A hős

Az utóbbi hetekben –nagy örömömre- egyre több férfi keres meg a problémáival. Biztos segít az Oroszlán-férfi energia is, aminek most örvendezhetünk, minden esetre a tendencia kecsegtető, kedves nő társaim!

Ugyanis azt jelenti, hogy a férfiak is kezdenek nyitottá, konstruktívvá válni párkapcsolati kérdésekben is. Hogy a kapcsolat ügye, mint „lelkizős-téma” nem szorul a női feladatok kőzé. Hogy megdőlni látszik végre az a nézet, hogy az az erős férfi, aki nem mutatja ki a problémáit.

Azt hiszem mindannyian úgy gondoljuk, hogy a férfiasságnak nem mond ellent, ha a kapcsolat jobbítása, ha a társkeresés sikere érdekében egy kívülálló véleményét kikéri. A férfi energiából semmit nem von el, ha foglalkoztatja a fejlődés mikéntje, ha megoldásokat keres, és ha nem talál, akkor kérdést tesz föl.

Nem attól férfi a férfi, hogy pénzt keres és nadrágot hord. Hanem sokkal inkább attól, hogy fel lehet rá nézni, hogy biztonságot sugároz, magabiztos és erős. Persze nyilván ez nem lehet mindig így 100%-osan. És egyáltalán nem is baj, hogy nincs így mindig! Picit mi nők is uralkodhatunk legalább! :)Sokkal fontosabb viszont az, hogy megingás, válság, probléma esetén bátor légy kérdezni, kérni ! Ne befele szenvedj és kifelé játsszd a hőst, hanem attól legyél hős, hogy megoldod a problémát, nem pedig elnyomod.

És kezdenek ezek az Igazi Hősök megszületni! A látszathősökre nem szeretünk felnézni, mi nők, mert ösztönösen rájövünk, hogy nem túl sok érdeme van a z álkirályunknak. Regnálása is csak rövidke lehet. Sokkal szívesebben nézünk föl arra, aki felvállalja a gyengeségét is és tanácsot kér: „Szívem, elbizonytalanodtam. Szerinted mit tegyek, hogy…”  „ Mostanában azt érzem, hogy…”  „ A segítségedet kérném…” Az isteneknek is lehetnek problémái, mint a görög mitológiából részletesen kiderül J. Igazán közel kerülni pedig egy emberi vonásokkal megáldott Királyhoz lehet, ahhoz, aki esendő is olykor.

Óriási összetartó ereje van a közös problémamegoldásnak! Óriási romboló hatása van a szőnyeg alá söpört bajokra épített királyságoknak…

A Nap-archetípusa a Bölcs Király, aki igazságosan, szeretetből uralkodik. A környezetét életörömmel árasztja el, ezért tisztelik.

Kedves férfiak, fiúk: legyetek ilyenek, de ha nem megy, akkor kérjetek tanácsot, segítséget. Minden férfi hősnek született, hozd ki magadból a maximumot, találd meg magadban azt, ami csodálnivaló, mindenkiben van legalább egy ilyen tulajdonság! 🙂 És ha megtaláltad, ünnepeld magad! És ekkor mások is ünnepelni fognak!

Ha pedig végképp nem találod, együtt megkeressük! 🙂