Itt, a nyugati kultúrában meglehetősen ködös elképzeléseink vannak a lélekvándorlásról: szeretnénk hinni benne, de nem is tudjuk, hogy voltaképp mit jelent és a tradíciók is gátat képeznek. Aki önismerettel foglalkozik, előbb-utóbb eljut arra a pontra, hogy a dolgok mélyére nézzen: miért vagyok ilyen, és van-e ennek az ebbéli életemnél távolabbi gyökere?

Persze készséges beavatókból e téren sincs hiány: újságcikkek hirdetik az utazás lehetőségét a távoli világokba. A veszélyekkel nem számolva.

Úgy vélem a jelent tudjuk befolyásolni és a jelenből épül a jövő. A múlt kutatása érdekes lehet, de nem pótolhatja a jelenben megteendő feladatinkat. Az itt és most-nál nincsen fontosabb. A múlt élményeinek feltárása könnyen ad felmentést a jelen hibájától való megszabadulás munkája alól…Persze ettől nem fog alábbhagyni a kíváncsiság, mert ami rejtett, az rendkívül érdekes. Ha a hiteles helyről szeretnél értesülni arról, hogy miként is épülnek egymásra az életeink, akkor Szepes Mária izgalmas regénye ad útmutatást. Mielőtt a saját múltad feltérképezésébe belevágnál, mindenképpen figyelmedbe ajánlom Hans Burger kalandos utazásait a lelke ösvényein.

Hősünk is az örök élet elixirét kereste, mind annyian mások és talán te is. A történet öt életet mutat be, amely a földi idő szerint a XVI. századtól a XIX. század elejéig ível. Kaland az örök élet megszerzése érdekében: halál, újjászületés, felvirágzás, alábukás…Mindannyian magunkra ismerünk. Izgalmas olvasmány is, de előviláglik belőle az írónő bölcsessége, beavattotti tudása. Érdemes a sztori mögé lesni, hátha megleled a Titkot, ami nem is olyan nagy titok!

Szepes Mária Vörös oroszlán című regényét ajánlom a figyelmedbe. Kezdőknek érdekfeszítő olvasmány, az önismeretben jártasaknak pedig csemege.

A könyvet a jobb oldali Libri-boxban innen is, egyszerűen és kényelmesen kedvezménnyel vásárolhatod meg.