Folyatom a sort: ki hol, hogyan szeret nyaralni.

MÉRLEG: nagyon vigyáz, hogy a nyaralás szép és egyáltalán ne megeröltető legyen. Így sem a túlzsúfolt városlátogatásokat, se a fárasztó túrákat nem neki találták ki. Mindenből egy pici, sok pihenéssel, beszélgetéssel, esti szórakozással kombinálva. Egy kis romantika, egy kis szellemi táplálék…a lényeg a sok közös élmény, amiből lehet élni a következő szürke hónapokban.

SKORPIÓ: neki ez nehéz, nem egy nyaralós típus: rá kell hangolódni, és legtöbbször mire ez sikerül, vége a programnak. A Skorpió hamar regenerálódik, csupán néhány nap lazításra van szüksége és máris fitt. Utána olyan élményekre vágyik, amit beépíthet a személyiségébe, amitől töltekezhet: legjobb a spirituális-szakrális emlékhelyek felkeresése. Néhány nap henyélés után irány egy szent hely, és máris kész a nyári rekreációs program teljes átalakulással és megújulással.

NYILAS: nála a minél messzebb annál jobb elve működik. Szereti a távoli célpontokat, szereti a nagy utazásokat, a távoli kultúrákat, a nagy felfedezéseket. Ő is inkább szellemi kalandokra vágyik. Olyan élményeket gyűjt, amely sokáig foglalkoztatja, megmozgatja a fantáziáját és gondolkodhat rajta. Nála a mennyiség és a minőség is fontos: hosszú és tartalmas nyaralásra vágyik.

BAK: nem sok ideje van vakációzni, ezért a maximális hatékonyságra törekszik: a testi kényelemről szó nélkül lemond annak érdekében, hogy sok, elraktározható élményt gyűjtsön. A természet nyűgözi le leginkább, így szívesen megy túrára, akár embert próbáló kalandokra is vállalkozik (hegymászás, vitorlás túra). A Bak, akár egyedül is útnak indul, ha úgy érzi itt van a nyaralás ideje. Kiválóan el van egyedül is, és abszolút nem igényel népes csapatot maga köré. A kikapcsolódás önfeledsége neki nem szempont, inkább magát szeretné kipróbálni egy új helyzetben, ami számára kihívást jelent, ezért megy nyaralni.

VÍZÖNTŐ: úgy nyaral, ahogy mások nem! Olyan helyekre megy, ami egyáltalán nem felkapott, olyan módon utazik, ami nem megszokott (tipikus a stoppolás). Keresi a teljesítőképessége határait és másokét is. Szívesen megy ökoturizmus keretében, vagy környezetvédelmi indíttatásból. A nyaralásának küldetése van: élményt szerez, csapatot épít és ismereteket gyűjt.

HALAK: ő oda megy, ahova viszik. Leginkább vízpartra. Ideális nyaraló, mert bármely helyzetben megtalálja a tökéletes élményt. Nincsenek nagy igényei, de a szíve mélyén a szép és nyugalmas helyekre vágyik. A vakáció alatt sokat olvas, álmodozik, pihen és összeszedi magát. Nagy szüksége van testi-lelkileg a kikapcsolódásra, ezért hosszabb időre szeret nyaralni menni. Tökéletes egy kisház erre, egy szép csendes helyen.

Nyűgös a szervezés? Ha úgy döntesz, hogy te bőröndök nélkül szeretnél idén utazni, nézz körül itt>>