A nyugati asztrológia terminológiájában a Jupiter éve következik, ami azt jelenti, hogy több lehetőségünk adódik a kiteljesedésre és derűsebbnek, szerencsésebbnek is érezzük magunkat, mint korábban. Legutóbb 2008-ban élvezhettük ennek a bolygónak az energiáit.

Idén az év első fele tűnik dinamikusabbnak, ekkor a transzcendens bolygók előre haladnak, nyáron viszont hátrálásba kezdenek, ami lassítja-késlelteti a folyamatainkat. Áprilistól a Jupiter is lendületet vesz az Oroszlánban, ekkor érezzük magunkat igazán erőnk teljében. A Jupiter a hagyomány szerint a nagy szerencse, az égi áldás, a kiteljesedés és a gyarapodás bolygója. Bár naivitás lenne azt gondolni, hogy semmi rossz sem történhet majd a világban, azért azt hiszem mindannyiunknak legalább egy picivel könnyebb lesz félig telinek látni majd azt a bizonyos poharat. Lássuk, ki miben teljesedhet ki leginkább az eljövendő esztendőben!

A cikk bővített változatát a VITAL Magazin december-januári összevont számában olvashatod benne párkapcsolati és karrier tippekkel minden csillagjegynek.

 

KOS: Fokozódik a szabadságvágy, erősödik a kötelességekkel szembeni ellenállás. Minden önként vállalt feladat jobban megy majd, igyekszel szívvel-lélekkel helyt állni. Mivel igazán buzog benned a tettvágy és az igazságérzet, jól teszed, ha a tudásodat, kapacitásodat önkéntes munka formájában is kamatoztatod. Ezáltal tud gyarapodni a jóakaróid, barátaid és segítőtársaid száma, számodra a kiteljesedést a másokért végzett munka, érdekképviselet adja.

 

BIKA: Szerencsés éved lesz, a gyarapodás az anyagiakon keresztül érkezik el hozzád: ez jelent pénzt is, de tárgyakat sőt kilókat is. Mennyiségileg növekszel: képességekben és akaraterőben is. Az év során szinte havonta adódik olyan lehetőséged, amiben megcsillogtathatod eddigi tapasztalataidat és sikereket érhetsz el. Ahhoz, hogy a lehetőségből siker-élmény legyen add fel a kishitűségedet, higgy mélyebben magadban.

 

IKREK: Üzleti- és álláslehetőségek sokaságát ígéri az év, de jól kell tudnod dönteni. A megbízhatóságod és elkötelezettséged próbája lesz ez az év, és abban tudsz igazán kibontakozni, amibe következetesen sok energiát teszel. A dolgok látszólag simán mennek, de nézz a függöny mögé is, járj lassan és merj nemet mondani. Akkor jársz jó és leszel elégedett, ha nem markolsz többet, mint amennyivel kezdeni tudsz valamit. A kevesebb több-ez legyen a mottód.

 

RÁK: A képi látásmódod még erősebb, az intuíciód penge éles, és tele vagy elképzelésekkel. Bár ezek még csak ábrándok, célokká tudnak növekedni, ha ápolod őket. A Jupiter neked azt üzeni, hogy álmodozz bátran és cselekedj megfontoltan. Mindkettő nélkülözhetetlen és a vágyaid tényleg valósággá érhetnek. Képes vagy új utakra lépni, sok bölcs segítő szegődik melléd, mintha az égiek is tolnák a szekeredet. Az irányt azonban neked kell megszabnod.

 

2015 a Jupiter éve http://kulcsaparkapcsolathoz.hu

2015 a Jupiter éve
http://kulcsaparkapcsolathoz.hu

 

OROSZLÁN: Tekintélyt, elismerést szeretnél, igényled a figyelmet és a vezetői rangot. Jó esélyed van rá, hogy nagyobb nyilvánosságot kapsz, többekhez jut el a jó híred, és radikálisan bővül a mozgástered a karrieredben. Szellemileg kifejezetten termékeny az év, akár tanulsz, akár új hivatásban szeretnél kibontakozni jók a kilátásaid. De ne légy szerénytelen és vedd észre, fogadd el a kevésbé látványos eredményeket is.

 

SZŰZ: Nehezen hiszed el, hogy igazi sikereid lehetnek, hogy neked is jár a lazítás. 2015-ben több jutalom-falattal is megajándékoz az élet, kérdés, hogy észreveszed-e őket. Arasd le a terményt, hiszen már megdolgoztál értük. Vedd lezserebben a kötelességeket, még így is jól fogsz teljesíteni. Bontakozz ki önmagadban: mélyedj el az önismeretben, fejlődj, lépj ki a komfortzónádból. Ezt most védett körülmények között teheted meg és csak nyersz vele.

 

MÉRLEG: „Ahogy jólesik, úgy puffan!” ez az év bizony az életörömökről szól. Nyugalomra, kellemes környezetre, harmóniára vágysz, és minden megeröltetés nagy ellenkezést vált ki belőled. Lustálkodni és elmélkedni szeretnél, de szívesen kóstolnál bele merőben új világokba is. Egyszer élünk. Ez egy ránc-kisimító év, nem a nagy munkák ideje. Új szerelem, új kapcsolatok, új barátok.

 

SKORPIÓ: Úgy érzed, itt az ideje, hogy rendet rakj magad körül: határozottan állsz ki önmagadért, a haszontalan szálakat bátran elvágod. Sallang-mentesítesz, letisztítasz, új alapokat építesz. Az építkezés javarészt belül, önmagadban zajlik, ekkor a külvilág még csak a távolságtartást tapasztalja, aztán előállsz újjászületve. Felkarolod a gyengébbeket, véded a rászorulókat, magadból adsz, miközben ettől gyarapodsz. Lelkileg átalakulsz és ez a testedre is erősen kihat.

 

2015 a Jupiter éve http://kulcsaparkapcsolathoz.hu

2015 a Jupiter éve
http://kulcsaparkapcsolathoz.hu

 

NYILAS: Jupiteri jegy vagy ezért számodra a jupiteri évek mindig különlegesek. Lehet három kívánságod, csak a megvalósításról se felejtkezz meg. Kapsz segítséget, támogatást, zökkenőmentesen haladsz az utadon, és rengeteg tantusz esik le. Az életleckéid eddigi fejezetei most nyernek értelmet. Világosabban látod a feladataidat és a céljaidat, jobban bízol magadban. Talán még a türelmed is fejlődik. Kell ennél több?

 

BAK: Nagy tettek, látszólag szerény eredmények. Kemény munka, fejlett önérvényesítési képesség. A végén fog összeállni a kép, év közben sokszor úgy érzed, szélmalomharcot folytatsz. Pedig nem, csak érniük kell az eredményeknek. A Jupiter időzíteni tanít: tedd a dolgod, és ne ragadj le a látszatnál. Ne mások véleményét latolgasd, hanem a saját hited szerint élj. Minden téren átalakulhat az életed, ha ezek szerint haladsz.

 

VÍZÖNTŐ: Szerencsés vagy, de ne légy elbizakodott. Tele vagy tervekkel, mindenben új kapukat látsz és esélyes, hogy elveszel a lehetőségek dzsungelében. A valódi kiteljesedést az hozná el neked, ha koncentráltan, tervszerűen és lényegre törően élnél. Nem csapongva. Elsősorban a munkádban kecsegtet ez az attitüd gyors és irigylésre méltó eredménnyel. Gondolkozz, dönts, lépj, állj bele- a sorrend sem mindegy! Így sikerre vagy ítélve.

 

HALAK: Két eset van: vagy még jobban elmerülsz a nehézségeidben, vagy önmagadat is meglepve és határozottan fölébük kerekedsz és jó megoldások jutnak eszedbe. Ez az év a konstruktivitásról szól, nyugodtan veheted úgy, hogy az egész Univerzum neked dolgozik, csak el kell döntened, hogy együttműködsz-e. Feltételezem, igen, nos akkor mozdítsd be az állóvizet, vigyél színt a hétköznapjaidba, ragadd meg a lehetőségeidet és lubickolj igazán!

Csodákban gazdag és igazán inspiratív 2015-t Neked is! Lájk?