A Hold szimbólumai a konyhában. Avagy a hold afrodiziákumai.
Nemcsak ékszerek vagy kövek erősítik föl a holdi energiákat, hanem az ételek, italok is, ha tudatosan válogatjuk össze őket. Ezekkel a szimbólumokkal azok is élhetnek, akik nem szeretnék felékszerezni magukat. Mondjuk a férfiak :-). A gondoskodás, táplálás maga is hold-szimbólum. Aki főzőcskézik tehát, máris holdi energiákat ad magának és annak, akit táplál.
Elképesztően sok holdi ételünk van, nem is gondolnánk! Szinte mindig eszünk holdat, de naponta egyszer biztosan. Hold ugyanis a tejtermék, az éjjel növő és nagy víztartalmú növények (uborka, tök, dinnye, cukkini), a rizs, a halak, a víz, burgonya és még sokan mások. Továbbá Demjén Rózsi óta tudjuk: sajtból van a Hold! 🙂
Az ősi tudás szerint akkor étkezünk helyesen, ha minden ételünk magába hordozza a hét ősszimbólum, a hét ősbolygó jegyeit. A többi bolygót is bemutatom majd a konyhában, de most a Holdra koncentrálunk! Persze más szimbólumokat is használunk, de nem ők fognak dominálni.
Az alábbi menüsor előnye, hogy egyszerűen elkészíthető, aktuálisan beszerezhető alapanyagokból készül. Ja, és Hold-jelképeket tartalmaz! 🙂 Úgyhogy anti-konyhatündérek is bátran nekiláthatnak!
Kezdjük az előétellel. Legyen ez egy 10 perc alatt összerakható lazac-kísértés: tény a turmixpohárba 1 ek. majonézt, 1 tk citromlevet, 1 tk whiskey-t, 1 tk. vajat, 8 dkg krémsajtot és kb. 10 dkg-nyi füstölt, filézett lazacszeletet. A mixelést követően a krémet tegyük a hűtőbe 1 napra. Fogyasztható sós keksszel, pirítóssal és szerelemmel…
Nézzünk most egy rettenetesen könnyű, nyári, vitamin-bomba levest: 1 nagy felaprított uborka, 2 ek. Metélőhagyma, friss kapor, frisskoriander, só, bors, méz, zöldség alaplé és 1 pohár natúr joghurt kell hozzá. Minden bele a mixerbe és már kész is. Hidegen tálaljuk.
Főétel: a halak és rákok, kagylók kihagyhatatlanok! Aki 100% holdat akar, fogyasszon ilyesmit. Aki viszont a hagyományos ízekben bízik főzzön tökfőzeléket! J Az egzoktikum kedvéét egy cukkini curryt mutatok be! A hosszába elvágott cukkinikat forró olajon, mindkét oldalon átsütjük. Kivesszük az olajból és a helyükre tesszük a következőket: 1 kisfej felaprított hagymát, 1 lereszelt sárgarépát, 2 ek. kókuszreszeléleket, 4 db felaprított datolyát, 1 tk. curry-port, fél csésze kókusztejet (vaj fehérbort) és/vagy fél csésze tejszínt, ízlés szerint választható. 10 perc lassú rotyogás után kész!
Végül a desszert! A legholdibb gyümölcs az őszibarack, amely gyönyörű női mellre emlékezetet (jó, egy picit vénuszi is pont ezért). Desszertként remek a gyümölcsrizs bármely idény-gyümölccsel, a sárgadinnyehéjban tálalt gyümölcs-saláta. No, meg ez a kis őszibarack-mámor! Egy perc az egész: a félbevágott, kimagozott barackokat tegyük egyenként egy-egy kehelybe, tegyünk rá egy-egy gombóc vanília fagyit, öntsünk rá néhány csepp likőrt és öntsük fel pezsgővel. A fogyasztása halasztást nem tűr!
Az italok közül Hold-szimbólum a tej, a víz és az ezekből készült italok. Ha valami ütősebbre vágysz készíts vodka-alapú vagy whisky alapú koktélt. Mind a whiskyt, mind a vodkát északon az élet vizének tartják, így ideális szimbólumok.
Bő étvágyat! 🙂