Unod már a Holdhoz kötődő párkapcsolati tanácsokat? Na, akkor elég az elméletből! A sok-sok hasznos tanács közepette lássunk most néhány olyan játékot, ami szintén a Hold tulajdonságait hordozza, de az asztrológia iránt kevésbé fogékonyak is bátran belevághatnak.

A játék nagy előnye, hogy szavak nélkül hoz felszínre érzéseket, gátakat; oldja a feszültséget, elsimítja az ellentéteket. Az általam most kiválasztott három „gyakorlat” célirányosan ezekre a területekre koncentrál, és ha jól odafigyelsz nagyon sokat megtudhatsz belőlük magadról és a társadról.

A játékok közös vonása, hogy mindegyik párban játszható és a lélek rezdüléseit hozza közelebb, teszi láthatóvá: érzelmeket mutat meg, intimitást fejleszt, elősegíti az összhangot.Ezekre azért szükség lehet egy jól működő kapcsolatban, nem? Jó kis lélekösszehangoló gyakorlatok, eszköz nem szükségeltetik hozzájuk, pusztán odafigyelésre és egy kis időre van szükség! 🙂

Érzelem-játék: egyikőtök a néző, a másik a színész. A színész fejezzen ki szavak nélkül egy érzelmet: élje át és mutassa be úgy, hogy kitalálható legyen. (Lehet olyan érzelmet választani, ami a párkapcsolatban probléma, avagy épp a legnagyobb örömforrás.) Legyetek tanácstalanok, morcosak, távolságtartók stb. Aztán cseréljetek. Intimitásjáték a javából!

Összehangolt közlekedés: álljatok egymás mellé becsukott szemmel úgy, hogy a karotok és vállatok is összeérjen. Induljatok el és maradjatok ugyanilyen szorosan együtt. Nem lesz könnyű a megérzéseitekre hagyatkozva irányítani egymást! Mindkettőtöknek van útiterve, de előre ne beszéljetek össze. Apró mozdulatokkal toljátok vagy húzzátok egymást, csak a vállak és a karok érintésével, egymás kézfejét ne fogjátok meg. Az összetartozás élményét nagy mértékben fokozza a játék.

Legyek én a tükörképed! Egyikőtök mozog, a másik pedig utánozza minden mozdulatát. Minél összetettebb a mozgás annál nagyobb összhangra van szükség.Mimika, gesztusok, testbeszéd. Lemérheted, milyen köztetek az együttműködés!

Játsszatok és vegyétek komolyan! 🙂 Szép közös élményeket!