testtudatosság a boldog párkapcsolatértNem tévedés, az a téma is pont most aktuális. Ráadásul a testiség a párkapcsolat jelentős területe. Kényes téma, de megkerülhetetlen, mert gyakori oka a társkeresési sikertelenségnek az, hogy nem vagy elégedett a külsőddel. Korábban már írtam róla, hogy napjainkban mekkora jelentősége van a külsőségeknek, a formáknak. Ha jól emlékszem arra jutottam, hogy nézz ki jól kívül-belül a lehetőségeidhez képest. Ez a titok. Az ide vezető út azonban rögös, ahogy az már lenni szokott. A belső csinosítgatása folyamatosan napirenden van itt a blogon, most nézzük mi a helyzet a két top témával: a zsírpárnákkal és a cellulitisszel. Ezekre keresünk házi-praktikát a természet patikájában: az illóolajok segítségével. Mert a gyógyítás annál jobb, minél eszköztelenebb…

Tetszetős külsőre sokféleképpen szert lehet tenni, legfőképpen a születés által. A gyári adottságok csak részben befolyásolhatók, de a befolyásolhatóságuk érdekében egy igényes férfi vagy nő mindent meg is tesz. Vannak költséges és kevésbé drága módszerek, gyógyszerek és alternatív trükkök is. Most az utóbbi következik, mégpedig azért mert sem jelentős anyagi, sem számottevő idő ráfordítást nem igényel, sőt még kellemes is. Gyorsan hozzáteszem viszont, hogy a változás nem várható változtatás nélkül, azaz mindig lemondással jár a folyamat akár a fogyókúra, akár a narancsbőrtől való megszabadulás, aki a csodaszerek életmódváltás nélküli varázserejében hisz, az alighanem csalódni fog.

Az aromaterápiában az a nagyszerű, hogy ötvözi az igen kellemest a nagyon hasznossal. Ki tudna ellenállni egy finom illatos fürdőnek, vagy egy jó kis olajos masszázsnak?! Ha te sem, akkor vesd be az illóolajokat a tested szebbé, kivánatosabbá és a magad számára tökéletesen elfogadhatóvá tételéhez.

A fogyókúrában úgy tudnak segíteni az illóolajok, hogy erősítik az elhatározásodat, csökkentik a lemondásból adódó rossz közérzeted. Az első lépés ugyanis a tetszetős külső felé a kiegyensúlyozott belső. A fogyásnak ugyanis semmi köze a koplaláshoz. A döntő lépés a változás iránti elkötelezettség adja, nem pedig a gondosan kimért kalória bevitel. Ha megvan a belső vágyad, menni fog. Ha nincs, akkor fel fogod adni, mert nem vagy eléggé motivált a terhek vállalásához.

Sokat segít reggelente egy frissítő, lélekmelegítő fürdő az alábbi olajokból: ylang-ylang, bergamott, jázmin. Három-három csepp mindegyikből egy kád vízbe és máris kész a harmonizáló csoda-fürdő, ami egész napra elég önbizalmat és elszántságot ad.

Este pedig egy jó kis masszázs rózsa és geránium olajokkal: akár a testápolóba téve egy-egy csepp, akár masszázsolajhoz keverve megnyugtatja a megpróbáltatásokban edzett lelket, megerősíti a nemi tudatosságot és javítja a hangulatot.

A narancsbőr a női lélek nagy csapdája: végre valami, ami miatt sopánkodni lehet. A narancsbőr pedig közeli hozzátartozónk, eltűnni nem fog. De burjánzását rendszeres testmozgással és zsírszegény táplálkozással kordában lehet tartani. A cellulitisz elleni védekezés kellemes része az esti bedörzsölés: minden este masszírozd át az érintett területeket az alábbi olajok keverékével: rozmaring, citrom, borókafenyő. A vérkeringést serkentő olajok segítenek lebontani a felgyülemlett zsírpárnákat. Hatékonyabbá tehető a kezelés, ha hetente-kéthetente borogatást is alkalmazol: egy kisebb, meleg vízben benedvesített törölközőre cseppents a fenti olajokból 2-2 cseppet, terítsd a kezelendő testrészedre és tegyél rá egy másik törülközőt, hogy melegen maradjon a borogatás 10 percig. Ami lassan alakul ki, az lassan is múlik el: legyél türelemmel. Két hónap elteltével azonban szemmel látható eredményt érhetsz el, ha kitartó vagy.

Az illóolajok nem csodaszerek, „csak” könnyen beszerezhető és kellő körültekintéssel jól alkalmazkodó segítségek. Testi-lelki gyógyírek az öngyógyítás felemelő gondolatával fűszerezve. Csináld magad! 🙂