startHogy is állunk a motivációval? Becsapós kérdés, mert sok minden nem az, ami annak látszik. Na nem akkor van a gond, amikor húdejólérzedmagad, hanem amikor eljön a puding-állapot. Vagy olyasmit kellene tenni, ami nem ínyedre való. Nézzük meg a horoszkópod és találjuk ki, mi tüzelhet fel jobban akkor is, ha nem jön magától a tettvágy. Ehhez a Marsot kell szemügyre venni.

Motiváltnak lenni annyit jelent, hogy élményként vagy kalandként nézni az adott feladat elébe, azaz lelkesedéssel, derűvel és energetizáltan fogni bele. Amelyik házban a Marsod áll, azon az életterületen ez többnyire még akkor is sikerül, ha a bolygó jegybéli elhelyezkedése gyenge. A többi életterület viszont aszerint működik, ahogy a Mars a horoszkópodban az adott jegy befolyása alatt áll. Az attitüd már abból is kikövetkeztethető, hogy milyen elemi minőség játszik nálad szerepet, ha az akaraterődet vizsgáljuk. Komoly hangsúlybeli eltérésekre bukkanunk.

 

Mennyire motivált a Mars a tüzes jegyekben? (KOS, OROSZLÁN, NYILAS)

 

Nagyon! Sőt, túlontúl! Akinek ezekben a jegyekben áll a bolygó a horoszkópjában nyugodtan dőljön hátra, mert neki nem gond belehúzni. Ámde bökkenő mégis van: csak az a dolog elég kaland-ízű, amit magának talál ki  szülött, a kívülről érkező ötletet először integrálni kell, utána tud hatékonyan és sikerrel megbirkózni vele. Náluk tehát a motiváció ott dől el, hogy azonosul-e a feladattal. Ha ez megy, akkor nincs akadály, a lelkesedés bravúros, az erő megingathatatlan és nincs el nem érhető cél.

Társkeresésnél a helyzet sokkal jobb, hiszen az azonosulás nem kérdés. A tüzes Marsok tulajdonosai ösztönös vadászok és sikeres is, ha elhatározzák, hogy most eljött a társkeresés ideje. Ők nem merengenek azon, hogy hol kéne keresni és már a múltkor sem sikerült. Megy, lát, győz. Ennyi. Ha még nem tapasztaltad meg, pedig tüzes Marsod van, próbáld ki!

 

Mi a helyzet a föld Marsokkal? (BIKA, SZŰZ, BAK)

 

A motiváció itt erősen „attól függ”. Megfontolás tárgya, kényelem tárgya, érdekeltség tárgya. Kívülről itt sem befolyásolható, még kevésbé, mint a tüzeseknél. Viszont nagyon tudja tüzelni a (korábbi) sikerélmény: ami egyszer már ment, vagy ahhoz hasonló, abba szívesen vág bele újra. Az ismeretlen témákban inkább a halogatás, kivárás, erőgyűjtés jellemző. Lassan, de biztosan. De aztán annál elszántabban: megfékezhetetlen megvalósítók, ha egyszer rákattannak valamire. Ha valamibe nehéz belekezdeni, segíthet, ha felidézik korábbi eredményeiket még akkor is, ha annak semmi köze az újabb feladathoz.

Társkeresésénél ők inkább a kifogásokat keresik, mint a potenciális párt. Ha már nincs több kifogás, akkor jönnek a kényelmi szempontok, majd a fatalizmus („majd jön, ha jönnie kell”). Az internetes ismerkedést nekik találták ki, mert sikerrel kecsegtet, nem kell kimozdulni és fokozatosan lehet felengedni a határokat. Főleg a közös érdeklődésre kitalált, tematikus társkeresők lehetnek nyerők. Itt a motiváció a közös érdeklődés.

 motivacio

Levegős jegyek? Tele vannak indítékkal! (IKREK, MÉRLEG, VÍZÖNTŐ)

 

Ők aztán mindenben benne vannak, kérdés, hogy meddig. Ha kívülről kapnak elég támogatást, akkor viszonylag sokáig. Náluk tehát a motiváltság ott dől el, hogy ki mit mond az adott feladatról és van-e segítség, bajtársak. Minél inkább szellemi kihívást is jelent a célpont, annál könnyebb belehelyezkedni a feladatba és annál kevésbé van szükség a külvilág támogatására. A másik sarkalatos kérdés kitartás, az érdeklődés fenntartása. Ebben segítség lehet, ha sikerül elmélyedni az adott munkafázisban és nem tekinget előre a szülött. Az aktuális lépés mindig hozhat izgalmakat, ha bele tudjuk élni magunkat; míg a jövő sosem elég motiváló, mert még ismeretlen.

Társkeresésnél e három jegy brillírozik. Van, hogy túlteljesít és több vasat tart a tűzbe. Szóval náluk nincs szükség motiváció tippekre, legfeljebb némi önbizalom-tréningre, de ez egy másik kérdés.

 

Vizes Marsok (RÁK, SKORPIÓ, HALAK): úsznak az árral szemben vagy sodródnak

 

A cím meg is fogalmazta a lényeget: szélsőségesek. Hol makacsul eltökéltek, hol teljesen érdektelenek. A külvilág visszajelzésére is igaz ez: van olyan életszakasz, amikor csak a saját fejük után mennek, és van, hogy a legkisebb döccenőnél is elbizonytalanodnak. Mindez azért van így, mert ösztönösen, belülről döntenek és attól függ a motiváltságuk, hogy éppen hogy érzik magukat. A téma teljesen lényegtelen, nem attól jönnek lázba, hanem attól, hogy jól vannak-e az adott témában. Ez nagy előny, ha valaki viszonylag függetlenül élhet vagy olyan emberek veszik körül, akik kiszolgálják. A kötelességtudat az, ami a motiváció szintjéhez hozzá tud adni.

Társkeresésnél általában szétspriccel az energia: van a „sokat akar a szarka”-üzemmód, amikor mindenkire lő és nem sikerül eltalálni az ideális vadászterületet sem, nemhogy az áldozatot. És van a teljesen semleges, bezárkózott és megérinthetetlen állapot, amikor bárki dörömbölhet, nincs válasz. A siker titka a sokszor puffogtatott frázis, ami itt nagyon is találó: hozd magad formába (belül), a többi magától megoldódik. Uccu neki, még ma!

 

Oszd meg, hátha a barátaidnak is jól jön, köszi! 😉