Tedd fel a kérdésed!A horoszkópról általában a jellemünk, a jelenünk na meg a jövőnk jut eszünkbe. Az asztrológia azonban messze túlmutat azon, hogy  a személyes helyzetünkről tájékoztasson. Számos ága létezik még, amely mostanság kihasználatlan tudás, mert manapság leginkább a saját sorsunk alakulására vagyunk kíváncsiak. és alig tudjuk, hogy mire lenne még alkalmazható a horoszkóp, pedig ezen alkalmazási területek éppoly biztos támaszai lehetnének a mindennapjainknak, mint az, hogy pl. a Bakok legyen körültekintőek, mert ma nehéz konstelláció néz le rájuk…

Új korszakaink, mint mérföldkövek

Életünk során sokszor kezdünk új korszakot: elköltözünk, munkahelyet váltunk, családot alapítunk, házasságot kötünk, külföldön telepedünk le stb. Minden nagy kezdet egy mérföldkő, és egy hosszabb időszak meghatározó mozzanata. Kevesen tudják, hogy minden ilyen fontos eseménynek is megvan a „saját” horoszkópja, ami abban a pillanatban jön létre, amikor az új korszak kezdődik pl. aláírjuk a munkaszerződést, landol a repülőnk az új országban, kimondjuk a boldogító igent, vagy épp új otthonunkban elégedetten zárjuk be magunk mögött az ajtót azzal a jóleső érzéssel, hogy beköltöztünk, itthon vagyunk …

Nemcsak személyeknek van tehát horoszkópja, hanem eseményeknek is, amelyek éppoly beszédesek, mint a születési képletünk. Pontosan tájékoztat az új időszak jellemzőiről, sikereiről, nehézségeiről, anyagi kilátásainkról, és arról is, hogy az elérendő cél megvalósul-e. Nem jó persze mindent előre tudni! Kit érdekel az esküvője napján, hogy sok baja lesz majd a gyerekekkel, vagy az új lakásban a szomszéd ádáz ellenségé válik. Hasznos információ lehet viszont, ha előre tudjuk, hogy a várva várt vakáció során hol kell óvatosnak lennünk (a betegségekkel, a pénzzel, a közlekedéssel stb.), avagy az új állás csak akkor ad sikert, ha erő felett szorgoskodunk .

Az esemény-horoszkóp nemcsak arra jó, hogy kiolvassuk belőle az izgalommal felvállalt újításaink, változásaink várható tendenciáit. Ha igazán előrelátóak akarunk lenni, akkor figyelnünk kellene az időzítésre is, és abban az időpontban köteleződnünk el társ, munkahely, új otthon stb. mellett, amikor számunkra legideálisabb a várható eredmény szempontjából a konstelláció. (Egykoron csakis így hoztak meg fontos döntést uralkodók, hadvezérek, politikusok. Már az a tudás a keleti ember privilégiumá vált, mert mi, nyugatiak lemondtunk róla.) Felesleges taglalni, hogy mekkora  a jelentősége az időzítésnek egy induló vállalkozás, pláne egy kezdődő házasság során! Ahogy ugyanis ezek az események, korszakok indulnak, úgy fognak kibontakozni, pontosan úgy, ahogy a személyes horoszkópunk is a születésünk pillanatától kísér minket élethossziglan. Nagyon nem mindegy, hogy egy vállalkozás Mérleg-energiákat hordoz-e, ami a vevőszerzéshez remek, de a jövedelemszerzéshez már kevésbé (hacsak nem társközvetítésre, táncoktatásra, vagy galéria-alapításra gondoltunk), vagy Bak-energiákkal, szívós-kitartó munkával lépésről-lépésre felépül a biznisz és a biztos sikerre vezet. Orvosi beavatkozásoknál (természetesen nem a sürgősségieknél) pedig a műtét eredménye, kockázata, de a gyógyulás tempója is függ a jól megválasztott, a személyes horoszkóphoz is illeszkedő időponttól.

 

Csináld magad!

Az ideális időpont kiválasztásánál a sufni-tuning technikák is egész jó eredményt hozhatnak. Házilag eljárva vedd figyelembe a holdfázisokat: növő Holdnál kezdj olyasmibe, ami gyarapodást, kibontakozást szolgálja. Aktuális az aktuális hónapot is figyelemebe venni: épp melyik jegyben halad a Nap, azaz milyen jellegű, mire jó inkább az adott hónap. A hagyomány szerint a hét napjai is más-más energetikával bírnak pl. szombat a megszilárdítónap (ekkor szoktak házasodni!), ha friss energiákat szeretnél, vagy perre mész intézd kedden stb. A Hold aktuális jegy-állása is segít, rámutat ugyanis a kapott égi támogatás intenzitására. Ehhez szintén csak a jegyek alapvető, laikus szintű-jellemzőit kell ismerni. Műtéti időpontot a fenti mankókkal nem biztos, hogy tudsz optimalizálni, de egy nyaralás indulását tervezheted így.

 

Van kérdésed? Tedd fel!

A másik hasznos és alig alkalmazott horoszkópelemzési technika a kérdő horoszkóp (órahoroszkóp vagy horary). Ez a képlet a kérdésfeltevés pillanatában születik és magában rejti a választ is. A kérdező (te) felteszi a kérdést, az asztrológus felrajzolja az aktuális időpillanatnak megfelelő horoszkópot. A kérdés vonatkozhat bármire a pályaválasztástól az elveszett kamrakulcs hollétén át a miért haragszik rám a húgom-típusúig. Az asztrológia ezen ága leginkább a tarot-olvasáshoz hasonlatos, szerintem. Van egy jól körülhatárolt (okos!) kérdés, amire a horoszkópból kibontakozó összefüggések adják meg a választ. Ilyenkor a bolgyók, házak, fényszögek és jegyek jelentései átalakulnak, új, kevésbé ismert oldalukról mutatkoznak meg, megtartva azonban mégis az analógiákat, hiszen a kérdőhoroszkóp jóval ősibb technika a személyes horoszkópelemzésnél…Érdekes és meglepő eredményeket kapunk!

Kezdetben egy horoszkóp létezett: az államfőé, és ez az egész nép Sorsát megmutatta, minthogy a nép léte valóban az uralkodó kezében volt. Voltak persze kérdések akkoriban is (mikor indítsuk meg a háborút), amely mentén a kérdőasztrológia és az időpont kiválasztás fejlődhetett. Az asztrológia legfiatalabb válfaja a személyes horoszkópelemzés, amely csupán néhány száz éves hagyományra tekint vissza, szemben őseivel, amelyek eredete az évezredek ködébe vész. Mint látszik tehát, az asztrológia is halad a korral, kiszolgálja az épp aktuális igényeket, és korántsem az az ősi megcsontosodott babonás mesterség, ami pusztán a determinált jövőt mutatja be a Véletlen, a Gondviselést és a Szabad Akaratot mellőzve. Az asztrológia a modern, tudatos ember alázatos segítője. Biztos támasza annak, aki igénybe veszi a bölcsességét…

És ez itt a reklám helye: a hamarosan megújuló szolgáltatásaim között megtalálod majd az eseménykiválasztást és a kérdőasztrológiát is!