Tizenkét minőségből vagyunk összegyúrva mindannyian, ebből az egyik a Bak. Tehát mindenki Bak, de eltérő mértékben. Hogy mennyire, az a pontosan a horoszkópodból kiderül, ha pedig kapható vagy el játékra, akkor az alábbi teszt is útmutatóul szolgálhat.
Válaszolj a kérdésekre és megtudhatod hány százalékban vagy Bak.

Néhány szó a teszt használatáról: nem szép, de okos! 🙂

– a teszt angol nyelvű alkalmazással készült, ezért ékezetes karaktereket nem tud kezelni

– válaszd ki azt az állítást, amelyik a három közül általában, markánsan igaz rád

– a következő kérdés a NEXT gombra kattintva jeleik meg

– a hetedik kérdés után válaszd a SUBMIT gombot

– az eredményen pedig ne sokat töprengj!

 
A folytatásban pedig jönnek a tévhitek, lehet, hogy rád is vonatkoznak…

Baknak lenni manapság jó, mert sok a feladat, nem árt egy kis túlélési ösztön és a teherbírás is jó, ha maximális. Az ilyen hozzáállásnak szoktak örülni a családban és a munkahelyen egyaránt. Baknak lenni manapság rossz, mert a kitartás nem érdem, a türelemre nincs idő és senki nem kiváncsi az ok-okozati összefüggések láncolatára…

Valamiért sok Bak él manapság. Ők az igazán tanulni vágyó lelkek, akik általában fiatal korukban már szembenéznek az Élet árnyasabb oldalával, a lemondással. A Bak-út a tanuláson és tapasztalatokon át bölcs(ebb)é váláshoz vezet. A cél annak belátása, hogy nem a lexikális tudás az igazi érték, hanem a magunkra szedett és sokszor teherként ránk nehezedő tapasztalat.

A Skorpió mellett dobogós ez a jegy a félreértések terén. Pedig sok kedves ember van közöttük is Javaslom, szabaduljunk meg a kliséktől együtt, és alakítsuk át a kategóriáinkat rugalmas falú keretté. Mégha Bakok is vagyunk! 🙂

 

Tévhit 1: befolyásolhatatlan

Nem, ez így nem pontos. Lehet rá hatni, de nem a szívén, hanem az eszén keresztül. A feje az érzékeny pontja: meg lehet győzni bármiről észérvekkel, veretes magyarázatokkal és logikus
okfejtésekkel. Érzelmekkel manipulálni viszont valóban eredménytelen. Nála MINDEN fejben dől el, és inkább kivár, de az eszére hallgat elsősorban. Nem makacs, csak megfontolt.

Tévhit 2: kemény szívű

Valóban nem az érzékenységéről, empátiájáról és latinos érzelemvilágáról híres. De nem feltétlenül érzéketlen, inkább igyekszik a biztonságos távolságot tartani az érzelmektől, amikor pedig ez már végképp nem megy, akkor igyekszik kontrollálni őket. Ugyanis az érzelmek hullámzóak, az ingadozás pedig bizonytalanságot kelt…Van benne is érzelem, csak nem tartja fontosnak kimutatni, mert számára ez a kevésbé értékes alkotóelem. Óvatos közelítéssel, türelemmel megnyitható.

Tévhit 3: lassú

Megfontolt, óvatos és kitartó. A munkában hisz, nem a ripsz-ropsz sikerekben. Számára kevesebb értéket képvisel az, ami mögött nincs teljesítmény. Miután pedig biztos benne, hogy amit kitervelt eléri, minek is rohanna. Tudja jól, hogy az eredmény a fontos, nem az időráfordítás. Tehát bölcs!

Tévhit 4: túúúúúl okos

Szereti használni az eszét bármennyi is van belőle, és azt is szereti, ha ezt elismerik. De sem nem kérkedik a teljesítményével, sem pedig tudálékossággal nem vádolható. Nem ő az állatöv okoskája. Mindig kész tanácsot adni (kéretlenül is), a tanácsaira viszont érdemes odafigyelni, mert nem nyilatkozik megalapozatlanul és sok tanulság van a háta mögött. Nem szószátyár, így ha mond valamit, annak súlya van. Remek vitapartner, már ha nem a meggyőzés szándékával ülünk le vele szemben. A meggyőzéshez nem árt komplett stratégiával készülni.

Tévhit 5: merev

Kétségtelen, hogy nem a spontaneitása miatt szeretjük, de miután szeret tanulni, szívesen próbál ki új lehetőségeket, ha hagyjuk, hogy a maga tempójában tegye. A türelmetlenkedés nem vezet eredményre, ehelyett a pozitív példa számára az inspiráló. Nehezen változtat, de nem fejlődésképtelen, pusztán számára a hosszabb korszakok az ideálisak és meg kell érnie belül az átalakulásra. Abszolút nem reménytelen, sőt példásan teljesít a változásban is, ha elérkezettnek látja rá az időt.

Tévhit 6: hűséges

… a céljaihoz. Maximális alkalmazkodást vár el, mert a terveiről kemény munkával sem lehet lebeszélni. Akkor hűséges, ha „munkatársként” vesz részt a partnere a dolgaiban. Ha ellenkezik, vagy kritizál, akkor inkább a feladatokra koncentrál, mint az érzésekre.

Tévhit 7: a szexben is a teljesítmény motiválja

A kihívás nagyon is benne van a pakliban, és az is kétségtelen, hogy nehezen vihető táncba, tehát ha egyszer beadta a derekát, akkor derekasan helyt áll, ám ebben ugyanúgy
benne van a társ iránti alázat, az örömért vállalt felelősség és az aktuális „feladat” tökéletes teljesítése is, eltérő arányban. Nagy tévedés tehát unalmas és egyhangú kötelességtudó szeretőnek vélni. Tud, ha akar és akar, ha nincsenek elvárások vele szemben. De tény, hogy a kontorollja fokozott és nehezen veszíti el a fejét. Valamit valamiért.

 Tetszett? Lájkold!