virag4… avagy a Bach-virágterápia és a csillagjegyek összefüggései, más szempontból, mint a korábbi cikkben olvashattad.

Amint a homeopátiában, úgy a Bach-virágterápiában is létezhetnek „alkati szerek”, amelyek segítségével visszabillenthető az alapvető személyiségstruktúra, harmonizálható az egyensúly és feloldható az elakadás. Továbbá kiváló önismeret-fejlesztő eszköz is a megfelelő virágeszencia. Érdemes az aszcendensre koncentrálva kiválasztani a virágeszenciát, és legalább két hónapon át szedni a stabil eredmény érdekében akár akkor is, ha nincs semmi panasz. Az aktuális én feltérképezése mindig inspiráló és felszabadító, ehhez adok segítséget.

Amennyiben mélyebb szinten foglalkoznál önmagaddal a Bach-virágterápia segítségével természetesen az egyedi személyiségedre szabott alkati szer megtalálása is cél lehet, túl az aszcendens-mutatta irányokon. Ez egy szelíd, finom módszer, amely képes annyira cizellált lenni, mint mi és az igényeink.

KOS

Önbizalomból, lendületből nincs hiány, türelemből már annál inkább. Segít megtalálni a helyes tempót a Nebáncsvirág. Ha pedig a visszatérő bosszantó helyzetekben szeretnéd meglátni a tanulságokat, a Vadgesztenyerügyet ajánlom. Mindkettő segít koncentrálni és kevésbé kizökkenni.

BIKA

Sok a teher, kevés az élmény? Friss energiákkal tölt fel az Olajfa, hogy ne csak a rutint lásd a feladatokban, hanem a kalandot is. A Gyertyán pedig rugalmassá és nyitottá varázsol, miközben a komfortzónát sem kell erőszakosan átlépned. Két erős, élettel teli fa: pont, mint Te! Virulj ki általuk!

 IKREK

Az irányok megválasztásához jól jön a Szikárka, segít jól dönteni, meghallani a belső hangot. Ami pedig a továbbiakat illeti: más csak kitartásra van szükség, megerősítésre és egy védőburokra, nehogy elvigyen ismét egy impulzus. A Dió pont megfelelő támaszt ad, megerősít, hogy rendíthetetlen légy.

RÁK

A Lonc már megjelenésében is csodálatos: légies, ölelő, óvó. Előmozdítja a vágyaidat, elősegíti az aktív megvalósításukat. A Rezgőnyár pedig elsimítja a sötét előérzetből fakadó ráncokat, bátorságot önt beléd, tudatosan érzékennyé tesz a lehetőségeidre. Így tudsz jól segíteni magadon és másokon.

OROSZLÁN

A belső béke forrása számodra az Apróbojtorján lehet, amely még inkább erőssé és magabiztossá tesz. A Katáng pedig aktivizálja benned az önzetlen szeretet legnagyobb erejét, hogy valóban felnézhessenek rád, példakép lehess, a hozzáállásoddal taníthass. Egyensúlyba hoz a belső önmagaddal.

SZŰZ

Ha tisztulásra, tehermentesítésre, gondolat-nagytakarításra vágysz, itt a Vadalma, amely távol tart mindentől, ami nem jó neked. Kritikától, lelki terhektől, betegségektől. Így könnyebb lesz. Ezután már csak egy kis fényre van szükséged, hogy derűs legyél: a Vadrepce a jókedv-felelősöd.

MÉRLEG

Kezdjük az önbizalom megerősítéssel! Egy sudár fa segít minden helyzetben bátornak maradni és felvállalni, aki vagy, ez a Vörösfenyő. A Hangafű pedig segít az elvárásoktól eltávolodva kapcsolatba lépni az igazi önmagaddal felelősen, elfogadni önmagad és kibontakoztatni, bárki bármit is mond.

SKORPIÓ

 Cseresznyeszilva és Békaliliom. Az előbbi a heves érzelmi belviharokat rendezi, nyitottá, oldottá alakít. A második abban támogat, hogy megfelelő hangot üss meg, ne válj elszigeteltét, megmutathasd a belső értékeidet félelmek nélkül. Jobban tudnak hozzád kapcsolódni így.

NYILAS

Ha a lelkesedésed megtartásával akarsz közelebb jutni az álmaid megvalósításhoz, lehozni őket a földre, neked való a Vasfű. Ha pedig már túl sok a kereszt, amit vállaltál, de még mindig szívvel-lélekkel szeretnél szolgálni finom, de hatásos útmutatást hoz a Kisezerjófű.

BAK

A szív gyógyítása és karbantartása kulcsfontosságú, erre remek gyógyír a Magyal: könnyebb lesz vele megtalálni a szeretetet a világban. A Kékgyökér meg arra jó, hogy felerősíti az intuitív oldalt, támogatja a hitet, segít elrugaszkodni a racionalitástól. Néha ez nagyon jól jön!

VÍZÖNTŐ

Vízöntő: a Sorssal nem könnyű perlekedni, ha kibékülnél a sajátoddal neked való a Fűzfa: megmutatja az utad és segít járni rajta. A Szőlő abban válik javadra, hogy jó vezetője lehess a csapatodnak álljon ez bárkikből is. Helyre teszi a tekintély és a felelősség fogalmát, csapatjátékossá tesz.

HALAK

Halak: két csodaszép virág: Tárnics és Bohócvirág, akár ültethetsz is cserépbe belőlük. A Tárnics a kétségeid ellen dolgozik, erősíti a bizalmadat és a hitedet. A Bohócvirág pedig távol tartja a félelmeket, feloldja őket vagy segít szembenézni velük. Mindkettő fontos üzemanyag egy magabiztos korszakhoz!