Találtam évekkel ezelőtt egy nagyon jó kis könyvet, amiből már itt a blogon is többször merítettem. A tantra indiai hagyománya szélsőséges megítélés alá esik: az értetlen megvetéstől a lelkes hitvallásig átmenet nem nagyon van.  Talán azért, mert nem is tudjuk miről beszélünk: a Káma szútra közismert, de itt most valami egészen másról van szó. A tantra ősi hitvallása -ahogy a többi irányzat is- a megvilágosodás szolgálatába állítja az emberi életet, mégpedig a szexuális energiák tökélyre fejlesztése által. Művészet is, de inkább kemény önismereti út, és korántsem (csak) a szexről szól.

Ma Ananda Sarita és Swami Anand Geho útmutatója a nyugati ember számára készült. Nagyon jó arányokkal dolgoznak: pont annyi elmélet olvasható a könyvben, amit még be tudunk fogadni és elengedhetetlen a gyakorláshoz és a gyakorlati útmutató is alapos, részletes, szellemes. Sok kép, sok ábra, sok lelkes idézet. Abszolút kedvcsináló a minőségi szexualitáshoz, a nemek egymás iránti tiszteletéhez, a test templomának megbecsüléséhez.

Persze nem kell tantrikus ashramba vonulni a jövő héten, és buzgó gyakorlásba se kell fogni mindenképpen. Ez a könyv nem több, mint inspiráció: lélekemelő segédlet, sok-sok gyakorlati és hasznos tanáccsal ahhoz, hogy a szürke hétköznapokba egy kis Ünnepet csempészhessünk. A Skorpióknak pedig remek ajándék!

A szerzőpáros Tantrikus szex című könyvét egyszerűen és kedvezményesen megrendelheted jobb oldalon, az oldalsávban található Libri-box-ban.