sietség, gyorsaság, SZABADSÁG, dekoncentráció, ÖTLET-ÖZÖN, kíváncsiság, öntörvényűség, felfedező kedv, HIRTELEN IRÁNYVÁLTÁSOK, KAPCSOLATÉPÍTÉS, társasági élet, SZELLEMI KALANDOK, horizontális érdeklődés, tanulás, RÍTUSOK, áldozatvállalás a szellemi útért, egyedüllét-iszony, nyugtalanság, MOZGÁS IGÉNY, FELTÖREKVÉS, ösztönösség, vágyak vonzása, ÉG és FÖLD találkozása, úton lét, türelmetlenség, szétszórtság, időhiány, UTAZÁS, nagy beszélgetések, barátságok, lelkesedés, ÚJ CÉLOK, döntéshalogatás,VÁLASZUTAK, szárnyaLÓ képzelet, vágta a vágyak irányába, siker-éhség, hit, szemellenzősség, LÓERŐ, változatosság, új érdeklődési irányok, tanítás, MEGBÍZHATÓSÁG, harag, KEZDET

A szó-halmazról leginkább az Ikrek-Nyilas tengely jut eszembe, ha a nyugati asztrológia kelléktárát is behozzuk.

Miután idén a tempó is számít, ezért röviden és tömören fogalmazunk itt.

Kiszámoló: nézd meg itt, melyik év melyik állathoz és melyik elemhez tartozik katt

Gyorsjelentés: ki hogyan éli meg

A kínai rendszerben a zodiákus jegyen kívül (pl. LÓ) az elemi minőségnek is jelentősége van (pl. FA) és ezek az év során ugyanazok maradnak. Számításba veszik továbbá a születés óráját, ami -aszcendens módjára- tovább cizellálja a karakterisztikát. Érdemes tehát nem csak a születés évét, az óráját is figyelembe venni.

És eszerint mire számíthatunk a FA LÓ évében? Nos az elem-kör szerint a tüzeseknek kifejezetten remek, vibráló és eredményes évük lesz, sok minden beindul, támogatva vannak. A föld energiái szétaprózódnak, nem sikerül igazán a célokat elérni, sok a kurfli a haladásban. A fém típusúak szintén nehezen ragadják meg a kínálkozó lehetőségeket, mást akarnak, nem ismerik fel eléggé időben a döntési helyzeteket, így úgy érezhetik, hogy folyton lecsúsztak valamiről. A víz elem nagyon igyekszik idén, sok tervét akarja valóra váltani, ám a vágyak vagy csak nagy nehézségek árán, vagy felemás eredménnyel valósulnak meg, az erő pedig egyre fogy. A fa persze elemében van!

Ha pedig a zodiákus szereplői felől közelítünk, akkor az év nyertesei a TIGRIS, KUTYA és LÓ. Kifejezetten megpróbáltatásokkal teli év a PATKÁNY számára, nehéz és feszültségekkel terhes év a NYÚL és MADÁR részére, illetve rejtett, belső feszültségekkel számolhat a KÍGYÓ, BIRKA, DISZNÓ és BIVALY. Közömbös éve lesz a SÁRKÁNYNAK, MAJOMNAK.

Párkapcsolatilag: társkereső-időszak!

Sok nekibuzdulás, párhuzamok, flört és elvarratlan szálak. Az idei év nem a megszilárdításnak, hanem a belekezdésnek, felfuttatásnak kedvez. Jó hír a társkeresőknek!

 

AJÁNLÁS

Melyik az a szó, amelyik először szemet szúrt neked? Válassz mellé még kettőt. És dolgozz velük, lehetőleg minden nap! Év végén majd megvitatjuk, sikerült-e.