Szeretnél a fűszerek varázserejének beavatottja lenni, olyan gyógyító erővel bírni, ami minden emberi problémára tud javaslatot? Hát persze! Nos, itt a lehetőség! Aki az ősi Tudományba beavat: Chitra Benerjee Divakaruni.

Méghozzá úgy mesél a kurkuma, a gyömbér, a fahéj és a többi nemes fűszer lelkéről és varázserejéről, hogy egy nagyon izgalmas regényt kanyarít köré. A fűszermesternő napjai ugyanis nem szürkék: a sok gyógyulásra váró páciense révén beleleshetünk a gondolataiba,érzéseibe, hangulataiba, és nemcsak a fűszerek ismeretét kapjuk, hanem a női lélek apró rezdüléseibe is bepillantást nyerünk, sokszor magunkra ismerve. És mikor már mindez megvan, akkor jön a csattanó: szűzességi fogadalmat tett boszink szerelmes lesz! Hivatás vagy szerelem? Család vagy munka? Kit ne foglalkoztatna a dilemma?! Az írónő az addigra már megszokott dús fűszerezéssel mutatja be a vívódást, a döntést és a végkifejletet…

Nem afrodiziákum-gyűjtemény, de mégis. Nem romantikus női regény, de mégis. Nem beavató olvasmány, de mégis.

Remek könyv a tavaszi zsongáskor: Chitra Benerjee Divakaruni A fűszermesternő című regényét ajánlottam figyelmedbe.Életre kelti a benned szunnyadó női erőt, energiát.  A könyvet rögtön meg is rendelheted kedvezménnyel a jobb oldali Libri-boxban.