csodaMinden csatornán a nagy bolygókvadrátból fakadó nehézségekről hallunk, itt az idő, hogy -amúgy vízöntősen- fordítsunk egyet a látószögön és megnézzük, miért lehet MOST JÓ nekünk. Az év minden szakasza adhat ugyanis egy lökést az Életünknek, ha sikerül ráhangolódni az adott időszak mondanivalójára. Aktuálisan a Vízöntő-energiák sorakoznak fel a megsegítésünkre. Ha hagyjuk.

Köztudott, hogy a Vízöntő az egyediségét és szabadságát állítja a középpontba, ezért itt most erről nem lesz szó, mint ahogy arról sem, hogy milyen a Vízöntő. Ellenben megnézzük, mivel gazdagíthatjuk a lelkünket, milyen időszerű trükköket kínál a most körülöttünk áramló Vízöntő energia.

 1.) Felszabadító (társkeresőknek)

Társkeresőként a hiba szinte mindig azon a ponton van a gépezetünkben, hogy rosszul ítéljük meg a helyzetünket. Nem ott tartunk, ahol gondolnánk: van, akinek az önbizalma maradt le az elhatározásai mögött és van, aki elfelejtette felszabadítani magát teljes mértékben még. Nincs szabad kezünk, kapacitásunk, érzelmi töltésünk vonzani, bármennyire is azt képzeljük, hogy van. Ha valaki sokáig várakozik az Igazira, és az semmi áron nem akar feltűnni, akkor ott bizony a kapuk még nagyon be vannak zárva, nincs rés, amin szegény Igazi bepréselhetné magát hozzánk. Ha az érzelmi energiáink az elfoglaltságainkba, korábbi viszonyainkba, terveinkbe, játszmáinkba ragadtak bele, akkor hiába hiányzik valaki nagyon-nagyon, nincs hova belépnie. Helyet kell csinálnunk, és erre kiváló a Vízöntő-időszak: itt van 20 egész nap, amikor égi segítséggel megtámogatva kigabalyodhatunk a szövedékeinkből. Most könnyebb.

2.) Született stabilizátor

A Vízöntő az egyetlen fix levegős jegy, amely épp ezért a kapcsolatrendszeres stabilizálására törekszik. Bármily meglepő. Mint ilyen, a leghűségesebb a levegősök közül, mert már túl van a kíváncsiságon (Ikrek) és az érzelmi reakciók tesztelésén (Mérleg). Nézzük meg, melyik életterületre esik a Vízöntő a születési horoszkópunkban és most ezeket a kapcsolatainkat ápoljuk lelkesebben, módszeresebben, akár minden más rovására. Ezek szorulnak most megszilárdításra.

3.) Csodatévő

A legcsodálatosabb Vízöntő-tanulság számomra a nyitottság a csodára. Az igaz, hogy ez a hónap még mindig szaturnuszi, vagyis kötött, elméleti és óvatos, de a levegőssége nyitottságot és meglepetésszerűséget is hordoz, ennél fogva a Vízöntő-energia képes naivan és minden lehetőséget elfogadóan létezni, és képes teret engedni a kizökkenésnek is. Már pedig a kizökkenés a csoda kulcsa: ahhoz, hogy valami nem várt JÓ történjék először is biztosítani kell, hogy épp ne legyünk nagyon elfoglalva valamivel (mindig), aztán pedig, hogy képesek legyünk meglátni azt, ami épp itt van az orrunk előtt akkor is, ha nem számítunk rá. A váratlan örömnek tér kell ahhoz, hogy elérjen minket, és a Vízöntő-energia épp azért akar a sémáktól elszakadni, hogy a csoda-cseppeket begyűjthesse. Ha sok a szabály és mindig kívülről diktálnak, sosem fedezhetjük fel a nekünk szánt csodákat. Itt az idő most, hogy elvízöntősödjünk és meglássuk a kizökkenést kínáló, rutinromboló helyzeteinket, nekünk is ide van készítve minden napra legalább egy!

4.) +1 tipp leleményeseknek

Keress egy Vízöntőt és utánozd le mindazon tulajdonságaid, amelyek tetszenek benne. Mindenkiben van egy adag Vízöntő, ha tudatosan erősíteni szeretnénk ezt a részünket, készséggel fog részt venni a kalandban, tehát nem lesz nehéz Vízöntőbben funkcionálni a következő néhány hétben. Ha megtetszett ez a létforma, akkor épp erre van szüksége és fenntarthatod tovább is.

 Melyiket próbálod ki még ma? Csodás, leleményes és felszabadító Vízöntő-időszakot!