Mit mondanak a tengeri csillagok a nyárra? :-)A nyár derekánál járunk, de a java még hátra van, hiszen a Nap két nap múlva lép át az Oroszlán jegyébe, ahol igazán otthon van. Tehát még nem maradtunk le semmiről, mindent bele! na de hogyan? Iránymutatásból most sincs hiány. Nyári horoszkópokkal tele van a padlás, meg a magazinok továbbá az internet . Itt és most az én nyári horoszkóp-verzióm következik, én a tengericsillagokat faggattam. Na jó, nem, ennyire azért nem vettem lazára. Csak a csomagolást könnyítettem, a mondanivalót nyugodtan komolyan veheted, mert mélyről hoztam neked. Olvasd el, éld át és mondd el a véleményed, most vagy később. Ha tetszett, akkor folytatjuk a többi évszakban is. Ha nem, azt is írd meg és akkor valami mást találok ki. Egy kis műhelytitkot még kiszivárogtatok: nem az vezérelt, hogy jól hangzó, ámde hasznavehetetlen tanácsokkal lássalak el, netán mázsás terhet tegyek rád pont akkor, amikor legszívesebben mindent levennél magadról (persze csak a meleg miatt). Tömör két mondatok következnek három témában. Ne felejts el továbbgondolni és megvalósítani! 🙂

A fenti kép azt is ábrázolja, hogy a csillagok mellett neked is van helyed a kibontakozásra, nincs minden (nélküled) kitalálva odalent a Tenger mélyén. Búvárkodj….!

A nyár a töltődés ideje, az élményeké, amelyekből hosszú időn át táplálkozhatunk. Nem mindegy tehát, hogy mennyire tudatosan gyűjtögetünk ilyenkor. Akár eljön a várva várt vakáció, akár dolgosabb ez az időszak fontos, hogy legyenek igazán neked való élményeid. Akkor vagyunk a legelégedettebbek, ha minden rendben megy körülöttünk, és a kikapcsolódás is akkor teljes, ha semmilyen életterületről nem kúsznak be nyugtalanító gondolatok pont akkor, amikor végre nyugodtan dőlnél hátra. A legfontosabb három életterületünk vitathatatlanul a szerelem, a karrier és az egészség (=EGÉSZség!). A tanácsaimmal biztonságban érezheted magad ezeken a területeken, és zavartalan lesz a nyarad.

KOS: nehezen kapcsolsz ki, nem találod a helyed

Szerelem: csupa váratlan és felzaklató érzelmet élsz át, nagyon hullámzik a hangulatod és tőled szokatlan módon sokszor érzed magad lehangoltnak. Más most nem tud segíteni neked, engedd el a rossz érzéseidet.

Karrier: etéren is változások várhatók. Készülj fel minden eshetőségre, legyen „B”-terved.  Barátkozz meg a gondolattal, hogy valami egészen új dologba kezdj. Menni fog, sikeres leszel benne!

Egészség:  kevesebb az erőd és a lelkesedésed, mint szeretnéd. Pihenj sokat és ne aktívan, hanem semmit tevéssel: aludj és étkezz változatosan és egészségesen. Figyelj oda a vérnyomásodra.

 

BIKA: nagyszerű időszak, minden beérik, amire vágytál és amiért meg is dolgoztál

Szerelem: légy bátor és mondd ki, mit érzel, vállald fel magad és nyugodtan légy önzőbb a szokásosnál. Higgy magadban és a Szerelemben, és lubickolj a lehetőségekben!

Karrier: jól mennek a dolgok, a biztonságérzeted is helyén van. Ne lepődj meg, ha fizetésemelést vagy újabb ajánlatot kapsz. Ha munkát keresel, az augusztus ígérkezik kifejezetten szerencsésnek.

Egészség: figyelj a kilókra, mert jönnek. Ha pedig lustább vagy a szokásosnál, az most belefér. Pihenj, lazulj, oldódj. Gyűjtsd az energiát, most kétszeresen kapsz belőle, ősszel pedig jól fog jönni.

 

IKREK: még több élmény vár, vesd bele magad a kalandokba, mozgalmas időszakot élsz át

Szerelem:  sok felismerés ér, kellemes meglepetések és nehezen emészthető csalódások váltják egymást olyan mennyiségben, hogy egyikbe sem tudsz igazán elmélyedni. Nem fogsz unatkozni!

Karrier: most érdemes váltanod, megmutatnod magad és képviselned az érdekeidet. Köteleződj el a céljaid mellett és kapsz hozzájuk támogatást. Ha van régóta dédelgetett ötleted, fogj hozzá a megvalósításához!

Egészség: mindennel óvatosan és mértékletesen: a napozással, a sporttal, az étkezéssel.  Fontos, hogy kiegyensúlyozd magad, mert a füled és a végtagjaid érzékenyebbek, a teherbírásod pedig kisebb a szokásosnál.

 

RÁK: nagy érzésekkel, nagy hangulat-hullámzásokkal telik a nyár

Szerelem: akár jól is érezhetnéd magad a bőrödben, de ez most valahogy nem megy. Pedig kívül minden rendben van. A túlzott elvárásaid korlátoznak a boldogság megélésében. Csökkentsd őket.

Karrier: nagy terveket most ne szőj, inkább pihenj. Változatlanság van, ami a vihar előtti csendre emlékeztet. Ősztől pezseg fel körülötted a levegő, addigra készítsd fel magad lelkileg is.

Egészség: jól vagy! Az immunrendszered nagyon erős, engedj meg magadnak bármit, ami jól esik. Ha teheted, sokat fürödj vadvízben és fogyassz sajtokat gyümölccsel rendszeresen.

 

OROSZLÁN: a túlzott erőfeszítések nem hoznak több sikert

Szerelem: nagyon zavar, hogy nem kapsz elég visszajelzést, figyelmet és elismerést. Legjobb, ha egy kicsit visszavonulsz. Ellenkező esetben csak az erődet pazarlod, a dicsőség most nemcsak a tiéd.

Karrier: ezen a területen viszont remek lehetőségeid vannak. Légy körültekintő és lásd meg a kitörési pontokat. Legyél objektív, de keresd a lehetőségeket, hogy megmutathasd magad. Megéri!

Egészség:  kerüld a megeröltető mozgásokat, mert a gerinced és a szíved most érzékenyebb. Napozz óvatosan és fogyassz több folyadékot a szokásosnál. Ússz minél többet, rohanj minél kevesebbet.

 

SZŰZ:  megdolgoztál azért a sikerért, amit most élvezhetsz, most már elengedheted magad

Szerelem: minden lépésed duplán számít akár pozitív, akár negatív érzelmet hordoz, és a tetteidnek is hosszú távú gyümölcse lesz. Legyél tehát tudatos és használd ki a lehetőségeidet maradéktalanul.

Karrier: minden stagnál körülötted, maradj háttérben, tedd a dolgod. A munkakeresésnél olyan poziciíokat keress, amiben hosszútávon is el tudod képzelni magad. Ne légy szerény a fizetési igényeidet illetően.

Egészség:  nem érzed magad jól a bőrödben. Méregteleníts egyet és fogyassz sok meleg ételt-italt. Pótolnod kell a belső energiákat, fokoznod a tüzed testi-lelki szinten egyaránt. Óvakodj a huzattól.

 

MÉRLEG: az akadályok is érted vannak

Szerelem: bármi összejön, amiről nem beszéled le magad. De ha csak a kifogásokat keresed, akkor hoppon maradsz. Légy lazább, vidámabb és vagányabb. Vesd bele magad a nyár adta érzelem-tengerbe!

Karrier: sok megpróbáltatás ér a munkahelyen. Nehéz jó képed vágnod. Egyet tehetsz nagyobb alapossággal, szorgalommal és kitartással dolgozz. Így az eredmények kárpótolnak kissé.

Egészség: fáradt vagy, megérdemled a pihenést. Igyekezz úgy kikapcsolódni, hogy a gondolataid is megnyugodjanak: olvass, beszélgess, sportolj. Fogorvosnál jártál mostanában? És óvd a csontjaidat is.

 

SKORPIÓ:  belső feszültség gátol

Szerelem: amit eddig nem tettél rendben, pedig érezted, hogy zavar, most rád zuhan. Véget kell vetni a hatalmi játszmáknak. Legyél alázatosabb és elfogadóbb, önmagadat illetően is. Tanulj önzetlenül szeretni.

Karrier: sok a konfliktus, túl lassúnak és értelmetlennek találod a munkahelyi viszonyaidat. Vonulj vissza és csak tedd a dolgod, de ne bonyolódj vitákba. Ha most engedsz, hosszú távon te nyersz.

Egészség: a híresen jó immunrendszered most megerősítésre szorul, kiürültek az energia raktáraid. Itt a regeneráció ideje: válogasd meg mit eszel, kerüld a nehéz és sós ételeket. Segítenek a gyümölcsök!

 

NYILAS: nyeregben érzed magad

Szerelem: ez a te időszakod: pont olyan minden, amilyennek szeretnéd. Nyugodtan dőlj hátra. Társkeresőként sem kell megerőltetned magad, tálcán kínálja a Sors a jelölteket. Döntened viszont neked kell.

Karrier: jól megy szekér, nem kell sok energiát befektetned, mégis jönnek az eredmények. Arra viszont ügyelj, hogy ne vállalj felesleges kockázatot. A kis lépések most éppen elegendőek a célodig.

Egészség: jól érzed magad és ez számodra azért veszélyes, mert ilyenkor feledkezel meg a határaidról. Legyen helye a napi ritmusodban a nyugalomnak, lazításnak, kikapcsolódásnak is.

 

BAK: ne akard és megkapod

Szerelem: minden álmod valóra válik, már ha van! Vágyakozz kreatívan, bízz benne, hogy kapsz segítséget a párkapcsolati céljaid megvalósulásához. Most nem kell dolgoznod, csak álmodj!

Karrier: változásokra számíts. Vagy a körülményeid változnak gyökeresen, vagy a hozzáállásod alakul át. Bármelyik történik is, a javadat szolgálja annak ellenére, hogy jelenleg nem így látod. Kitartás!

Egészség: ha a változásoktól elzárkózol, vesztesz az energiáidból. Sok folyadék, sok napsütés és sok mozgás ajánlott. Nem árt a vesetisztítás sem, sok a lerakódásod, ne vidd tovább. Gyógyteázz!

 

VÍZÖNTŐ: megállni tilos

Szerelem: most bármi megtörténhet: az is, amit szeretnél, de az is, amit nem. Ne is próbáld uralni a helyzeteidet. Inkább éld meg, ami ebben a két hónapban adatik. Utána majd gondolkozunk tovább.

Karrier: idegesítően labilisak a dolgok körülötted. Minél tisztábban akarsz látni, annál kevésbé tudsz. Legjobb taktika a kivárás. Vagy a pihenés! Az ambícióidat most tedd félre, mert bajba sodornak.

Egészség: fokozottan érzékeny vagy a fertőzésekre, nem árt oltásokat kérned, ha utazol. A tudatmódosító szerek erősebben hatnak, vigyázz erre. A közlekedésben pedig maradj higgadt.

 

HALAK: szelíd nosztalgia

Szerelem: a Szerelembe vagy szerelmes. Sok kellemes élmény tör fel belőled, ami mosolygóssá tesz. Semmi nem változik, te viszont napról-napra vágyakozóbb vagy. Keresd meg a vágyaid forrását!

Karrier: állóvízben vagy. Az eddig kialakult helyzet változatlan marad  a következő hónapokban. Legjobb, ha nem tervezel előre. Sajnos a munkakeresés sem kecsegtet fényes eredményekkel a nyáron.

Egészség: nem árt egy kiadós diéta. Nem a bikini-szezon miatt, hanem a felgyülemlett falaid lebontása végett. Segíti az elengedést, ha hetente jársz masszőrhöz vagy tánctanulásba kezdesz!