Az utóbbi hetekben mindenkit az foglalkoztat, hogy vajon Kate és William házassága szerencsésebb lesz-e, mint apjáé, a walesi hercegé; mire számíthatnak és egyáltalán tényleg szeretik-e egymást.

Cikkek sora taglalja a témát különböző mélységben és színvonalon. Én arra vállalkoztam, hogy a házasságkötés pillanatában kirajzolódó horoszkópra ránézve néhány szembetűnő gondolatot rögzítsek a teljesség igényel nélkül, az érdekesség kedvéért. Az ifjú pár születési képleteit nem elemeztem, kizárólag a házasság horoszkópjára koncentráltam.

Hihetetlen nagy reménnyel van a külvilág a házasság iránt, ez pedig az ifjú párt arra sarkallja, hogy megfeleljenek az elvárásnak: kifelé mindenképp hozzák a tündérmesei idillt. Nagyon nagy szerepe van ebben a házasságban a külvilágnak: egyrészt, hogy milyen reakciókat vált ki; másrészt, hogy mit mutatnak. Ennek ellenére nem mondhatjuk, hogy a kirakatról szólna. Már amennyire egy ilyen pozícióban lévő házaspár megúszhatja a reflektorfényt egyáltalán. Az látszik, hogy az érzelmeiket nem kivánják kiteregetni, tehát a sajtójelenlét a józan ész határain belül marad (ha rajtuk múlik), és igyekezni megőrizni az intimitásukat. Tiszteletben tartva a herceg szemérmességét illetve a hercegnő megfontoltságát én sem feszegetem a bulvár azon bugyrait, miszerint hogyan értik meg egymást a hálószobában és mikor számíthatunk gyermekáldásra. Ezt majd a „kollégák” úgyis közreadják.

Önmaguknak is nagy elvárásaik vannak a kapcsolatot illetően: egy félresikerült trónörökösi frigy után (Diana és Károly) valami egészen új szemléletet szeretnének létrehozni, olyat, amely számukra is élhető, de a társadalmi kiváncsiságot is kiszolgálja.

Sok energiát fektetnek abba, hogy újraértelmezzék a közvélemény számára az uralkodó-jelölti házasság fogalmát; lehozzák egy picit a földre, de meg is őrizzék arisztokratikus jellegét. Óvatos a nyitás, mert a tündöklés, a pompa, a felsőbbrendűségi érzés bennük sokkal inkább jelen van, mint Vilmos szüleinek házasságában. Erős a törekvés arra, hogy az uralkodói rangot visszategyék arra a polcra, ahonnan Diana megpróbálta lehozni. Pont ebből (is) fakad, hogy a minta nem fog érvényesülni, ez a kapcsolat stabil, tele van tűzzel-energiával, vannak benne elementáris mélypontok, de szilárd az összetartozás.

Nagy Kaland mindkettőjük számára, és az a vágy, hogy valami egészen különlegeset teremtsenek együtt, sokáig inspirálja majd őket. Ők nagyon önérzetesek, és nagyon testhezálló számukra a feladat, hogy hercegi párként éljenek, nem is akarnak más szerepet játszani. Az más kérdés, hogy nekik XXI. századi módon kell megélniük a rangjukat, és tőlük függ a brit monarchia újjászületése is. Abszolút alkalmasak ketten arra a feladatra, hogy újrafényezzék a királyi család megfogyatkozott hírnevét az alattvalók előtt. teszik mindezt úgy, hogy a saját teljesítményüket sem rejtik a szerénység álarca mögé: büszkék rá, hogy ezt a feladatot kapták az Élettől. Elképesztő erőbedobással vetik bele magukat a munkába, ám ez nem egy emberöltős feladat…És az sem biztos, hogy a mindenáron reflektorfényben maradás elősegíti a tervek kivitelezését.

Két határozott, ámde másképp működő ember lépett szövetségre. Sokkal markánsabb egyéniségek, mint a szülők, ezért aztán a különféle területekről érkező nyomásnak is jobban ellenállnak. Az ő életük nem a külvilág és a tradiciók-rendszerek elleni harcra koncentrál, hanem egymás ellen fognak csatározni rendületlenül.

Vénusz-Plútó feszültségben házasodni merész dolog. Magában foglalja ez a fényszög a szélsőséges érzelmektől fűtött hatalmi játszmákat és a kapcsolatban az állandó pozícióharcot is. Nem kérdés, hogy ebben Kate kapásból nyerésre áll, mert sokkal markánsabb, keményebb egyéniség, mint a férje.

Jókora optimizmus árad ebből a házasságból, egy nagy IGEN!-hangulata van, kifelé. Persze az a kérdés, hogy a lelkesedés meddig tart ki. Kitart, főleg akkor, ha a változás is mindig jelen lesz valamilyen formában. A változást sokféleképpen meg lehet élni. Számukra a legbiztonságosabb, ha a reformtörekvéseikre koncentrálna így ugyanis úgy tudnak állandóan napirenden lenni, hogy nem kell az intimitásukat kiteregetni. Nagy veszélyt rejt a kapkodás, a lendület eséllyel fullad ötletelésbe és marad meg az elmélet szintjén. Az egymással szembeni türelmetlenség is nagyon jelen van.

Érzelmileg pedig elfojtások mutatkoznak, féltékenység van jelen. Kate érzelmeiben van egy jó adag céltudatosság, és ettől indulnak be a fent említett játszmák.

Volna persze pár ötletem, hogy mivel lehetne tökéletesíteni a frigyet, majd ha tanácsot kérnek, elmondom nekik! 🙂

Királyi házasság, a szó legnemesebb értelmében is, annak minden felelősségével és buktatójával. Ám a főszereplők minden képességgel rendelkeznek ahhoz, hogy teljesítsék azt a küldetést, amibe tudatosan együtt belefogtak.

A legjobbakat az ifjú párnak!

Ha te is házasságkötést tervezel mostanság, neked is szívesen adok tanácsot. 3 dologban tudok neked segíteni:

–          párhoroszkóp-elemzéssel megnézzük mire számíthatsz

–          kiválasztjuk a számotokra ideális házasságkötési időpontot

–          a házasságkötés pillanatában kirajzolódó horoszkópból megfejtjük mi a kapcsolat valódi célja, feladata.

Na, melyiket szeretnéd? 😉 Várlak itt! >>