérzet is. A Halak ekkor elkezdik érezni a fontosságukat. Azt, hogy különleges módon tudnak szeretni: mélyen, odaadóan és segítőkészen. Elképesztő tehetségük van a társ hangulatának átvételére, akár negatív hangulatról van szó, akár pozitívról . Ez szükséges a mély együttérzés gyakorlásához. A Halak itt már érzi, hogy értékes, hogy olyan értéket képvisel a Világban, amire mindenkinek nagy szüksége van, de csak tőle kapható meg! Elkezdi belevinni az Univerzum Végtelen Szeretetét a kapcsolatban és mást nem is kell tennie ahhoz, hogy a kapcsolat harmonikus legyen. Csak áradnia kell. Ámde a személyiség még ezen a szinten is bizonytalan: még így sem érzi magát biztonságban. Rengeteget ad, de elfogadni nem mer, méltatlannak érzi magát a figyelemre. Az önképviselete fejlettebb ugyan, de még mindig szívesebben viszi más keresztjét, mint a sajátját. Ami nagyon kedves tőle, de a Sorsát hátráltatja. Erről a szintről még mindig tovább kell úszni…A folyóból az Óceánba, méghozzá nem megvárva az áramlatokat, hanem tevőlegesen, munkásan és aktívan kell eljutni.

 

Onnan tudjuk, hogy az óceánba érkeztünk, hogy

– nincs félelem a jövő képzeletbeli árnyaitól

– minden téren körülvesz a Feloldódás

– mer boldog lenni: a panaszok egy része megmarad, de már nem ők vannak többségben és irányító pozícióban.

 

 

A kapcsolatban azt éli meg, hogy úgy nyújtsa a társának az Egység-élményt, hogy a saját személyisége is fennmarad; úgy olvadnak össze, hogy nem adja teljesen fel magát. Úgy érzékeny és úgy segítőkész, hogy a saját elképzeléseit is meg meri valósítani: ráérez a saját igényeire és tesz a megvalósításukért, sőt segítséget is kér hozzá. Sosem lesz egyenrangú fél, mert lételeme a szolgálat. Azt viszont már ki tudja választani, hogy kit szolgáljon. Nem sodródik, hanem figyeli az intuícióit. Maga vezérli önmagát. Még mindig simulékony, de nem mártír. Önfeláldozó, de nem áldozat. van célja és halad. A kapcsolatot pedig olyan szeretet-egységgé varázsolja, hogy abban a társa lubickolhasson. Érezteti vele, hogy mindannyian a Nagy Egész részei vagyunk, egy csepp az Óceánban: ennél felemelőbb érzést nap, mint nap nem is kaphatnánk.

Sokat segít a szintek közötti utazásban a rendszeres álomnapló, az intuíció fejlesztése, a  rajzelemzés és a Bach-virágterápia. Bármilyen szelíd gyógymód nagy lökést ad a fejlesztéshez, mert kevés fogékonyabb ember van, mint a Halak.

Mi a csuda az a  Bach-virágterápia? Válaszolok itt>>