Összehangoló gyakorlat következik. Felkészültél? Mit is hangol össze? Kettőtöket, ha pedig egyedül vagy, akkor önmagadat önmagaddal. Sokan ódzkodnak a meditációtól, mert túl passzív módja a koncentrációnak. Lehet meditálni azonban aktívan is, nem kell feltétlenül a köldökre koncentrálva üldögélni! Pattanj fel és táncolj! Nem tudsz, vagy nem szeret táncolni? Nem akadály! Te alakítod ugyanis a koreográfiát, bárhogy mozoghatsz, ahogy jól esik.

Ha párkapcsolatban élsz, táncolhattok együtt is vagy, külön-külön, az összhang akkor is létrejön, ha nem tudtok együtt táncolni.

Először is kezd egy kis kikapcsolódással: ébreszd fel a csakráidat, hogy befogadó lehess. Ehhez tudnod kell, hogy mind a hét csakra szerepet játszik a harmonikus párkapcsolat létrejöttében és megélésében. Nem mindegy tehát, hogy jól működnek-e! Ez a tánc-meditáció pont azt segíti elő, hogy összehangold a csatornáidat és kiegyensúlyozott, befogadó, öröm-képes lehess.

A csakrák párkapcsolati jellemzői a következők:

– gyökércsakra: érzékiség, szenvedély, szexualitás

– köldökcsakra: érzések, érzelmek

– hasi központ: egyéniség

– szívcsakra: szerelem, szeretet

– torokcsakra: biztonság, önkifejezés

– harmadik szem, homlokcsakra: lelki nyitottság

– koronacsakra: összeolvadás, egység-élmény

Ezeket a jellemzőket csak a párkapcsolati összefüggéseikben használd most. Perdülj táncra, mozogj szabadon úgy, hogy minden csakrára 7 percet szánsz: éld át a csakra minőségét, fogalmazd meg mozdulatokkal mit fejez ki számodra, légy te a csakrád, éld bele magad, energetizáld, aktivizáld. Hét perc elteltével lépj tovább a következő csakrára összpontosítva.Kövesd a fent leírt sorrendet.  Ha végeztél, feküdj hanyatt, csukd be a szemed és lazíts. Figyeld meg mennyire együtt vibrálnak most az energiaközpontjaid, és milyen jó érzés neked ez az összhang. Ha kipihented magad, már csak azt kell eldöntened mikor részesítedet magad újból ebben a nagyszerű élményben! 🙂