Bárhova nyúlunk horoszkópelemzésre bukkanunk: a magazinokban, a napilapokban, a teletexten, sms-ben stb. Ki tud ebbe a nagy információ-özönben kiigazodni?! Mert én nem! 🙂

Egyáltalán milyen gyakran érdemes horoszkópot nézegetnünk: naponta, hetente, havonta évente? És melyik a hiteles forrás? Mert utólag mindegyik annak tűnik! 🙂 Egyáltalán mit kezdj az olvasott információval? Nincs több kérdés, most már a válaszok jönnek!

Az asztrológia trendi dolog lett tíz évvel ezelőtt, és bár kissé átalakult azóta (mármint az alkalmazása), a médiákban elfoglalta a nyugaton már jól ismert helyét: minden valamire való lap tart ilyen rovatot, mert keresik az olvasók. Többnyire a cél nem több a szórakoztatásnál, ezért többnyire nem asztrológusok szerkesztik ezeket a rovatokat (Nyilván az erre igényesebb magazinoknál ez nem így van. Ahol a horoszkóp író asztrológus neve fel van tüntetve, ott vállalt, minőségi „terméket” találunk). A magazinokat egyébként sem azért olvassuk, hogy tudományos pontossággal tájékozódjunk. Az aktuális néhány mondatos eligazítások arra jók, a fent említett szórakoztató-értéken túl, hogy betegyék a bogarat a fülünkbe, márha előre olvassuk el. Ha jó hír van benne, akkor rendben, de ha valami rosszat helyez kilátásba, akkor nehezen szabadulunk a fátumtól. Könnyebb dolgunk lenne, ha azt is megtudhatnánk, hogy hogyan kerüljük el a közeledő veszélyt, konfliktust, egyéb bajforrást. Ámde erről nincs szó. Látszólag nem tehetünk tehát semmit, el kell szenvednünk a Sors akaratát. Aki nem ért egyet ezzel a destruktív módszerrel, az továbbra is csak a humor-értéket keresse a magazinok horoszkópjában. Vagy azt az újságot preferálja (horoszkóp-szempontból), amelyikben útmutatást is kap az aktuális bolygóállásai optimális kibontakoztatásához (pl. Vital Magazin).

 Én magam arra törekszem, hogy minden hónapban illetve hosszabb időszakban bemutassam az adott időintervallum lényeges konstellációit. Teszem ezt annak jegyében, hogy felkészülhessünk és választhassunk: hogyan szeretnénk szembesülni vele. Igyekszem a lehető legtágabb értelmezést adni az égi jelenségekhez (nem pedig a lehető legrémesebbet, bár nyilván annak marketing értéke tetemesebb) azért, hogy mindenki kiválaszthassa a számára legkomfortosabb megélési módot. Sokfélék vagyunk, sokféleképpen reagálunk, nincsenek sémák ebben sem. Legutóbb a Szaturnusz kapcsán vetítettem előre egy hosszabb időszakot anélkül, hogy kőbe vésett rémhírterjesztésbe kezdtem volna. Leírtam, hogy milyen hatások érvényesülnek éppen, és azt is, hogy hogyan minimalizálhatod a saját kockázatodat, a többit azonban már rád bíztam. Nem voltak előrevetített szörnyűségek jegyenként, talán ezért szerettétek olvasni ennyien :-).

Ami pedig a horoszkóp-elemzés gyakoriságát illeti. Vannak olyan lelkes asztrológia-rajongók, akik havonta jönnének hozzám horoszkópot elemeztetni, én pedig nem fogadom őket! 🙂 Álláspontom szerint a havi horoszkópból a lelki rezdüléseknél több nem olvasható ki, és bár kétségtelenül felgyorsult világban élünk, fél évnél gyakrabban nem érdemes belemélyedni az asztrológiába, mert az csak túlinformáltsághoz és döntésképtelenséghez vezet. A havilapok horoszkópjai nyilván nem olyan mélységűek, hogy összezavarhatnának. A hetiek meg pláne, a napi pedig kifejezetten felszínes, hiszen lehetetlen pontos, megbízható képet adni naponta 12 jegyről…

Ha személyes, azaz mély és részletes elemzést szeretnél, ehhez az éves előrejelzésen túl a féléves rátekintés a legcélszerűbb. Az ennél sűrűbb csak az erőforrásainkat aprózza fel és megakadályozza, hogy összeálljon a Kép benned, márpedig a cél pont ez lenne. Más eset, ha valami döntési helyzet adódik: munkahelyváltás, költözés; illetve ha ideális időpontot kellene kiválasztanunk esküvőhöz, műtéthez, külföldre költözéshez stb. Ezek azok az extra helyzetek, amelyek megerősítést igényelhetnek, és indokolják az újabb rátekintést a horoszkópra.

Tehát a horoszkópböngészésnek a józanész és az időkorlát szabhat csak határt, mert infó rendelkezésre áll, korlátlanul. Én magam is próbálok eligazodni az internet hírözönében. A Google jóvoltából naponta szemlézem a párkapcsolati témakörben megjelenő friss és ropogós cikkeket, és ha látok valami érdekfeszítőt köztük,  kiküldöm neked hírlevélben avagy a Facebook-rajongói oldalon lehet csemegézni belőlük. Így neked csak olvasnod kell, keresned nem!

Egy csomó időt megtakaríthatsz akkor is, ha a blog bejegyzéseimet olvasod: nem maradsz le semmiről, sőt még gyakorlati ötletekkel is ellátlak a konstelláció megértését illetően, továbbra is szigorúan térítés-, mellébeszélés- és humbugmentesen! :-).

Kövess tehát itt a blogon, továbbá ITT >> és ITT >>