A nyár legromantikusabb napjai-Kulcs a párkapcsolathozA szerelem csak annak fedi fel legrejtettebb titkait és csodáját, aki képes a feltétlen odaadásra és az érzelmi hűségre.”  C.G. Jung

Július 2 és 8. között a nyár legromantikusabb napjai köszöntenek ránk. A romantikát most értelmezzük nagyon tágan, túl  a gyertyafényes-lágy zenés fílingen. Puha, jóleső, szelíd és mély energiákat kapunk. Biztos voltál már Te is úgy, hogy a legfurcsább helyzetben érzékenyültél el, mondjuk egy érzelmekre ható TV-reklámon. Július 2-án a Rákba átlépő Vénusz érzékenysége a Halak Neptun gyengéd odafigyelésével párosul. E két bolygó mindannyiunk életében:

 • fokozott érzékenységet
 • lelkizős beszélgetéseket
 • hiszékenységet
 • nem várt (pozitív) érzelmi reakciókat
 • élesebb intuíciót
 • színesebb, beszédesebb álmokat
 • vágyakozós hangulatot
 • növekvő segítő szándékot és empátiát hoz.
 • Ja, és a tudatmódosító szerek is sokkal-sokkal intenzívebben hatnak!

Július 2 és 4 között jó megfigyelőképesség és konstruktív, érzelemmel telített, de a logikát sem nélkülöző együttműködés van jó alkalom. Az ekkor folytatott beszélgetések felszínre hozzák a valódi érzelmi tartalmakat és esély van ezeket megérteni is. Az érzelem és az értelem ritkán tud ilyen jó páros alkotni: amit a másik érez mi nem érezhetjük ugyanúgy át, megérteni az érzéseket pedig azért kacifántos, mert más sík az érzelem és más az értelem, amelyek csak a  Végtelenben tudnak találkozni. Most kapunk néhány napnyi esélyt rá, hogy a Végtelen itt és most jelen legyen!

Július 5-től 7-ig pedig már egy sokkal kevésbé földhöz ragadt és logikus világba libbenünk át. A Rák Vénusz melegsége, intimitásvágya, érzékenysége befedi a racionalitás határait, akkor az álmodozásé a főszerep, Ez lesz az erősebb inger, ebben a két napban olyan finom, léleksimogató energiák koncentrálódnak, hogy nem árt minél inkább feltöltődnünk vele, idén többet már nem lesz ilyen.

Felbecsülhetetlen erejű gyógyító energiákat kapunk. Mit kezdj velük? Nincs olyan ember, akinek ne lenne:

 • lelki sebe
 • megbocsátanivalója valakinek
 • oldandó érzelmi blokkja
 • megerősítendő kötődése.

Foglalkozz egy picit ezekkel a témákkal, ha érintenek téged is: meditálj, merengj róluk elalvás előtt, hogy beindítsd a tudattalanodat. Ő most nagyon akar neked üzenni, légy nyitott az „adásra”. Igyekezz laza, stressz mentes állapotban elaludni, ha ez nehéz igyál meg egy csésze nyugtató gyógyteát, végezz légző gyakorlatot, vagy hallgass monoton zenét. Vagy, ha ezt ítéled jobbnak, fordulj szakemberhez, sokkal hatásosabb lesz a gyógyulás, ha ekkor kezded el.

Figyelj arra, hogy most minden benned megszülető érzés mélyebben hat rád, és sokáig befolyásol majd a konstelláció elmúltával is. Fontos tehát, hogy JÓL ÉREZD magad, tudatosítsd a pozitív érzeteket!

Ne csodálkozz rajta, ha kedvesebb, megértőbb érzékenyebb és sértődékenyebb leszel ezekben a napokban. Túlteng az érzelmi energia, még akkor is hajlamos vagy most mellőzni  a racionalitást, ha máskor ez nehezedre esik. Csak 6 napig kell háttérbe szorítani a józan eszed, szerintem érdemes kipróbálni, hogy a szíved milyen döntéseket hoz.

Nagyon jó, ha meséket olvasol: lassan, átélve, belehelyezkedve a figurák helyzetébe.  A bátrabbak királylánynak is képzelhetik magukat, a mesekönyvön kívül is.

Ha egyedül vagy, ne keseregj rajta, hogy nincs kivel romantikázni, ehelyett használd ki a gyógyító energiákat arra, hogy a lelki kondid megerősítsd.

 • Gyógyítás: számolj le az illúzióiddal a párkapcsolatot és a leendő társadat illetően. Ez nem fog könnyen menni, de most kapsz rá lehetőséget, hogy meztelenül lásd az igényeidet, így könnyebb lesz leszámolni a plátói tényezőkkel és nagyobb esélyed lesz bevonzani azt, aki valóban neked kell.
 • Ezt követően hangolódj rá a vágyaidra: „Kit és mit szeretnék igazán?” Ne ragadj le a kliséknél, a saját belülről fakadó igényeid fogalmazd meg és éld át milyen lenne, ha már most megvalósulhatna. Időzz ebben az állapotban 10-15 percet, adj magadnak lehetőséget egy picit boldognak lenni.
 • Ereszd bele magad az érzéseidbe, nyílj meg: sírj, nevess, tarts lélek-dédelgető napot július 4-én.
 • Ápolgasd a vágy-csíráidat: írd fel őket jól látható helyre és időnként olvasd át őket. Egyiket kezdd is le megvalósítani, a többit pedig tartsd melegen a szívedben, hogy növekedhessenek. Ha hiszel benne, kérj segítséget álmaid megvalósulásához a Fentiektől.
 • Tarts nosztalgia estet magadnak: figyelem, szigorúan csak szép emlékeket idézhetsz föl! Ezeket viszont éld át újra illatokkal, érzésekkel, színekkel, hangokkal együtt.

Ha párkapcsolatban élsz a fentieket persze te is megvalósíthatod, plusz tartsatok romantikus, kapcsolat szépítő napokat! Beszélgessetek az átlagosnál többet, szánjatok több időt egymásra és ajándékozzátok meg egymást apró figyelmességekkel, ehhez ötleteket itt találsz >>

A fenti Jung-idézet tökéletesen összefoglalja mindazt, amit meg kell valósítanotok, nem is ragoznám tovább. Bizonyára ismeritek már, hogy mi old fel benneteket, vessétek be ezekben a napokban ezeket a praktikákat minél többször!

Melyiket fogod kipróbálni? 😉