Halak és párkapcsolatMéghozzá mindenki, akár Halak valójában, akár nem. Március 5-én, Újholdkor ugyanis 4 bolygó tömörül a Halak jegyében, ennek következtében mindannyian nagyon Halaknak érezzük e napon magunkat. Márpedig Halaknak lenni jó, a végén kiderül miért.

Lehetőséget ad ez a nap arra, hogy Halak-hangsúlyos embertársainkat jobban megismerjük, közelebb kerüljünk hozzájuk. Egyik jegy szülötte sem hálásabb az odafordulásért és a ráhangolódásért, mint ők! 🙂 Lássuk, hogyan lehetünk Halak, és miért jó ez nekünk, nem Halaknak, és miért jó nekik!

Kitartó olvasóim már jól tudják, hogy mindegyikünkben benne él mind a 12 jegy, eltérő mértékben, tehát voltaképp mindannyian Halak is vagyunk. A ráhangolódás tehát nem lehet gond!

De mit is jelent a halakság?

Halak személyiségnek lenni napjainkban a legkönnyebb és a legnehezebb is. Könnyű, mert azt a fajta rugalmasságot, alkalmazkodást, amit ők képviselnek, a derűt, a jószándékot, ami belölük árad mindenütt szívesen veszik. És nehéz, mert a Világ rossz, gonosz és kegyetlen és a Halak-értékrend alapjai: szeretet, együttérzés, összefogás, Jóság nem a mindennapok evidens részei. Ebből adódik, hogy sokat szenvednek: vagy lemondóak, pesszimisták és kiszolgáltatottak; vagy sodródóak és szenvedélybetegek, vagy az ideáik mentén álmodoznak egy Szebb Világról; vagy és leginkább mindezek együtt.

Mit hoz március 5. ?

Március 5-én kötődni, tartozni vágyunk Valahová. Egység-élményre lesz szükségünk: feloldódni, felszabadulni, merengeni. Korlátok és mellékhatások nélkül. Egyszerűen nehéz lesz Itt lennünk, mert legszívesebben az Óperenciás Tengeren is túl lennénk. Álmodozóbbak, álmatagabbak leszünk, mint máskor. Sebezhetőbbek és érzékenyebbek.
Szerintem kétféle Halak van: az egyik a partra vetett, a másik a lubickoló. Mindkettő benne van ebben a mostani Újholdban is. Eldöntheted, hogy szenvedsz tudatosan egy olyan közegben, ami alapvetően neked semmilyen szempontból nem jó, mártír leszel, aki a létét adja másokért. Avagy sodródsz és elfogadod, hogy a világ olyan, amilyen, túl kell élni és hagyod, hogy mások megmondják, merre menj, és te mész is átszellemült mosollyal az arcodon.

Ha egy napra sem vagy hajlandó Halakká változni 😉

Nem kötelező! 🙂 Március 5-én egy bolygó nem hajlandó Halakká változni, ez pedig a Vénusz. Van tehát egy szalmaszál azoknak, akik nem szeretnék egy napra sem a Halak-feelinget átélni. A szalmaszál titka pedig a másféle szeretet. A csalafinta, átváltozós, megfoghatatlan érzelemvilág. Ha tehát nem akarsz összeolvadni, azonosulni és megfelelni, akkor a szereteted által kell inspirációt nyújtanod, a bájoddal kell megőrizni a különállóságodat. Csak érzelmileg tudsz más hatást gyakorolni, csak az érzelmeid által maradhatsz ki az egységélményből.

Gyakorlati útmutató

A Vénusz akkor is a Vízöntőben tanyázik, ha nem akarsz lemaradni a Halak-napról :-). Így ezesetben hagyd magad sodortatni a napi eseményekkel, és legyél figyelmes az érzéseidre: különös érzelmi impressziók fognak érni. Különösen akkor, ha hangversenyre mész vagy zenét hallgatsz, avagy meditálsz. Olyan élményekben lehet részed, amely az érzelmeiden keresztül szüremkedik beléd és közelebb visz téged önmagad egységélményéhez, ami pedig ahhoz juttat el, hogy másokkal is megéld ezt. Az is nagyszerű élmény, ha fürdőbe mész, vagy legalábbis belemerülsz egy nagy kád vízbe: mécsesek, halk zene, jázmin olaj…
Arra is nagyon jó ez a nap, hogy gyógyulj. Nem kell orvoshoz menned, anélkül is működik, csak figyelj befelé, álmodj és álmodozz. Ne irányíts ma semmit és senkit. Csak haladj. Érezd át a ráhagyatkozást. Nagy bajunk, hogy mindent akarunk. Az akarat pedig nem tud teremteni, az igazi teremtő erő a vágy! A vágy tesz nyitottá és fogadó késszé, az akarat görcsössé és összehúzódottá alakít. Melyik szimpatikusabb neked?

Ami tényleg nagyon Halak:

  1. zene, leginkább Debussy: A tenger

  2. illatos fürdő, avagy séta az óceánparton

  3. tegyél egy lépést a függőségeid felszámolására: cigi, kávé    stb.

  4. régi fotók rendezgetése, közben álmodozás

  5. meditáláció: legyen halk zene, ami visz, de ne legyen vezetett meditáció, ez itt pont megfelelő!
    Hallgasd a zenét, merengj el a képen, utána pedig bármin 🙂 a videóban elhangzó mantra: Om A Ra Pa Ca(Tsa) Na Dhih: segít a feloldódásban, kikapcsol a kötöttségeidből, függőségeidből, nyitottá tesz.

  6.  gyakorold a megbocsátást: legalább egy embernek bocsáss meg ma, annyi energiát szabadít fel, hogy csodálkozni fogsz…

  7. egy órán keresztül éld át, hogy oké vagy ”úgy vagyok szerethető, ahogy vagyok, rendben vagyok!” nehéz lesz 60 percen át szüntelenül fenntartani az érzést, de ha sikerül meghatározza a következő 60 napodat is!

Ha ezek közül legalább egyet sikerül megvalósítanod a hétvégén, akkor a saját hasznodat még egy jó adag empatikus készséggel is tetézed, sőt intuíció-tunningot is végzel. Ki tudja mire lesz még jó! 😉

További motiváció, útbaigazítás, vélemény, tanács stb.:
itt >>