teremts szilárd alapot…a puzzle-darabjaiból összeáll a következő év….

A Karácsony előtti 12 nap –a hagyomány szerint- megmutatja, hogy a következő év tizenkét hónapja hogyan alakul majd. Luca-naptól kezdve minden egyes nap a jövő éved egyes hónapjait vetíti előre, ennek fényében két dologra van most lehetőséged:

 

–          megtudni a következő időszakod várható hangulatait, lehetőségeit és

–          megteremteni a jövődet tudatosan.

 Jól hangzik?

A tizenkettes szám engem is megihletett, úgyhogy rávetítem a napokra a zodikákus szimbólumait is, így még komplexebb és még több lehetőséget mutató rendszert kapunk. 🙂

December 13-dikától kezdve minden nap írok majd egy rövidke cikket arról, hogy az adott nap milyen előrejelzést ad a vele összeköttetésben álló hónapról. Persze maradunk az érzelmi-lelki síknál, hiszen a témánk szempontjából ez a legfontosabb. És minden nap lesz egy tipp arra, hogy miként teremts harmóniát magadnak az adott hónapban. Nem kell összetett feladványokra gondolni, mindannyian elfoglaltak vagyunk amúgy is.

Az Adventi előkészület akár alakulhat eredményekkel kecsegtető Várakozássá is, ha társkereső vagy. Ha pedig csak egyszerűen kiegyensúlyozott szeretnél lenni, nos, ehhez is találsz ötleteket.

Ne napi horoszkópot várj, abban nem hiszek! 🙂

A bölcselet azt mondja: nincs jövő, csak Jelen van, a jövődet most építed és olyan lesz, ahogy most érzel, reagálsz, cselekszel. Ezt az elméletet fogom követni, és ha van kedved a következő napokban napi 10-15 percet magadra fordítani, akkor kövess!  

Jelmagyarázat: a napi cikkek első bekezdése a hónap várható energiáit, hangulatait, lehetőségeit mutatja be. A második bekezdés azoknak szól, akik az adott hónapban társat keresnek. A harmadik bekezdés a feltüntetett jegy szülötteit igazítja útba: mire számíthatnak az adott hónapban, illetve mit tegyenek harmóniájuk megőrzéséért. Végül adok egy-egy napi tippet ahhoz, hogy mivel varázsolhatod élvezetessé az adott napot, illetve az adott hónapot (vigyázat, ez már Teremtés!).

Illusztrációul azért választottam köveket, mert a cél a szilárd alap megteremtése. A kövek évezredek óta a stabilitás és az időtlenség szimbólumai. Legyél önmagad szilárd bázisa.

December 13. – a JANUÁRod

Hiperérzékenység: heves érzelmi hullámzások, befolyásolhatóság, elesettségérzet, befelé fordulás. Feszültség keletkezik a női és férfi energiák között: család-karrier, aktivitás-passzivitás stb. Főleg a hónap második felében erősödik fel ez a hatás.

 

Társkeresés: nem ismerkedésre való időszak. Túlságosan bizonytalan, esetlen, lemondó vagy. Vágy munkál ugyan benned, de nem jutsz el a tettekig. Legyél passzív, tervezz, álmodozz. Ne kezdeményezz.

 

Ha KOS vagy: mindez rád sokkal mérsékeltebben hat majd. Az aktivitásod csökken, de nem hagyod el magad. Ebben a hónapban nagy feladatra ne hajts rá, ne változtass, és ne hozz lényeges döntést.

 

Mit csinálj december 13-án: úgy urald a napod, hogy közben passzív vagy.  Nézz romantikus filmet, bármit tehetsz, ami számodra lélekemelő: vegyél fürdőt, sírj együtt a barátnőiddel, hallgass zenét. Lazulj, meditálj. Ne konfrontálódj, ne kezdj új életet és ne is provokálj. Inkább belül légy, mint kívül. Ne hagyd magad befolyásolni.

Holnap folytatom!