Szerelem, másképp!Azóta sem sikerült megbarátkoznom eme amerikai és igen biznisz szagú szerelem-ünneppel…ezért új alapokra helyezem :-). Téged épp nem érint, a Valentin-nap? Akkor is olvasd tovább.

Arra gondoltam, összehozom a könyvajánlót a Valentin-nappal, de nem úgy, hogy azt szorgalmazom, hogy vegyél könyvet a kedvesednek (bár miért is ne, az is elég rendhagyó), hanem olyan könyveket ajánlok, amelyekből felkészülhetsz és ama bizonyos hétfő este egy jó kis beszélgetést kerekíthetsz ki, az általad olvasott párkapcsolati témáról; süthetsz-főzhetsz belőle finomakat tele szerelemmel, avagy épp előrukkolhatsz új masszázstechnikával, a la tarntra. Nézzük, hogyan lehet megtölteni szerelemmel, másképp ez a napot plüssfigurák, marcipán virágok vagy wellness hétvége nélkül avagy épp ezek mellett!

Könyvek jó hangulatú, kapcsolatépítő beszélgetésekhez 

1.)    Mindannyiunkat érdekel a Sorsunk, hiszen azért írom ez a blogot, te pedig bizonyára ezért olvasod. 🙂 A Sors feltérképezésének számos módja van, az egyik a névelemzés. Takács Tibor asztrológus -akitől én is sokat tanultam- arra vállalkozott, hogy feldolgozza a férfi és női neveket abból a szempontból, hogy milyen sorsot mutatnak: nomen est omen. A magam részéről döbbenetes egyezőségeket tapasztaltam a leírások és az életrajzok között.

Nézzétek meg a neveiteket és merengjetek el azon, hogy hol is tartotok. Nyilván nem kőbe vésett szabály, amit a könyvben olvasol, hanem egy Út, amiről letérhetsz, ha meghaladtad. Ez a könyv arra is jó, hogy tudd kivel van dolgod. Önmagadat illetően is, ha pedig társkereső vagy, hasznos segítség lehet a kezdeti bizonytalan, esetlen időkben. Megnézed a nevet, és máris lesz egy képed. Reméljük, nem karikatúra 🙂

Takács Tibor Sorsunk a nevünkben című könyvét kedvezménnyel megrendelheted itt, a jobb oldali Libri boxban.

2.)    A meséket szeretjük, mert a Múltunkba, a mítikus időkbe vezetnek vissza oda, ahova ösztönösen visszavágyunk. Ha már elindultál a Tudatosság ösvényén, akkor különösen értékesek és érdekesek lehetnek számodra azok a mese elemzések, amelyek a személyiséged működését mutatják be a mesehősök történetein keresztül. Az én legkedvesebb könyvem ebben a kategóriában Pinkola Estes Clarissa Farkasokkal futó asszonyok című vaskos (fizikailag is és mondanivalóját tekintve is) műve. Sokszor és sokáig kell olvasni, mert nagy mélységei vannak. Igaz, hogy a szerző a női lélek bemutatását tűzte ki célul, de a férfiműködésre is fény derül, mellesleg :-).

A közös beszélgetésetek tárgya lehet akár egy-egy kiválasztott mese, akár a felismerésed önmagaddal kapcsolatban, a mese tanulsága alapján. Egy ilyen beszélgetés őszinteséget és odafigyelést kíván, ami kiváló tesztje a kapcsolatnak… Melyik a ti közös mesétek, és melyik a téged leginkább jellemző történet? Járjatok utána, izgalmas kaland elébe néztek! Igazi Skorpiós kihívás: meglátni, átélni, átalakítani…a bensődet. A mese a hat! Ha csak olvasod, akkor is. A könyvet kedvezménnyel megrendelheted a jobb oldali Libri boxban.

 Testi örömök 

csábító afrodiziákumok1.)    Sokszor merítettem már Isabel Allende Aphrodité c. könyvéből, mindig sikerrel :-). Élvezetes olvasmánynak is, de legjobb, ha a főzőcske sem marad el a könyv tanulmányozása során! Csupa inspiráló, érzelem-tápláló finomság az egyszerűtől a rafináltig, akkor is ha nem vagy tökéletes konyhatündér. Elég, ha csak egy szerelem-pezsdítő desszertet választasz ki a széles választékból. A legjobb persze, ha a közös elkészítés is a program része :-). A Valentin-napot feldobhatod egy jó kis vacsival, a többit megoldja az Élet.

Ha pedig egyedül vagy tedd ezt a napot teljessé azzal, hogy megajándékozod magad egy szívet megnyitó finomsággal. A hatás másnap nem marad észrevétlen a külvilág előtt sem…! A könyvet kedvezménnyel megrendelheted a jobb oldali Libri boxban.

2.)    Az afrodiziákum-vacsi után/helyett fokozható az élmény egy kis masszázzsal. Lássuk hogyan fogna ehhez hozzá a tantrikus szex két beavatottja, Swami Anand Geho és Ma Ananda Sarita. Az elméleti háttér bemutatása mellett a kezdő fogásoktól a konkrét szertartásokig rengeteg ötletet találsz a Tantrikus szex c. könyvükben. Nem kell attól tartanod, hogy tévútra vezetnek, vagy hogy elérhetetlen magasságokról lenne szó. Már a könyv kvitele, képi világa is nagyon igényes, hátmég a tartalom. Két egymást szerető ember őszinte vallomásán keresztül ismerkedhetsz meg a tantra azon alapjaival, amit otthon is bátran gyakorolhatsz. Nem a guruvá válás a cél, hanem az együttlét öröme. A könyvet kedvezménnyel megrendelheted a jobb oldali Libri boxban.

Ha épp egyedül vagy….

Ne búslakodj! Indulj el a Szerelem Óceánja felé…A legutolsót kivéve mindegyik könyv a te számodra is hasznos lehet (bár még a tantra is, hiszen annyira élvezetes olvasmány, hogy garantáltan emeli a vonzerődet). A fentiek mellett pedig még egy regényt is a figyelmedbe ajánlok, gyorsan hozzátéve, hogy női regény, a szó minden értelmében. És pont ettől jó. Laza, humoros és van benne „elvihető” gondolat, azaz nem egy zsúfolt, tömény „ismerd meg magad, és azonnal keretezd is át!”-típusú, hanem arra jó, hogy némely apró momentumnál magadra ismerj és mulass önmagadon. Szórakoztat és habkönnyű tanulságokat ad, Valentin-napra nem is kellhet más. Elizabeth Gilbert: Ízek, imák, szerelmek című könyvét ajánlom, amely egészen más hangvételű, mint a belőle készült film…Egy pohár tea vagy bor, meleg szoba, fotel, könyv és máris jól vagy! 🙂 A könyvet kedvezménnyel megrendelheted a jobb oldali Libri boxban.

Jó készülődést! Aztán pedig mindent bele…!