Előszeretettel böngészek TED-videókat, mert mindig találok egy számomra épp aktuálisat. Amit most találtam, az szerintem többünknek épp aktuális. A napokban épp a Ji Kinget kérdeztem egy dilemmámra és a Visszatérés jelét kaptam, rá pár órára pedig megtaláltam ezt a videót. Nagyon szeretem, amikor a dolgok ennyire egy irányba mutatnak!

Biztos emlékeztek még Elizabeth Gilbert-re az Ízek, imák, szerelmek szerzőjére.
Ebben a videóban arról mesél, hogy milyen rögös út vezetett el a világsikerhez, illetve mennyire nehéz volt mit kezdenie azzal, hogy ennyire népszerű lett. Néha nagyobb gond a siker, mint a kudarc. Máskor pedig a „semmi nem történik”-unalma rémisztő.

Ami neki segített ezekben a nehéz időszakokban, az nekünk is fog, legalábbis a magam részéről én is mindig ide lyukadok ki, amikor elbizonytalanodom a helyes irányt illetően. Nem tagadom, kell hozzá egy jó adag bátorság és őszinteség, de a nagy dolgokhoz intenzív hozzávalók kellenek, nem igaz? A kulcsszó a hazatérés, én ezt magamban visszatérésnek fordítom és így használom, de a tartalom megegyezik. Hogy hova tér Elizabeth haza és nekem mit jelent a visszatérés, az kiderül a videóból.

Jó utat HAZAFELÉ! 🙂

Magyar szögek a kép jobb alsó sarkában lévő ‘Transcipt’ feliratra kattintva érhető el.