Nevettél ma már egy jót? A héten? A humorérzék egy további érzékszervünk, amit nyugodtan mozgósíthatunk akkor is, ha épp nincs min nevetni. Ilyenkor is van ok rá, nevezetesen az, hogy komoly immunerősítő, boldogsághormon-termelő hatása van. Ma már léteznek terápiás célú hahota klubok, ugyanis az orvostudomány is felfedezte a nevetés jótékony, de minden esetre mellékhatások nélküli gyógyító erejét. Keleten pedig komoly hagyományai vannak az efféle gyógy- és meditatív technikáknak.

No, de térjünk rá kúránkra! Azért érdemes belefogni, mert nyitottabbá, kiegyensúlyozottabbá, befogadóbbá tesz.

Ezeket a jelzőket a párkapcsolattal összefüggésben állandóan hangoztatom, így jön össze tehát a nevetés és a boldog párkapcsolat: ha rendben vagy, a körülötted lévő dolgok is rendben lesznek! Kockázat, mellékhatás nincs, semmibe nem kerül, viszont több leszel töle. Tölts fel magad a hosszú tél után, hozd a lelkedet is formába, legyél te a Tavasz.

A teendő csak annyi, hogy néhány héten keresztül minden reggel felébredés után, még az ágyban nevess teljes odaadással néhány percig úgy, hogy belerezonál az egész tested. Gondolj valami viccesre, ha ilyen nem jut eszedbe, akkor ne gondolj semmire, csak úgy kacagj. Ezután kezd el a napot. Érdemes egy hónapon át minden reggel így kezdeni a napot, a jótékony hatás már egy hét elteltével jelentkezni fog. Megfigyelheted, hogy lazább leszel, hogy napközben is többet mosolyogsz csak úgy, és érdekes módon az emberek is többet mosolyognak körülötted.

Lehet közös párkapcsolati program a reggeli nevetés-lecke, de ha csak te végzed, akkor sem lesz elkerülhető, hogy a párod is vidámabb legyen. 🙂

Ha pedig egyedül vagy, néhány hétnyi kúra után mágnesként fogod vonzani az embereket az öröm-auráddal.

Szerintem legjobb, ha még ma belekezdesz!