Az előző, tudományos alapokon nyugvó önismereti témától most a spirituális megközelítés irányába mozdulok el. Ez már így önmagában is elég misztikusan hangzik…

Legutóbb Jean S.B –el a bennünk élő istenek és istennők után nyomoztunk (remélem tetszett!), most pedig az isteni akaratot derítjük fel Életünkben. Annak nézünk utána egy igen ősi tudás segítségével, hogy jó úton járunk-e, eljött-e az idő arra, amit épp megvalósítani szeretnénk, milyen erők munkálnak most bennünk, és mi lesz az elhatározásunk végkimenetele. Izgalmas!

Két dolog kell ahhoz, hogy ezen az úton elinduljunk: az alázatunk a felsőbb törvények iránt és az iránytűnk, a Ji-king. Mielőtt csalódottan legyintenél, hogy te ebben nem hiszel, marhaság az egész és felesleges jósolgatni, elmondom, hogy abszolút független a hitrendszertől a működési mechanizmus. Ezért írtam, hogy alázat szükséges. Ugyanis, ha tényleg kiváncsi vagy egy kérdésre, és tényleg jól kérdezel, akkor választ fogsz kapni, ráadásul olyat,ami előrébb visz, elgondolkodtat és segít. Nem varázslat, hanem sokkal inkább a felsőbb energiák meghívása történik.

A Ji-king könyvek közül az én szívemhez Müller Péter Jóskönyve áll a legközelebb. Müller Péter napjaink egyik sztárszerzője, jó néhány ismeretterjesztő-ezoterikus könyvet jegyez. Nem azért dícsérem, mert most ő a trendi, hanem azért mert remek érzékkel tálalja a keleti gondolatokat nyugati, kiváncsi, nyitott lelkű emberek számára is fogyaszthatóan. A Kelet íze, gondolatvilága, világlátása szinte túl felfoghatatlan, a könyv bevezetőjében és a jelek leírásakor is azt tapasztaljuk azonban, hogy értjük miről van szó. Megvan az üzenet számunkra is! Ki lehet olvasni a megoldást a mi problémáinkra is. Persze csak akkor, ha nem írjuk felül az agyunkkal az olvasottakat és nem kezdjük el belemagyarázni az általunk hallani kívánt tartalmat…

A válaszadásnak egy kulcsa van: jól kell kérdezni, a szerző ezt is megtanítja.

És hogy mit keres ez a könyv itt? Két okom van rá, hogy ajánljam: 1.) az egyik kedvenc könyvem, mert pont akkor tudott eligazítást nyújtani, amikor a legsötétebb sűrűben jártam; 2.) a párkapcsolatokban a kérdések állandó jelenléte megszokott. Néha vannak azonban dilemmák, amelyhez elkel a külső segítség. Erre jó a Ji-king. Önismeret önállóan, megbízható forrásból. Persze hasznos segítség a mindennapokban is, bármely kérdés esetén.

Ha máris motoszkál benned egy csomó kérdés, amire választ szeretnél kapni rendeld meg a könyvet itt, a jobb oldali Libri-keresőben: a harmadik sorba írd be a jóskönyv kifejezést és a találatok között keresd Müller Pétert!

Eredményes kutakodást!