„Járt utak nem vezetnek titkos helyekre.”

 

Plútó-Uránusz nehéz fényszög az év végéig. Két sorsjelölő bolygó feszül egymásnak a fényszögben, ez azt jelenti, hogy mindenki a bőrén érzi az üzenetüket, méghozzá azon az életterületen, ahol a személyes horoszkópjában a Kos-Bak terület van. Haladjunk lépésről-lépésre, indulhatunk?

A két bolygó az érintett jegyekben

Az Uránusz a Kosból néz farkasszemet a Bak Plútóval. A Kosban az Uránusz tovább energetizálódik, vibráló, kiszámíthatatlan és fékezhetetlen lesz. Maximálisan felpezsdíti vagy épp felforgatja az a szférát, ahol a Kos jegy van a horoszkópunkban. Sok váratlan helyzettel, szokatlan reakcióval, agresszívebb konfliktusokkal kell szembe néznünk ezen az életterületen. Egyszóval a kiszámíthatatlanság jellemzi év végéig a Kos-területünket. A munkában, hivatásban ez jelezhet idegesebb légkört, kiszámíthatatlanabb működést, váratlan változást, elmélyülő viszályokat, de nagyobb erőbedobást és fokozódó szellemi energiákat is. A tranzit párkapcsolati jellegét tekintve szintén elmondható, hogy jelentősen átmossa, átenergetizálja a kapcsolatot. Könnyen lehet, hogy szét is feszíti akkor, ha nem tudjuk új alapokra helyezni. Az újdonságigényünk nem feltétlen az új társat jelenti, jó megoldás, ha az újszerűséget viszünk a kapcsolatba: felcseréljük a munkamegosztást, vidékre vagy külföldre költözünk, gyereket vállalunk stb.

A Plútó a Bakban „úttörőként” van jelen, hiszen felfedezése óta ebben a jegyben még nem tartózkodott, így újabb kori ismereteink nincsenek a működéséről, a régmúlt feljegyzései pedig elvesztek. Az intuíciónkra hagyatkozva mondhatjuk azt, hogy a hatalom respektje fokozódik, a szabályok megkeményednek, a változás mindig praktikus célokhoz kötött és a rend és munka alapvető érték a Bakban átvonuló Plútó üzenetében. Mit jelent ez ránk nézve? A Bak jegye által érintett radixbeli életterületünkön a gyakorlati, racionális gondolkodás radikálisan érvényesül. Szigorú szabályokat állítunk fel magunknak a céljaink eléréséhez, és minden eszközt megmozgatunk ahhoz, hogy révbe érjünk. Tényleg minden eszközt. A félénkebbek bátrabbak, a bizonytalanok tettre készebbek, a kitartók pedig végsőkig elkötelezettek lesznek ebben az életszférában. Sajnos ebben benne van a rugalmatlanság, kompromisszumkészség teljes hiánya is. Csak akkor engedünk a változásnak, ha már nagyon a körmünkre ég, akkor viszont nem kizárt a 180 fokos fordulat sem. Egyszóval: makacsul sarkosak leszünk a Bak által érintett területünkön.

A feszültség mibenléte

Lássuk be, két nagyágyúról van szó. Két óriási energia feszül egymásnak, amiből látványos tüzijáték kerekedhet ki. A legutóbbi –harmincas évekbeli- kvadrát a történelemkönyvekből ismert gazdasági és politikai eredményeket produkáltak. Talán az emberiség azóta fejlődött annyit, hogy nem ezen a szinten éljük meg ezt a fényszöget…

A fent leírtakból látszik, hogy a két bolygó jegybeli elhelyezkedése önmagában sem könnyű, hiszen kemény jegyekbe kerülnek. Még tetézi az energiákat a nehezítő fényszög kapcsolat. Mivel két egyenrangú félről van szó, itt a csata azt jelenti, hogy hol az egyik jelezte üzenet erősebb, hol a másik. Tartósan egyik sem kerekedik felül a másikon, az irritáció azonban folyamatos. A horoszkópunkban ez a fényszög összekapcsolja a Bak-Kos életterületeinket, ami lehet, hogy eredetileg nem kapcsolódott össze. Észlelhetjük, hogy feszültség, konfliktus adódott a két terület között, olyan viszály, ami nem könnyen orvosolható. Például, ha valakinek a 2. háza Bak és az 5. a Kos, akkor azt tapasztalhatja, hogy nincs elég pénz a hobbijára, vagy a tanulmányaira; avagy a gyerekei sokkal többe kerülnek, mint gondolta. Ha pedig mondjuk a 9. ház és a 12. kerül feszültségbe, akkor képtelen elégedett lenni az elért eredményekkel, mindig többre vágyik, de sosem éri el a nyugvópontot, az élet mindig közbe szól.

Nem kell alapos asztrológia tudás annak kifürkészéséhez, hogy a saját életünkben hol kell szembenézni a Plútó-Uránusz duó-jelezte helyzettel. Elkerülhetetlen helyzeteket kapunk, amelyekből a radix tanulmányozása nélkül is egyértelmű lesz, hogy hol keressük a megoldást. Fontos, hogy ne szegény bolygókra fogjuk a nehézségeinket. Nem azért jutunk válságba, mert rossz a bolygóállás, hanem a bolygók azt üzenik, hogy másképp kell tovább haladnunk. Új energiákkal kell felfrissítenünk a Kos-területünket és szisztematikusan és céltudatosan kell átalakítani a Bak-életszeletünket. A krízis önmagában csak tünet, ami mögött megfeneklett és változásra érett helyzet lapul.

Néhány plusz gondolat haladóknak (nyisd le az ablakot jobbra)

Mindkét bolygó „fej”-jegyben áll: a Kos és a Bak is a bal agyféltekés működésben erősebb, ezért fokozottan érdemes odafigyelnünk a jobb agyfélteként aktivizálására a tranzit ideje alatt. A legjobb, ha napi rendszerességgel törekszünk a két agyi terület harmonizálására, így elkerülhető a fejfájás, a vérnyomás emelkedés és a lázas állapotok, amelyek most arra mutathatnak rá, hogy „túlhasználtuk” a fejünket.
 

 

Kiutak

A Vízöntőkorban élünk, ezt már mindenki tudja, mégis lelkesen tiltakozunk, ha új, szokatlan helyzetekbe találjuk magunkat. Az aklimatizálódásunkat a Vízöntő jegyében ez a konstelláció kiválóan segíti. Rámutat ugyanis, hogy az éremnek két oldala van: az egyik a válság, a másik a lehetőség. Fontos üzenete a tranzitnak, hogy a változás nem feltétlenül hátrány, még akkor sem, ha ismeretlen terepre visz. nem lehetünk szemellenzősek, fel kell ismernünk, hogy minden a kibontakozásunkat szolgálja, még a kudarc, veszteség is. Nem könnyű tanulság, de ez visz tovább. A Szaturnusz „helyben tanít” azaz a múlt tanulságai felismerésére szólít fel, a jelent a múlttal köti össze. Itt másról van szó. Most a jövő szüremkedik be a jelenbe: amit ma tudunk másképp csinálni, az lesz a miénk. Az Uránusz miatt a görcsösség benne van a viszonyulási lehetőségünkben. A görcs merevvé és mozdulatlanná tesz, tehát pont a legrosszabb reakciót okozza. A fesztelenség gyakorlása ajánlott szellemi technikákkal, de már az is sokat segít, ha többet iszunk a szokásosnál. A folyadék felold és rugalmassá tesz. Az átalakulás, változás mindig folyadékigényes korszak. A másik segítő az alvás. Nem az álmok miatt, hanem az élmények feldolgozása miatt emelkedik meg az alvás-szükséglet, mint a gyerekeknél. Sok energiánk lesz, de sokszor váratlanul fogy el. Viszont hamar újra töltődik.

A lényeg: minél furább valami annál jobb, nem ellenségünk a szokatlan! 😉 Nézd meg, hogy melyik életterületeidet kavarja fel az Uránusz és a Plútó, készülj fel, és aztán engedd el a vízióidat!

További részletek az Uránusz-Plútó fényszögről időről-időre itt .

Tetszett? Oszd meg, hogy a barátaid is olvashassák!