Párkapcsolati Asztrológia

Az asztrológia trendi téma, mindenki tud róla valamit. Több polcnyi szakirodalom érhető el már magyar nyelven is, és magazinok tucatjai írják meg neked hétről-hétre a „tutit”.

Előre bocsátom nem arról lesz szó, hogy „Oroszlán nő, Bak férfi. Az ugye gáz?!” Az ilyen kérdésekre bárhol lehet választ találni. Ássunk ennél mélyebbre, és a közhelyeket cseréljük fel testreszabott, érthető tanácsokkal!

Párkapcsolati asztrológia vizsgálja egyrészt a kliens párkapcsolati esélyeit, boldogulásának lehetőségeit.

A párkapcsolati asztrológia azt is jelenti, hogy két ember horoszkópját hasonlítjuk össze abból a szempontból, hogy miként tudnak együttműködni, mit tanítanak egymásnak, mire számíthat a két fél a kapcsolatban, és mire nem. Illetőleg minden olyan kérdéskör vizsgálat alá vonható, ami a párkapcsolati helyzetből adódik: milyen szülő (lesz) a párom(ból), hogy jövök ki a társam családtagjaival, és még hosszan lehetne sorolni az érdekesebbnél érdekesebb horoszkóp elemzésre számot tartható kérdéseket, ahány pár annyi lehetőség.

Én a párhoroszkóp elkészítése előtt mindenképpen szemügyre veszem az egyéni horoszkópokat is. Ugyanis a két ember adottságai, lehetőségei határozzák meg a párkapcsolat jellegét. Csak abból tud építkezni a kapcsolat, amit a két fél beletesz vagy bele tud(na) tenni. Álláspontom szerint kizárólag párhoroszkópról beszélni nem kellően megalapozott eredményre vezet.

Az egyéni elemzések során elsősorban azokra a tényezőkre koncentrálok, amelyek befolyással bírnak a kapcsolatokra általában, meghatározzák a személy viselkedését a társas viszonyaiban, illetőleg arra adnak jelzést, hogy a szerelem, szexualitás, házasság terén milyen esélyei, milyen viselkedési mintái vannak. Vizsgálandó terület tehát az I., a IV., a 5-ös, a VII. és a X. ház mindenképpen illetve a többi is, ha párkapcsolati szempontból érintett. Valamint mind a tíz bolygó, hiszen mindegyiknek része lehet a személyiségjegyek kialakításában és így a kapcsolatokra is hatással vannak. Lényeges elem a horoszkópelemzésnek az önbizalom, önszeretet témájának alaposabb vizsgálata. Nézetem szerint ugyanis harmonikus, sikeres párkapcsolat aligha képzelhető el ezek optimális működése nélkül.

Ezt követően kerülhet sor a két horoszkóp összehasonlítására, és annak kiderítésére, hogy mi jellemzi a kapcsolatot.

Ha pedig arra keressük a választ, hogy hol akad meg mindig a társkeresés, akkor még mélyebb elemzést készítek a fent leírtakról az egyéni horoszkóp tükrében.

Módszerem fontos pillére, hogy túl a tényfeltáráson segítséget is kap a kliens ahhoz, hogy a feltérképezett problémáit, akadályait megoldja, leküzdje. Illetve ahhoz is, hogy az erősségeit méginkább megtámogassa a céljai elérése érdekében. Nemcsak egy képzeletbeli listát kap tehát a kezébe az, aki hozzám fordul, hanem gyakorlati ötleteket, a Kulcsot is, amivel túljuthat a nehézségeken, önbizalmát, önismeretét is tovább erősítheti, és kész lesz arra, hogy harmonikus kapcsolatban élhessen, akár van már társa, akár még a társkeresés szakaszában van.

Vissza a főoldalra