tudatos_teremtesAz évkezdet mindig az alkotás ideje is: ilyenkor nagyobb lendülettel tudunk elindulni vágyott céljaink irányába, főleg, ha pontosan tudjuk, hogy mit kell tennünk, hogy meg is valósulhasson.

Annyi szó esik róla, hogy „kérd és megkapod”, mégis ha nekikezdünk materializálni a vágyainkat, fogalmunk sincs, hogy miként lássunk neki. Mint ahogy lazítani sem tudunk egyformán, úgy teremteni sem, a belső működésünk más és más. Ha pedig a leírásokat követve és az abban olvasott módszerrel picit sem azonosulva kezdünk neki, abból aligha sül ki más, mint a csalódottság, hiszen amit nem érzünk át, az nem lehet a miénk. Minden módszer működőképes eszköz a kezünkben, ami azonos velünk, és egyik sem az, ami nem. Ritkán akad azonban a kezünkbe olyan útmutatás, ami az egyedi igényeket is figyelembe véve mutatja meg, hogy miként is kerüljünk a vágyainkhoz közelebb.

Az asztrológia a vágy teljesítésben kétféle módon tud segíteni: egyrészt megláttatja az adott év lehetőségeit és irányait, ahol sikereink lehetnek; másrészt a típustana kulcsot ad a megvalósításhoz. Lehet csillagjegyekre lebontott karakterisztikában is gondolkodni, de itt a nagyobb merítés, az elemek szintjén különböztetjük meg az egyéni módszereket, ugyanis úgy vélem a változtatási szokásaikat, a képzelőerőnket és a gondolkodási szisztémánkat leginkább az az elem befolyásolja, amely dominánsan meghatároz bennünket. A víz-elemhez tartozik a Rák, Skorpió és Halak jegye; a levegőhöz az Ikrek, Mérleg, Vízöntő; a föld-elemhez a Bika, Szűz, Bak; a tűz-elemhez pedig a Kos, Oroszlán, Nyilas jegyek. Nézd meg miből van benned a legtöbb és olvasd el a hozzá tartozó ötleteket.Aztán vesd is be őket bármikor, amikor szükséged van rá!

 A VÍZ elem módszere

 

A VÍZ-eleműek teremtő ereje abban rejlik, hogy remek a képzelőerőd, színes és határtalan a fantáziád. Kevésbé ragadsz meg a realitásnál, nem esik nehezedre beleélni magad a vágyott állapotba. Ússz bele abba a képbe, amit magadénak szeretnél tudni. Tedd ezt főleg napkelte után és az alkonyat utáni órákban. Lubickolj jól esően, hosszan és átélten a létrehozandó létállapotodban, mintha már a tiéd is lenne. Emellett a másik agyféltekédet is állítsd munkába: pontosan találd ki, hogy mit kell tenned a célod eléréséhez és azonnal láss is neki. Ne várj segítséget, csak magadban bizz, hiszen ez a te álmod, ami elsősorban neked fontos!

A VÍZ-elem nehézsége ugyanakkor, hogy ragaszkodik a múlthoz. Könnyen esel abba a csapdába, hogy a korábbi kudarcból vezeted le a jövő lehetőségeid, vagy kapásból lemondasz a terveidről, hiszen eddig sem jött össze. Meg kell tanulnod határvonalat húzni a múlt mögé: ami ott van, már nem bánt, nem akadályoz, egyszerűen csak van. Hagyd faképnél az emlékeidet, fordulj a jövő felé úgy, hogy tiszta lappal cselekedhess érte a mában. Gyakorold, hogy ne hátrafelé tekingetsz, egyre jobban fogod tudni állítani a fókuszt a messzelátódon. Ezt követően jöhet a fent leírt beleérző-gyakorlat.

 A levegő-elem teremtési módja

 

A LEVEGŐ-eleműeknek nem okoz nehézséget felülkerekedni ok-okozati összefüggéseken, ami pillanatnyi akadálya lehet a jövőképnek, továbbá az is könnyen megy, hogy a vágyaidat élethűen tudod magad elé képzelni, mintha egy filmet látnál. Lépj bele a filmbe, vedd fel a  szerepedet. Hogy ezt tökéletesítsd, tegyél ki jól látható helyekre kis feliratokat, ami az elérni kívánt helyzetedre figyelmeztet és motivál is. Minél több cetlid van, annál inkább benne tudsz maradni álmaid helyzetébe, és annál közelebb is kerülsz hozzá. A cetlik addig vannak segítségedre, amíg teljesen nem azonosulsz a céloddal.

A LEVEGŐ-elem illékony: se a múltban, sem a jövőben nem szívesen tartózkodik. Itt is van, ott is van és nagyon hamar odébb áll. Figyelned kell a koncentrációra, elkötelezetté kell válnod teljes valódban a célod iránt. Ez időbe fog telni, a fenti segítség azonban hasznodra lesz. A délután és a napkelte előtti időszak ideális számodra, hogy a leghatékonyabban dolgozz a képeiddel, szerepeiddel.

Így járj el, ha föld-elem vagy

 

A FÖLD-elemnél tudatosságban, elszántságban nincs hiány, amit a fejedbe veszel, az meg is valósul. A legkönnyebb dolgod van! Csak jó alaposan bele kell mélyedned abba, hogy mit is szeretnél: lásd projektként, készíts akciótervet, bontsd le a teremtés folyamatát apró, napi részletekre. Lásd egyben is és lásd mozzanatonként is a célt. Számodra az  a jó, ha minél inkább kézzel foghatóvá teszed a vágyaidat, ezáltal válnak elérhetővé és megragadhatóvá. Kalkulálj, tervezz, szabj határidőket és a legfőképpen vágj bele még ma!

A FÖLD-elem nehézsége, hogy nehezen rugaszkodik el a valóságtól Márpedig ami csak lesz, az még nincs itt, csak a képzeletünkben létezik. Ha nem tárgyiasítod a legszebb álmaidat, akkor azok sosem lesznek elérhetők számodra vagy az örök a halogatás csapdájába esel. Szuper megvalósító vagy, erős, ügyesség, tudás, kitartás a rendelkezésedre áll, nem lehet más akadály, csak te magad: ha nem hiszel a vágyaidban. Ez az egyetlen nehézség, amivel szembe kell nézned, de a leírt módszer ezt is kiküszöböli. Szóval sikerre vagy ítélve!

 A tűz-elem praktikái

 

A TŰZ-elem teremtő ereje a lelkesedésében, szenvedélyében, dinamikájában van. Tömörítsd képpé mindazt az érzést, hangulatot, életformát, amit akkor érzel, ha elérted az álmod és idézed fel magadban ezt a képet minél többször. Ha találsz hozzá illő illusztrációt, akkor azt is hagyd szem előtt. Olvass minél több motiváló élettörténetet, sztorit olyanokról, akiknek sikerült megvalósítani az álmaikat. A te teremtő pediódusod az éjszaka: elalvás előtt éld bele magad az álmodba, így jobban átitatódsz vele és remek ötleteket is kapsz álmodban a kivitelezéshez.

A Tűz-elem nehézsége, hogy hamar kialszik a láng, azaz elvész a lelkesedés, ha nehézségbe ütközöl. Teremteni már pedig nem lehet egy nap alatt, ez még Istennek sem sikerült. Tehát türelem és kitartás. Jó, ha már az elején listát készítesz arról, hogy mi fog tovább lendíteni a holtpontról: baráti segítség, egy kiadós pihenés, tanfolyam stb. A sok félbehagyott álom-darab egy idő után nehéz teherré válik, már csak ezért sem érdemes mindig új lehetősége után kapni. Ami viszont megvalósult vágy, az mindig erőforrásként áll rendelkezésedre az összes többi projektedhez is. A sikertől tehát sokszorozódik az erőd!

Láss hozzá, próbáld ki, tapasztald meg!