A növő Hold időszaka július 11 és július 25 közötti napokban esedékes. Párkapcsolati szempontból ez a hold-fázis legalább olyan lényeges, mint az előző volt, főleg ha fogyó holdnál sikerült minden gátlástól, negatív energiától, gondtól megszabadulnod!

Ha aktív voltál a tisztulás és gyógyulás fázisában, akkor most tele vagy energiával és lett egy csomó szabad hely  a lelkedben, amit itt az ideje feltölteni csupa jóval! (Ha a tisztulási fázist netán elbliccelted, ekkor következő hónapban járd végig a korábbi cikk iránymutatása szerint, nem fogod megbánni.)

Kezdjük a töltekezést a növő Hold szimbólumainak használatával. Viselj gyöngyöt, a gyöngy a klasszikus Hold-ékszer: a tenger mélyén születik, a tisztaságot, a világosságot szimbolizálja.

Hamár gyöngy, akkor ne felejtsük el a gyöngyvirágot, amelynek már leáldozott az időszaka, de szépítőszereinkben becsempészhetjük áldásos hatását a hétköznapokba: növeli ugyanis a belső ítélőképességünket, kiegyensúlyozza a hormonháztartást és ennek révén érzelmi harmóniát teremt. Ha a szülőkkel, a szülői szereppel van gond, segít a holdkő.

Ezeket a köveket ékszerként viselve külsőleg; egy kancsó vízbe téve pedig belsőleg is hasznosíthatjuk A kancsó vizet persze poharanként igyuk is meg, ne csak csodáljuk :-).

Meditációhoz, lazításhoz, masszázshoz vagy fürdővízbe használjunk hold-eszenciákat: kámfort, szantált, eukaliptuszt, jázmint.

Ha tehetjük, pihenjünk fűzfa vagy rezgőnyárfa alatt ( ha van otthon, vegyünk magunkhoz ezen időszakban rezgőnyár Bach-eszenciát).

És legyünk sokat vízparton! Nemcsak azért mert nyáron így szokás, hanem tudatosan mártózzunk meg a természetes víz hullámai között vízionálva, hogy lelkünkben mártózunk és telse, simogató összhang van bennünk.

Bátrabbak az éjjeli fürdőzést is kipróbálhatják, lehetőleg meztelenül, egyedül, teljes sötétségben, csendben. Legideálisabb terepe ennek a születés-élményű beavatásnak a tenger, de a tavak, folyók is páratlan tapasztaláshoz vezetnek. Ki fog derülni, hogy milyen viszonyban vagy  a saját Holdaddal….

Viselj fehéret: lássák a tisztaság, a befogadó nőiességet rajtad. A fehér szín eleve letisztult hangulatot kölcsönöz, stresszoldónak is kiváló.

Ebben a holdfázisban, hamár tökéletes a Hold-működésed, azaz sugárzol, mosolyogsz, odaadó és elfogadó vagy, akkor itt az idő családalapítási terveket szőni. Vagy bármiféle új irányba belefogni: költözés, eljegyzés, bemutatás a szülőknek, közös nyaralás. Minden új ötlet, új gondolat most erősebb  és tartósabb lesz, a megvalósítása kevesebb akadályba ütközik és lendületesebb lesz a kivitelezése. Az elmúlt két hét a visszahúzódásról szólt, a mostani a külvilágról: mutasd meg mindenkinek a megújult, felékszerezett (beül is!), sugárzó éned! Hadd gyönyörködjenek benned is, mint a Holdban; vonzd a tekintet, mint a Hold arca teszi; és sugározd vissza, amit kapsz, hiszen ezért kaptad.