Az idei első tízmilliószoros nap március 9-dike, ez a buddhista hagyományban a vajmécsesek ünnepe, az aktuális asztrológiai konstellációk mentén pedig az apró, ámde annál jelentősebb megoldásoké.

Figyelem: ez a nap nem az álmodozásé és kívánságlista-gyártásé, hanem a megvalósításé!

Március 9-én a Hold a Szűz jegyében tartózkodik, vagyis jó dolog hasznos dolgokat cselekedni, odafigyelni a kötelezettségeinkre. A Hold ugyanakkor kap egy nagy támogató lökést az Uránusztól és a Vénusztól, amelyek szintén föld-jegyben, a Bikában állnak, és a Bak jegyében lévő további 4 bolygó is azt üzeni, hogy figyeljünk arra, ami van és, ami most megtehető, elintézhető. A telihold-minőség pedig jócskán felerősíti az energiákat.

Ez a nap a praktikumé: legyünk józanok, mértékletesek, de céltudatosak és tevékenyek is.

A tízmilliószoros napokon hajlamosak vagyunk a jövőt varázsolgatni, azért kívánni magunknak ezt-azt, hogy majd jobban menjen a sorunk. Ez a nap nem erről szól. Március 9-én ugyanis nem a vágyaink mentén, hanem a tetteinkkel vagyunk képesek a jövőnket alakítani, méghozzá felbecsülhetetlenül nagyban. A nap energiája ugyanis úgy működik, ahogy a három föld-jegy sugallja: amit ma megteszel, az fog sokszorosan, tízmilliószorosan is visszahatni. Nem baj, ha támadnak ma jó ötleteink, de akkor vágjunk is bele a kivitelezésükbe! A ma elültetett magok mamutfenyővé cseperednek, ha

  1. valóban megfogjuk a kapát és neki állunk ültetni,
  2. nem a jövő illúziójából indulunk ki, hanem a ma lehetőségeit szeretnénk nagyobban látni,
  3. van bennünk alázat addig is menetelni, a cél ugyanis megvalósul, de nem pikk-pakk (tűz jegyben nincs bolygó).

Mint látszik, az ma nem lesz elég, hogy a mécsesünkbe bámulva elképzelünk valami nagyszerűt és kész. A rózsaszín-spiri teremtőenergiáknál markánsabb beavatkozást kér tőlünk az Univerzum. Aki viszont nem fukarkodik az erejével és tesz is valamit a szerencséje kovácsolása ügyében, azt az égi kovácsok is segíteni fogják, méghozzá túlórában is! Már csak azért is, mert a Halak Nap-Neptun együttállás Jupiter segítő fényszöggel kibővítve arra enged következtetni, hogy áldás van mindazon elgondolásainkon, ami önazonos (Nap) és képesek vagyunk benne hinni is.

Tudatos tízmilliószoros napok nekünk, tegyük a jövőt jelenné!