Jupiter a Nyilasban 2018-2019

A Jupiter 2018. november 9-óta a Nyilas csillagjegyében folytatja égi útját, tehát hazatért. Szereti ezt a jegyet, mi viszont nem biztos, hogy egyértelműen rajongani fogunk ezért a tranzitért, hiszen a Végzetünkkel fogunk találkozni általa.

Sors és végzet

Az ember a saját sorsának kovácsa, ha tudatos, a végzet viszont egy magasabb törvény. Korábban az istenek feladata volt a végzet kiszabása l. mitológiai hősök pl. Odüsszeusz, ma inkább individualista szájízünkre szabva azt mondhatjuk, hogy magunknak adtunk feladatokat, még mielőtt itt a földön landoltunk volna. Az élettervünk a végzet, bárki is szabta ránk. A sors ezzel szemben az, amit szabad akaratunkkal, tehát napi szintű ráhatással formázhatunk. Vagy csak hagyjuk átcsorogni magunkon. (A téma további kifejtését Popper Péternél megtaláljátok). A két fogalom a köznyelvben összeér, de nagyon mást jelent, mint látszik. Asztrológiai megközelítésben a Nyilas Jupiter a Végzetet képviseli, majd a Bak pedig a Sorsot.

A következő egy évben tehát A Nagy Feladataink mutatnak utat vagy képeznek akadályt, attól függően, hogy mennyire vagyunk szemfülesek, vagyis érzékenyek az Utunk mibenlétét illetően.

Nagyon leegyszerűsítve: aki a helyén van, az könnyen halad, sok segítséget kap, áldást érez maga körül és a dolgaink. Aki viszont rossz irányba erölködik, az be kell hogy érje talmi sikerekkel. A nagy eredményre hiába vár, és ezt minden eddiginél rosszabbul viseli majd.

Legutóbb 2006-2007-ben haladt át a Jupiter itt a zodiákusban. Akkor mi történt velünk? Volt benne sorsformáló-erő? Mi indult el, ami később új utakra vitt?

 

Jupiter és a többiek

Persze a kép mindig árnyaltabb, mert nemcsak a Jupiter üzen nekünk, hanem a többi bolygó is színezi az aktuális égi képet.

A Bak Szaturnusz és Plútó a Jupitert markáns jeladásokra készteti: „Csak azt add, ami jár és ami igazságos és méltó. Azt viszont bőkezűen!”- harsogják ők ketten. „Láttasd a célt, de ne rakétát adj mellé, amivel elérheti, hanem túracipőt és iránytűt, úgy jobban fog örülni, ha odaér.” -teszi hozzá kajánul a Plútó. „Gondoskodj róla, hogy ne kapjon frászt, ha rájön, mit kellene tenni, viszont adj segítséget a valódi küldetéséhez.”- vélekedik a Szaturnusz.

Egy év sok is meg kevés is a dolgaink, céljaink felismeréséhez. Nem fog a totális megvilágosodás bekövetkezni, viszont egy alaposabb tudatosítás, elszántabb életterv-felvállalás időszerű lesz. Ami lezárásokkal is jár! A három bolygó együtt a három idősíkot is megtestesíti, vagyis a Szaturnusz a múltbeli tanulságok mentén, a Plútó a jelen „kibírása” révén, a Jupiter pedig a jövő átlátása által igazít el. Elég jó az eszközkészletünk ahhoz, hogy tudjunk korrigálni és újrakezdeni!

A Nyilas Jupiter nagy adag égi segítséget is jelöl, és ezt hangsúlyozza a Halak Neptun is. Most az történik, aminek történnie kell, fogadjuk jó szívvel.

 

A hétköznapokban

A Nyilas Jupiter nem a hétköznapok bolygója, ő a Nagy Ügyek bajnoka inkább. Mégis, mivel az életünk a hétköznapokon zajlik nagyrészt, úgy tudjuk napi szinten megélni vagy mozgásba lendíteni ezt az energiát, ha nagylelkűek és igazságosak vagyunk. Magunkhoz is! Minél gyakrabban. Történjen minden nap valami Nagy Dolog velünk lehetőleg. Az apró dolgok is jelenthetnek Nagyot pl. Nagy Rácsodálkozást. A nagyzolás azonban -bár lesz rá hajlam, mert az is Nyilas Jupiter- nem javallott. Mint ahogy a nagyképűség és a túlzott lojalitás sem. Ezek a Nyilas Jupiter negatív megnyilvánulásai, amik szintén előkerülnek, kérdés, hogy belebonyolódunk-e. Persze nem leszünk szentek, de lehet törekedni egy „istenibb” életre. Nagy igényünk is lesz a saját istenségünk ápolgatására, tegyük fanatizmusmentesen.

 

A párkapcsolatban

A Nyilas Jupiter (és a fent említett másik két bolygó) mindenkinek jót tesz! Elrendez, összeboronál. A házasságkötések száma meg fog ugrani, hiszen a Nyilas Jupiter szereti az áldást. Jó időszak a mélyebb elköteleződésre, a párkapcsolati kiteljesedésre.

Persze itt is megmutatkozik az igazságosság: mindenki azt kapja, amit a végzete diktál. Tetszik, nem tetszik. Majd 2020-ban a Bak éra alatt lehet tiltakozni ellene, most nem. Jön a Végzet, fehér lovon vagy biciklin, netán sehogy. Na, ez mind végzetes.

Ami ebben az évben alakul, az a Jupiter Bakba lépésével mérettetik meg és szilárdul meg. Vagy morzsolódik le. A Nyilas Jupiterben van egy túldimenzionáltság, ami nem tesz jót a kiegyenlített erőviszonyoknak a párkapcsolatban. Mindenből túl sok van, ami nem normális. A leltár jövő év végén áll össze. Addig az a feladat, hogy mindent éljünk meg, ha sok is, hogy lássuk, majd, hogy mit kell szelektálni.

A bőkezűség a fehér lovon érkezők számára is vonatkozik, a mennyiség azonban kivételesen nem megy a minőség rovására. Nagy merítésből lehet halászni. És ha a fent említett ön-istenkép rendben van, akkor ki is tudjuk fogni az aranyhalat.

Végül a szokásos intelem: a személyes horoszkóp Jupiter-tranzitja prioritást élvez a leírtakkal szemben, és erősen átfestheti a képet. Azon a helyen lesz erős, végzet-felmutató hatása, ahol a Nyilas jegyünk van, ez az életterület bizonyosan sok energiát kap a következő évben, ezért érdemes nekünk is ide fókuszálni (és megtalálni a küldetésünket).