Mit hoz az év legizgalmasabb bolygóátvonulása?

Megjelenés: szerző: dátum: ápr 29, 2012 téma: olvasnivaló | 2 hozzászólás

„Járt utak nem vezetnek titkos helyekre.”

 

Plútó-Uránusz nehéz fényszög az év végéig. Két sorsjelölő bolygó feszül egymásnak a fényszögben, ez azt jelenti, hogy mindenki a bőrén érzi az üzenetüket, méghozzá azon az életterületen, ahol a személyes horoszkópjában a Kos-Bak terület van. Haladjunk lépésről-lépésre, indulhatunk?

A két bolygó az érintett jegyekben

Az Uránusz a Kosból néz farkasszemet a Bak Plútóval. A Kosban az Uránusz tovább energetizálódik, vibráló, kiszámíthatatlan és fékezhetetlen lesz. Maximálisan felpezsdíti vagy épp felforgatja az a szférát, ahol a Kos jegy van a horoszkópunkban. Sok váratlan helyzettel, szokatlan reakcióval, agresszívebb konfliktusokkal kell szembe néznünk ezen az életterületen. Egyszóval a kiszámíthatatlanság jellemzi év végéig a Kos-területünket. A munkában, hivatásban ez jelezhet idegesebb légkört, kiszámíthatatlanabb működést, váratlan változást, elmélyülő viszályokat, de nagyobb erőbedobást és fokozódó szellemi energiákat is. A tranzit párkapcsolati jellegét tekintve szintén elmondható, hogy jelentősen átmossa, átenergetizálja a kapcsolatot. Könnyen lehet, hogy szét is feszíti akkor, ha nem tudjuk új alapokra helyezni. Az újdonságigényünk nem feltétlen az új társat jelenti, jó megoldás, ha az újszerűséget viszünk a kapcsolatba: felcseréljük a munkamegosztást, vidékre vagy külföldre költözünk, gyereket vállalunk stb.

A Plútó a Bakban „úttörőként” van jelen, hiszen felfedezése óta ebben a jegyben még nem tartózkodott, így újabb kori ismereteink nincsenek a működéséről, a régmúlt feljegyzései pedig elvesztek. Az intuíciónkra hagyatkozva mondhatjuk azt, hogy a hatalom respektje fokozódik, a szabályok megkeményednek, a változás mindig praktikus célokhoz kötött és a rend és munka alapvető érték a Bakban átvonuló Plútó üzenetében. Mit jelent ez ránk nézve? A Bak jegye által érintett radixbeli életterületünkön a gyakorlati, racionális gondolkodás radikálisan érvényesül. Szigorú szabályokat állítunk fel magunknak a céljaink eléréséhez, és minden eszközt megmozgatunk ahhoz, hogy révbe érjünk. Tényleg minden eszközt. A félénkebbek bátrabbak, a bizonytalanok tettre készebbek, a kitartók pedig végsőkig elkötelezettek lesznek ebben az életszférában. Sajnos ebben benne van a rugalmatlanság, kompromisszumkészség teljes hiánya is. Csak akkor engedünk a változásnak, ha már nagyon a körmünkre ég, akkor viszont nem kizárt a 180 fokos fordulat sem. Egyszóval: makacsul sarkosak leszünk a Bak által érintett területünkön.

A feszültség mibenléte

Lássuk be, két nagyágyúról van szó. Két óriási energia feszül egymásnak, amiből látványos tüzijáték kerekedhet ki. A legutóbbi –harmincas évekbeli- kvadrát a történelemkönyvekből ismert gazdasági és politikai eredményeket produkáltak. Talán az emberiség azóta fejlődött annyit, hogy nem ezen a szinten éljük meg ezt a fényszöget…

A fent leírtakból látszik, hogy a két bolygó jegybeli elhelyezkedése önmagában sem könnyű, hiszen kemény jegyekbe kerülnek. Még tetézi az energiákat a nehezítő fényszög kapcsolat. Mivel két egyenrangú félről van szó, itt a csata azt jelenti, hogy hol az egyik jelezte üzenet erősebb, hol a másik. Tartósan egyik sem kerekedik felül a másikon, az irritáció azonban folyamatos. A horoszkópunkban ez a fényszög összekapcsolja a Bak-Kos életterületeinket, ami lehet, hogy eredetileg nem kapcsolódott össze. Észlelhetjük, hogy feszültség, konfliktus adódott a két terület között, olyan viszály, ami nem könnyen orvosolható. Például, ha valakinek a 2. háza Bak és az 5. a Kos, akkor azt tapasztalhatja, hogy nincs elég pénz a hobbijára, vagy a tanulmányaira; avagy a gyerekei sokkal többe kerülnek, mint gondolta. Ha pedig mondjuk a 9. ház és a 12. kerül feszültségbe, akkor képtelen elégedett lenni az elért eredményekkel, mindig többre vágyik, de sosem éri el a nyugvópontot, az élet mindig közbe szól.

Nem kell alapos asztrológia tudás annak kifürkészéséhez, hogy a saját életünkben hol kell szembenézni a Plútó-Uránusz duó-jelezte helyzettel. Elkerülhetetlen helyzeteket kapunk, amelyekből a radix tanulmányozása nélkül is egyértelmű lesz, hogy hol keressük a megoldást. Fontos, hogy ne szegény bolygókra fogjuk a nehézségeinket. Nem azért jutunk válságba, mert rossz a bolygóállás, hanem a bolygók azt üzenik, hogy másképp kell tovább haladnunk. Új energiákkal kell felfrissítenünk a Kos-területünket és szisztematikusan és céltudatosan kell átalakítani a Bak-életszeletünket. A krízis önmagában csak tünet, ami mögött megfeneklett és változásra érett helyzet lapul.

Néhány plusz gondolat haladóknak (nyisd le az ablakot jobbra)

Mindkét bolygó „fej”-jegyben áll: a Kos és a Bak is a bal agyféltekés működésben erősebb, ezért fokozottan érdemes odafigyelnünk a jobb agyfélteként aktivizálására a tranzit ideje alatt. A legjobb, ha napi rendszerességgel törekszünk a két agyi terület harmonizálására, így elkerülhető a fejfájás, a vérnyomás emelkedés és a lázas állapotok, amelyek most arra mutathatnak rá, hogy „túlhasználtuk” a fejünket.
 

 

Kiutak

A Vízöntőkorban élünk, ezt már mindenki tudja, mégis lelkesen tiltakozunk, ha új, szokatlan helyzetekbe találjuk magunkat. Az aklimatizálódásunkat a Vízöntő jegyében ez a konstelláció kiválóan segíti. Rámutat ugyanis, hogy az éremnek két oldala van: az egyik a válság, a másik a lehetőség. Fontos üzenete a tranzitnak, hogy a változás nem feltétlenül hátrány, még akkor sem, ha ismeretlen terepre visz. nem lehetünk szemellenzősek, fel kell ismernünk, hogy minden a kibontakozásunkat szolgálja, még a kudarc, veszteség is. Nem könnyű tanulság, de ez visz tovább. A Szaturnusz „helyben tanít” azaz a múlt tanulságai felismerésére szólít fel, a jelent a múlttal köti össze. Itt másról van szó. Most a jövő szüremkedik be a jelenbe: amit ma tudunk másképp csinálni, az lesz a miénk. Az Uránusz miatt a görcsösség benne van a viszonyulási lehetőségünkben. A görcs merevvé és mozdulatlanná tesz, tehát pont a legrosszabb reakciót okozza. A fesztelenség gyakorlása ajánlott szellemi technikákkal, de már az is sokat segít, ha többet iszunk a szokásosnál. A folyadék felold és rugalmassá tesz. Az átalakulás, változás mindig folyadékigényes korszak. A másik segítő az alvás. Nem az álmok miatt, hanem az élmények feldolgozása miatt emelkedik meg az alvás-szükséglet, mint a gyerekeknél. Sok energiánk lesz, de sokszor váratlanul fogy el. Viszont hamar újra töltődik.

A lényeg: minél furább valami annál jobb, nem ellenségünk a szokatlan! 😉 Nézd meg, hogy melyik életterületeidet kavarja fel az Uránusz és a Plútó, készülj fel, és aztán engedd el a vízióidat!

További részletek az Uránusz-Plútó fényszögről időről-időre itt .

Tetszett? Oszd meg, hogy a barátaid is olvashassák!

2 hozzászólás

  1. Kedves Szilvia!

    Olvastam a Plútó-Uránusz szembenállásáról szóló cikkedet, és én is üdvözlöm a változást, a megújulást.Mindenképpen egyetértek azzal, hogy a régi minták, berögződések szerint ma már nem lehet létezni, újfajta tudatosságra van szükség és van is megszületőben, kialakulóban. Pont ezért szeretnék egy kis segítséget kérni, hogy szerinted milyen feladatokat, nehézségeket jelenthet számomra, ha a Kos által jelzett életterület megosztva a 9. illetve a 10.ház, a Bak általi pedig a 6.ház?
    Köszönöm: Mariann

  2. Mariann, a leglényegesebb réteget kiemelve: a 9. és 10-es ház a hitrendszer és a célok összehangolásáról szól, ezen a területen kell 180 fokos fordulatot venned úgy, hogy a szemléletváltásodnak megfelelően új célokat jelölsz ki. Mivel a 6-os házad is érintett, lehetséges, hogy egy régóta dédelgetett munka-karrier álmot kellene megvalósítanod.

Leave a Reply

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..